PP

     Субота, 20.04.2024, 04:58



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів

Нещодавно в Кривому Розі на базі центральної міської бібліотеки для дорослих відбувся незвичний семінар. Бо на ньому в центрі уваги були проблеми незрячих людей, а до організації всього проекту в цілому, в рамках якого проходив цей семінар, долучилася Швеція, одна з набільш благополучних за рівнем життя країн Європи. Та й сама назва його була не дуже звичною як для непідготовленого учасника: «Сучасні інформаційні системи для українських користувачів з вадами зору: перша українська дейзі-бібліотека». Як виявилося згодом, основний зміст крився у словосполученні «українська дейзі-книга».
«DAISU» («дейзі») - це словоскорочення наступного поняття (англійською): Digital Accessible Information System, яке в перекладі на українську означає «цифрові доступні інформаційні системи». Тобто, по-іншому, це ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Футбольний журнал FourFourTwo склав список 50 кращих тренерів світу, куди потрапили і представники українського чемпіонату.
Поки що видання опублікувало місця з 50-го по 31-тобто Саме тут осіли наставник «Дніпра» Мирон МАРКЕВИЧ, який зайняв 38 місце, і тренер «Динамо» Сергій РЕБРОВ, який осів на 33 позиції.
Нагадаємо, після приходу РЕБРОВА в «Динамо» команда двічі виграла Кубок і повернула в Київ чемпіонські медалі. А Мирон МАРКЕВИЧ зумів вивести «Дніпро» в історичний фінал Ліги Європи.
При цьому за 5-бальною системою дніпропетровський тренер має оцінки "4" за вміння використовувати потенціал гравців та вдалі заміни. Щодо видовищності гри команди та трансферної активності оцінки не такі оптимістичні.

Іван МУРАХА, сайт «Дніпроград», 14 липня 2015 року
Переглядів: 417 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Ми продовжуємо публікувати матеріали з довідника у вигляді брошури під назвою «Криворіжжя: календар пам’ятних дат і подій на 2015 рік».
У передмові до цього видання укладач довідника Ірина СТЕБЛИНА, провідний працівник Кривоорізького історико-краєзнавчого музею, зокрема, зазначає наступне: «За останні десятиліття до наукового обігу місцевими краєзнавцями введено велику кількість невідомих історичних фактів. Проте левова частка їх опублікована в малотиражних і спеціалізованих виданнях, не завжди доступних широкому читацькому загалу.
Хронологічний матеріал скомпоновано за принципом календаря, дати подаються за роками, кратними п’яти. Не досить точно датовані події вміщено наприкінці хронологічного ряду, який стосується відповідного місяця або року. Події, що сталися одночасно, подаються під однією датою за алфавітним принципом… Усі дані подані за джерелами, які були в наявності в укладача, що допускає можливі неточності. При виявленні помилок у датах просимо з поправками зв ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: pprosvita | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Віки минувшини зберігають численні приклади, коли держави утворювалися і поставали на кістках пригноблених і загиблих. Бо панували ординці, рабовласники чи інші криваві та брехливі диктатори. Ми ж вітаємо наших читачів зі святом вільних громадян незалежної Української держави: з Днем Конституції!
Ми бажаємо більше віри в те, що обов’язково відіб’ємо навалу сьогочасних ординців і переможемо цього жорстокого та підступного у своїх діях ворога! Бажаємо впевненості в тому, що добро переможе агресивне зло і на руїнах його імперії нарешті постане вільна і демократична Україна як правова держава!
Тому зичимо всім нашим читачам творити і любити, а не руйнувати і ненавидіти ближніх своїх! Тримаймося і перемагаймо з Богом у серці!

Керівництво КМО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса ШЕВЧЕНКА, і Криворізького міського правозахисного товариства, редколегія газети «Промінь Просвіти»
Переглядів: 573 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Закон України «Про запобігання корупції» прийнятий 14 жовтня 2014 року з метою комплексного реформування системи запобігання корупції у відповідності до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав. Закон вступив у дію 26 квітня 2015 року і замінив собою закон: «Про засади запобігання і протидії корупції», що діяв з 2011 року
ОСНОВНІ ІДЕЇ НОВОГО ЗАКОНУ
Закон визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень. Згідно з пояснювальною запискою, основними складовими превентивної антикорупційної системи згідно з Законом є:
• наявність спеціалізованого органу з питань запобігання корупції
• національна комісія з питань з ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно я зустрівся з волонтером із Кривого Рогу Андрієм МІЗАНОМ – і він у бесіді розповів і про те, чого сьогодні найбільше потребують наші бійці, і як ставляться до наших волонтерів та бійців тамтешні (у донецькій та Луганській областях) місцеві жителі та про інше. Тож слово цьому волонтеру з допомоги армії і АТО, інструктору з тактичної і бойової підготовки в 17-й танковій бригаді на волонтерських засадах Андрій МІЗАНУ, який у 92-94-му служив у вже незалежній Україні у 23-й десантній штурмовій бригаді, а нині є активістом громадської організації «Спілка ветеранів спецназу».

