PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 09:22



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Серпень » 17
Знову День НЕЗАЛЕЖНОСТІ України приходить до нас у обстановці, коли напруга в суспільстві все наростає, проблеми накопичуються, все більшає і більшає з висоти управлінського Олімпу різного роду обіцянок, а тим часом просування шляхом їх розв’язання й виконання не спостерігається.
Попри цю обстановку, ми вітаємо наших читачів із цим всенародним державним святом! Бажаємо бути сильними духом, діяльними у відстоюванні своїх прав і готовими у будь-який момент захистити незалежну Українську державу! Тоді ми справді будемо спроможними збороти будь-якого ворога і перемогти. А в особистому житті бажаємо кожному щастя, здоров’я, приємних зустрічей у колі друзів і здійснення заповітних мрій!

Керівництво Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка і редколегія газети.
Переглядів: 813 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Чи привласнив профком первинної профспілкової організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» фінансові кошти, передбачені на придбання санаторних путівок, які перебували в його віданні?


«АрселорМіттал Кривий Ріг» направили колективні відкриті звернення від 30.07.2013 р. з 126 підписами, в яких просять керівника Центрального комітету ПМГУ В. І КАЗАЧЕНКА. зобов’язати голову профкому ППО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Ю. В БОБЧЕНКА. додержуватися принципів рівності профспілкових організацій різних профспілок, які діють на підприємстві ПАТ «АМКР», та справедливості у взаємовідносинах між ними, незалежно від приналежності їх до тієї чи іншої профспілкової організації.
Працівники, які є членами незалежної профспілкової організації, дізнались про те, що профком незалежної профспілкової організації протягом тривалого часу не доотримував фінансові кошти для придбання санаторних путівок – приблизно в 4 рази менше, ніж виділив власник підприємства з розрахунку на ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

6 серпня 2013 рорку, за спільним рішенням трьох Комітетів Громадської Ради при Міністерстві соціальної політики (голови Комітетів П.М ПЕТРИЧЕНКО., Г.В КАБАНЧЕНКО., Ю.П КОПНІНСЬКА-ПЕТРИЧЕНКО.) та, за участю інших членів Громадської Ради, представників від незалежних профспілок, прогресивних громадських активістів прийнято рішення розпочати розробку проекту Трудового кодексу України, який би став для робітничого класу трудовою Конституцією та дійсно захищав би інтереси працюючої людини.
Головою ініціативної групи з розробки проекту Трудового кодесу визначено П.М., ПЕТРИЧЕНКА, голову Громадської Палати України, генерального секретаря Національної конфедерації профспілок України. До процесу з розробки проекту ТКУ залучаються народні депутати України, фахівці з трудового права.
Розраховуємо, що нас підтримає Міністр соцполітики Н.Ю.КОРОЛЕВСЬКА
Усі, хто не байдужий до того, яким має стати трудове право в Україні, переймається захистом прав та інтересів працюючої людини, ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Очам своїм не вірю, але це сталося: вищеназвана рубрика уже стала в нашій газеті традиційною. Хоча, якщо поміркувати, так воно й мало бути. Бо, мабуть, тим, що в кабінетах газети «Червоний гірник» сидять, глибоко начхати, як там їхню «поважну» і «заслужену» газету називатимуть «разниє всякіє газєтьонкі»», оскільки для них, швидше за все, найголовніше, аби гроші платили і влада схвально ставилася до їхньої, так би мовити, творчості. Але я ніяк не можу зрозуміти, як це газета може затято називати себе загальноміською, заснованою Криворізькою міською радою, а сама на своїх сторінках тим часом (майже виключно) займається піаром лише однієї партії? Хтось мені може підказати, на базі якого такого закону із чинних сьогодні у незалежній Україні можливе подібне неподобство?
А це ж не вигадка. Хто не вірить і у кого вистачить терпіння хоча б погортати її сторінки та вчитатися в деякі з тих нудно-одноманітно написаних текстів, сам зможе в цьому переконатися.
Для прикладу візьмемо пі ... Читати далі »
Переглядів: 679 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Неспокійно в Україні. Бо велика недовіра як до влади в цілому, так і до кожного її органу зокрема. На рівні місцевого самоврядування - також. І навіть глибше: наймані працівники не довіряють адміністраціям різних підприємств, у тому числі – крупних. У Кривому Розі це вилилося в не дуже поки що масові зібрання гірників ПАТ «Кривбасзалізорудком» у парку за палацом культури ім. .Богдана ХМЕЛЬНИЦЬКОГО. А розпочалося все зі створення ініціативної групи на шахті «Гвардійська», яка є одним із підрозділів цього підприємства.
Саме там у червні цього року на одному із зібрань гірники своїми запитаннями, так би мовити, притисли до стінки адміністрацію шахти, але відповідями керівників не задовольнилися. В результаті створили ініціативну групу і виробили цілу низку вимог, які стосувалися, передусім, необхідності забезпечити безпечні для виконання робіт умови пр ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

