PP

     Четвер, 28.03.2024, 13:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів


1. 25 червня поточного року відбулося засідання Громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації. Серед інших розглядалися питання перспектив розвитку природоохоронних територій і покращення стану навколишнього природного середовища області, проблем і перспектив Каховського водосховища в розрізі адаптації законодавства України до законодавчої бази ЄС згідно Угоди про асоціацію від 27.06.2014 р., стану утримання громадських вбиралень і перебування безпритульних тварин, а також створення реєстру дерев-пам'яток м. Дніпропетровська, що мають природно-історичну, меморіальну та естетичну цінність. Для підсилення результативності роботи комісій екологічної ради вирішено активніше долуч ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Корупція була і в СРСР. Даремно українські комуністи й близькі до них прогресивні соціалісти намагалися переконувати нас у зворотньому. Навіть у таких грізних органах, як МВС і КДБ. Наведу один цілком типовий приклад. У 70-ті роки минулого століття в таборі для особливо небезпечних державних злочинців ВС 389/35 сидів свої 15 років колишній матрос Михайло ВИНДИШ. Був він у місцевого «кума» агентом. Доносив, іншими словами. Доносив на нас, «страшних» антирадянщиків і буржуазних націоналістів, котрі були об’єктом високої міжнародної уваги. Так от, одного разу «кум» викликав Мішу і попросив дати йому розписку, що він, «джерело» ВИНДИШ, цього дня цього року отримав від свого «кума» продукти харчування на суму в 10 рублів. Міша все написав... але продукти не отримав. «Кум», якось недобре ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

У Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію щодо розслідування подій у Мукачеві на Закарпатті. За відповідний проект постанови проголосували 287 народних депутатів при мінімально необхідних 226. «Я отримав подання від п’яти фракцій щодо утворення ТСК. Вони всі надали своїх представників», – оголосив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.
До слідчої комісії за поданням фракцій повинні ввійти: від «Блоку Петра Порошенка» – Микола Паламарчук (голова комісії), Валерій Пацкан, Андрій Антонищак, Сергій Каплін, Іван Мельничук, від «Народного фронту» – Андрій Тетерук, Антон Геращенко, Валерій Лунченко, від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв, від «Самопомочі» Тарас Пастух, Павло Костенко, від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук, а від «Батьківщини» Іван Крулько. Група «Воля народу» запропонувала Юрія Шаповалова, а група «Відродження» – Дмитра Святаша. Крім того, Володимир Гройсман доручив долучити до складу ТСК і позафракційних депутатів, якщо вони висловлять таке бажання.
... Читати далі »
Переглядів: 509 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Апеляційний суд Дніпропетровської області в Кривому Розі на відкритому судовому засіданні 9 червня цього року визнав справедливим рішення Тернівського районного суду міста Кривого Рогу з подання Наталії ГОРОБЕЦЬ до ПАТ “Північний гірничо-збагачувальний комбінат” про визнання незаконними заходів дисциплінарного стягнення та їх скасування. Подання підприємства про скасування цього рішення Тернівського районного суду відхилене, а саме рішення залишене в силі діючого.
Наймана працівниця оскаржувала дії свого роботодавця ПАТ “Північний ГЗК” з притягнення її до відповідальності — оголошенню догани й позбавленню премії. Покарали Наталію ГООБЕЦЬ (як і її напарницю Наталію КАРАЧОВУ) за те, що вони, працюючи дозувальницями і контролюючи рух конвеєрної стрічки, відійшли на п'ять метрів від конвеєра і зайшли до кімнати короткочасного відпочинку , щоб там зігрітися (бо працювали в нічну зміну під час холодної дощової погоди).
За логікою начальників і юриста підприємства, пятихвилинне ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

В українському інформаційному просторі простежується зменшення наявності продукту державною мовою. Про це йдеться в моніторингу, який провів рух добровольців «Простір свободи» для визначення мовної ситуації в Україні. Говорячи про мову на охопленому конфліктом сході України, опитані переселенці із Донбасу кажуть: мовне питання не стало першопричиною подій на Сході. І хоча ті, хто пристав до лав бойовиків з угруповань «ДНР» і «ЛНР» – здебільшого російськомовні, проти України вони воюють аж ніяк не через мову.
Війна і окупація частини території України – наслідок того, що понад двадцять років країна фактично не опиралась русифікації. За словами співкоординатора руху «Простір свободи» Тараса ШАМАЙДИ, порівняно з минулими роками, зменшилася частка україномовних газет та журналів. Крім того, російська мова продовжує домінувати в національному теле- і радіоефірі. У прайм-таймі восьми найрейтинговіших телеканалів частка російської мови в ефірі становить 44%, тоді як української – 30. « ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