«Сам я родом з Кривого Рогу й тут живу, був оригінальним менеджером по Кривому Рогу й Кіровоградській області у одній з кампаній. Якби не війна, то й далі працював би. Був консультантом і аналітиком, їздив, збирав інформацію (це айті-технології, ком ... Читати далі »

Переглядів: 700 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Конкурс на здобуття звання «Слуга мертвого слова» триватиме до кінця нинішнього, 2015-го, року, а остаточні підсумки редколегія нашої газети підбиватиме вже на початку 2016-го. Саме тоді й будуть названі найбільш збайдужілі представники місцевої влади (від районного до регіонального рівня включно).
А це означає, шановні наші читачі, що ми продовжуємо отримувати від вас інформацію про випадки, коли місцеві владці не реагують на ваші запити або дають відписки, яки ніяким чином не можуть вплинути на вирішення того чи іншого питання. Тож просимо надсилати нам такі листи і далі, а ми їх отримуватимемо з метою розгляду й подальшого аналізу аж до 31 грудня цього року включно.
Переглядів: 565 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

5 – 12 червня під час командно-штабних навчань було сформовано Криворізький загін територіальної оборони. Бойове злагодження його підрозділів відбулося під час проведення занять з тактичної, вогневої, інженерної, фізичної, спеціальної, військово-медичної підготовки тощо.

Особливістю проведення цих навчань стало створення передумов для широкої розбудови системи територіальної оборони України на нових засадах. А саме значна кількість патріотів України, які з різних обставин не можуть бути мобілізовані до ЗСУ, змогли добровільно у свій власний час долучились до розбудови територіальної оборони України та партизанського руху, - взяли участь у необхідних заходах, пройшли військовий вишкіл під методичним керівництвом інструкторів, - резервістів, відставників та мобілізованих осіб, які мають досвід участі у воєнних діях в АТО, збройних конфліктах і м ... Читати далі »

Переглядів: 541 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

У неділю, 14 червня, близько одинадцятої, в мене задзвонив телефон. "Номер не визначено", - з’явився напис. І це цікаво само по собі, бо до того часу з такого (що «не визначено») номеру мені телефонувала тільки міліція. Я натиснув на кнопку відповіді - і замість вітання після тривалої паузи почув невпевнений чоловічій голос: -"Тату, це я! В мене проблеми, я в міліції!" Серце моє затьохкало в мисливському азарті, бо сина в мене немає. Про такі "розводняки" я не тільки чув, але й виїздив на "Швидкій" до людей, яких хвилювання та втрата грошей через шахраїв доводили до важких захворювань. А оскільки мені хвилюватися нема чого, то втрішив погратися в "лохів", а далі - як буде! З усією акторською майстерністю, на яку здатен, я тремтячим голосом спитав, що маю робити. І мисливці за чужими грошима & ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

На перший погляд, винесені наприкінці квітня 2014 року державним виконавцем Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби Криворізького міського управління юстиції в Дніпропетровській області Сігай А. О. постанови про закінчення виконавчих проваджень, де стягувачами виступали члени родини Михайла Крочі, не мали б викликати заперечень. Ну, ось така реальність: «Виконати рішення суду без участі боржника неможливо. Державним виконавцем було внесене подання (повідомлення) правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом та застосовані штрафні санкції …». А звідси і зміст постанов: виконавче провадження з примусового виконання за виданими Центрально-Міським районним судом м. Кривого Рогу виконавчими листами закінчити, чинність арешту майна боржника припинити та скасувати інші заходи примусового виконання рішень. Стягувачам – родині Крочі, якби вони знали про існування цих постанов, залишалося б тепер покладатися на рішучі дії в цій справі право ... Читати далі »
Переглядів: 629 | Додав: pprosvita | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 156 157 »