У ТЕРНІВСЬКОМУ РАЙОНІ, ПОЧАТОК СЕРПНЯ…

Цю рубрику ми розпочинаємо з Тернівського району, тобто – з північної частини міста. Відповідно до задуму, ми будемо розміщувати в газеті світлини, на яких наші читачі бачитимуть, наскільки впорядковане наше місто і як реально (а не на словах) керівники міськвиконкому і його районних підрозділів, керівники підприємств і установ дбають про те, щоб криворіжці жили й працювали не на руїнах чи з ними в сусідстві, а у справді гідних для громадянина України умовах проживання.
А то з року в рік доводиться спостерігати, як місцеве керівництво влаштовує заходи, присвячені різним датам Другої світової війни, на яких у своїх виступах перед мікрофонами, у газетних публікаціях, в матеріалах на радіомовленні та в телевізійних програмах розповідає про те, яких жахливих руйнувань зазнало наше місто і вся Україн ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 796 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Про український слід корупції в Європейському суді, неоднозначну законотворчу діяльність Юрія ЛЮБОНЕНКА, шанси на прем’єрство Олександра ВІЛКУЛА, бажання місцевих киян знести Софійський собор та про інше цікаве з нашого життя

1.
ЯК ЗАЗНАЧИЛА Тетяна ЗАРОВНА
в своєму матеріалі «Чорнобильці виявили, що українська корупція проникла до Європейського суду», розміщеному в Gazeta.ua 30 липня 2013 року, «Тричі Європейський суд з прав людини розглянув колективні скарги українських чорнобильців. Загалом задовольнив вимоги 656 осіб на отримання пенсії у розмірі, який був визначений Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Знов годинник біля виконкому
Закликає всіх іти додому,
Та хоч він і з квітами на морді,
Бреше, як обранець на бігборді.

Всюди буйно квітне чортовиння,
Розплодилась пошесть біло-синя.
В кабінетах – морок,
Він же – в коридорах,
Там закон – пітьма.

І коли вже сонечко сідає,
Та пітьма в квартири заповзає:
Хоче із сердець прогнати світло,
Щоб там сонце правди не розквітло.

Всюди бур’яни і сухостої
Кличуть нас назад, в часи застою,
І брехун-годинник,
В висоту з будинок,
Б’є по мізках, б’є.

Тільки не годинник той брехливий
Визначає час, до сліз мінливий.
Є у нас і мрії, і бажання
Інший лік життя почати зрання:

Із усіх усюд вернуться діти
Україну-неньку боронити
Від брехні з пітьмою
Правдою живою,
Що в серцях горит ... Читати далі »
Переглядів: 866 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Сонце збиралося зазирнути у вікна відомої на увесь Кривотрубінськ установи, але, згадавши вчорашні безрезультатні відвідини всього лише одного із десятків тамтешніх кабінетів, вирішило за краще перепочити за хмарами. А тим часом у великій залі тієї центральної установи з широким екраном для перегляду фільмів і з дубовими столами для членів президії виступав улюбленець місцевої правлячої знаті (на сьогодні – найпочесніший гість із самої столиці) Саша БРУДМАЙСТЕР.
- …Там , у Києві, - продовжував свою промову високопоставлений оратор, - і досі не розуміють величі нашого неповторного краю. Уявіть лишень: їм здається (і вони щось там таке навіть намагаються довести на цифрах), що наше місто – найбрудніше не тільки в Україні, а мало не в цілому світі. Теоретики нещасні… Звикли накази віддавати, а на практику життя не зважають. Бо якби зважали, то одразу зрозуміли б нашу неповторність. А в чому вона, як ви гадаєте? – і високопоставлений гість повів очима туди, де за столами купками сид ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 722 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)

Переднє слово-есей
Де ви бачили в Україні свободу слова? У газетах прочитали про це чи в Інтернеті? Там вона залишила свої відбитки, це правда. І за великого бажання будь-який слідчий прокуратури може її знайти, ідентифікувати й навіть посадити за грати. Разом із вами, щоправда. Тимчасово. Поки там суд не розбереться з місцем її перебування і з таким усім іншим… А ви тим часом звідти, будь ласка, доводьте, що вона є.
Та навіть не обов’язково так глибоко в ту темряву занурюватися. Можете десь на своєму блозі в Інтернеті чи у якійсь маловідомій вільній газеті (бо у дуже сильно відому, столичну, вас так просто не пропустять з вашими не причесаними як належить думками) спробувати написати все, що думаєте про ту свободу. Гадаєте, що когось зачеплять ті ваші міркування? Помиляєтесь. Адже в ціні – гроші, а не слова, а та ваша бажана-розбажана свобода слова – з вибитими зубами. А тому (це якщо бути точним) називається тепер швободою. І тому вона, беззуба, ні на кого вже не ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 899 | Додав: pprosvita | Дата: 17.08.2013 | Коментарі (0)