У 237 українських школах більше десятка випускників не здали ЗНО з української мови та літератури Такі результати дослідження, проведеного Українським центром оцінювання якості освіти. За словами директора центру Ігоря ЛІКАРЧУКА, добірку вирішили зробити саме за тестуванням з мови та літератури, оскільки з цього року воно є обов’язковим для усіх випускників.
Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови необхідне для вступу у будь-який український виш. Тому учні, які не перейшли пороговий бал, студентами стати не зможуть. Абсолютним лідером з кількості тих, хто «провалив» ЗНО, стала Дубівська загальноосвітня школа, що у Тячівському районі Закарпатської області. У ній таких учнів аж 51 — серед 115 цьогорічних випускників. Якщо розглядати співвідношення кількості студентів, які не здали, до загальної кількості, то лідирує знову Закарпаття. Найбільш плачевна ситуація у Гатянській загальноосвітній школі, що у Берегівському районі, де з 18 учнів здали тест лише троє, у Шаланківськ ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Соромно за місто. Бо за величезного промислового потенціалу дороги швидше нагадують сільські, але ще більше розбиті. А про якість тротуарів краще й не згадувати. Та не тільки в цьому, так би мовити, негаразди. Вони проглядаються й у всьому іншому. Варто тільки звернути увагу й замислитися над тим, що відбувається насправді, а як мало б бути, якщо враховувати потенціал центру гірничо-металургійного комлексу України і міста, яке поступається за площею лише самій столиці…


НАВІЩО НАМ ПЛАКАТНО-ЕКРАННІ СТВОРІННЯ?
Не буду називати їхніх прізвищ, аби зайвий раз не піарити цих знахабнілих посадовців. Бо вони, шановні криворіжці, уже мало не живуть з вами разом у ваших помешканнях, оскільки місцеві телеканали з дня у день тільки й розповідають про їхні ніби здобутки. Натомість вам (крім випадків суто сенсац ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Перший в історії українcько-американський інвестиційний форум відкрився у понеділок у Вашингтоні. Очільники великого та середнього бізнесу у США, які вже присутні в Україні або зацікавлені почати бізнес, мають можливість на цьому заході особисто поспілкуватися з представниками українського уряду. Конференц-зала Торгової палати США забита. Здебільшого американські бізнесмени прийшли послухати програму реформування українського уряду. Промова прем’єра Арсенія Яценюка кілька разів обривалась оплесками. Арсеній Яценюк запевнив американців, що реформи в Україні відбудуться, незважаючи ні на війну, ні на державні борги. А для цього, каже він, треба інвестиції. Бажано, американські.

Ми не просто говоримо, ми робимо, - переконує інвесторів міністр фінансів України Наталія Яресько: «Наше бачення, яким чином привабити інвесторів, це розробити фіскальну та регуляторну політику, яка б приваблювала нових інвесторів. Вона матиме дві основи - фінансову стабільність та широкий спектр рефо ... Читати далі »
Переглядів: 673 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Росія після загарбання українського Криму озброїла російських терористів-мешканців України, давши їм зброю, щоб загарбати ще й Донецьку та Луганську області. Росія постійно посилає танки, гармати та інше озброєння і вояків і безсоромно бреше світові устами Володимира ПУТІНА та С.ЛАВРОВА, що вони висилають лише гуманітарну допомогу російсько-мовному населенню, яке переслідується українською владою, а в Україні ніяких російських військ немає.
Де набралося так багато росіян в Україні, які хочуть другу державну мову? В 1933 році Москва штучно створеним голодом виморила понад 10 мільйонів українців, а на їх місце присилаола росіян, яким дано керівні позиці. В Крим, на місце виселених в сибірський край татар, направляли героїв Совєтського Союзу – росіян, які мали повні груди орденів і їххали зі своїми родинами напенсію, як на курорти.
На підтримку українського війська та на лікування поранених вояків, що ставлять опір окупантам, населення багатьох міст України подає допомогу. А ... Читати далі »
Переглядів: 646 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

СТАЛІНОВЕ вихваляння росіян перед іншими народами дало велике відживлення для великодержавницьких націоналістичних кіл російського імперіалізму як в СССР, так і поза його кордонами. Останні 35 років російських націоналістів нічому іншому не навчили, і вони ще настирливіше домагаються лише одного — берегти і зміцнювати неподільну велику Російську імперію. Ще так недавно ми були свідками широкого імперського еміграційного руху серед росіян за повернення до СССР в колах російської еміграції з 1917-1920 pp., особливо в Европі. І хоч цей рух за безпосередню творчу участь в будівництві змодернізованої Російської імперії зустрів законний спротив з боку західно-европейських урядів і примушений тепер іти на спад, та відгук цього продовжується й тепер в непослабленій активності імперських журналістичних кіл, а все це разом показує, що розрахунок кремлівського «вождя» не був помилковим і дає відповідні наслідки.
Досконалим зразком завершення політичних шукань представників такої російської ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 156 157 »