PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 01:35



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Серпень » 17 » Про український слід корупції в Європейському суді, неоднозначну законотворчу діяльність Ю.ЛЮБОНЕНКА, шанси на прем’єрство О.ВІЛКУЛА...
20:09
Про український слід корупції в Європейському суді, неоднозначну законотворчу діяльність Ю.ЛЮБОНЕНКА, шанси на прем’єрство О.ВІЛКУЛА...
Про український слід корупції в Європейському суді, неоднозначну законотворчу діяльність Юрія ЛЮБОНЕНКА, шанси на прем’єрство Олександра ВІЛКУЛА, бажання місцевих киян знести Софійський собор та про інше цікаве з нашого життя

1.
ЯК ЗАЗНАЧИЛА Тетяна ЗАРОВНА
в своєму матеріалі «Чорнобильці виявили, що українська корупція проникла до Європейського суду», розміщеному в Gazeta.ua 30 липня 2013 року, «Тричі Європейський суд з прав людини розглянув колективні скарги українських чорнобильців. Загалом задовольнив вимоги 656 осіб на отримання пенсії у розмірі, який був визначений Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (1991 року). На додачу кожному з цих щасливчиків за рішенням Євросуду українська держава виплатить по 2000 євро штрафу...Але разом з тим інші аналогічні скарги не були прийняті до розгляду. Тільки по Донецькій області їх виявилося понад 500. "Держава Україна позбавила мене моїх грошових коштів у вигляді пенсії, яка давала мені право жити, лікуватися, харчуватися. Сам факт, що судами України були визнані мої права, і суд зобов'язав державу дотримуватися норму закону, є незаперечним фактом. Але держава вважала, що може не виконувати свої зобов'язання ", - йдеться в цих скаргах». У цій інформації мовиться, що громадська організація "Всеукраїнське об'єднання ветеранів-чорнобильців" вважає це результатом примх юридичного секретаря П.В. ПУШКАРЯ. Зокрема, один з активістів організації Юрій РИБАК підсумовує щодо його дій: «Корупція проникла і до Євросуду. Всі чорнобильські заяви, які пройшли через юридичного секретаря ФІЛІПС, визнали прийнятними. Але аналогічні заяви, які потрапили до юридичного секретаря ПУШКАРЯ, були відбраковані. Він як фільтр - не приймає до розгляду. Може бути, український уряд дав таку вказівку? Ми написали про це голові Євросуду і єврокомісару з прав людини до Ради Європи. Після цього П.В.ПУШКАР надіслав роз'яснення одному з наших колег Володимиру СУМАРОКОВУ - про те, що він може подати нову скаргу».
2.
ЯК ПИШЕ «Український тиждень»
в матеріалі від 2 серпня «Топ-6 українців, нагороджених Кремлем», «з кінця 1990-х «Орден дружбы», що є відвертою відзнакою «друзів Росії», одержали щонайменше 30 українських діячів політики, мистецтва, культури та релігії, чиї імена на слуху» і продовжує: «Серед кавалерів «Ордена Дружбы» - депутати-регіонали В’ячеслав БОГУСЛАЄВ, Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, звісно ж, автори мовного закону, який підвищує статус російської, Сергій КІВАЛОВ та Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО, патріарх КПУ Георгій КРЮЧКОВ та нинішній лідер Компартії Петро СИМОНЕНКО, а також екс-спікер Володимир ЛИТВИН. Крім того, у списку кавалерів «Ордена Дружбы» фігурують один з архітекторів «луганської ідентичності» Віктор ТИХОНОВ, лідер ветеранів-«афганців» України Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ, голова зовнішньополітичного напряму в адміністрації пізнього КУЧМИ Анатолій ОРЕЛ, який і тоді, і тепер критикує Захід, натомість відкрито лобіюючи російські інтереси». «ТИЖДЕНЬ» підкреслює, що «Орден дружбы» став повторенням радянського ордена «Дружби народів», а «Орден Почёта» в більшості випадків є ознакою того, що нагороджений неабияк попрацював на просування в Україні інтересів РФ. Бо останній іноземцеві отримати вельми непросто: за статутом, його вручають за «особливі досягнення»в політиці, економіці, культурі», при цьому бажано вже мати які-небудь інші російські нагороди.
І ось яку «ТОП-ШІСТКУ» такого роду нагороджених з числа українських громадян називає ТИЖДЕНЬ»:
«Борис ПАТОН: орден «За заслуги перед Отечеством» ІІ ступеня (1998), «Орден Почёта» (2004), орден «За заслуги перед Отечеством» І ступеня (2008)
Леонід КУЧМА: орден «За заслуги перед Отечеством» І ступеня (2004)
Володимир (САБОДАН): «Орден Дружбы» (2004), «Орден Почёта» (2005)
Агафангел (САВВІН): «Орден Дружбы» (2003), «Орден Почёта» (2008)
Богдан СТУПКА: «Орден Дружбы» (2001), «Орден Почёта» (2011)
Микола АЗАРОВ: «Орден Дружбы» (2007), «Орден Почёта» (2012)».
3.
ОЛЕКСАНДР ВІЛКУЛ
має шанси стати наступним прем’єр-міністром України після Миколи АЗАРОВА. Такий висновок можна зробити, прочитавши на Інтернет-ресурсі «Хвиля» матеріал під назвою «За пост прем’єра борються АРБУЗОВ з ВІЛКУЛОМ». На сайті зазначається: «Високі шанси стати новым прем’єром мають Сергій АРБУЗОВ і Олександр ВІЛКУЛ. Про це в інтерв’ю Forbes.Ua заявив народний депутат і радник Миколи АЗАРОВА Олег ЦАРЬОВ. «АРБУЗОВ – це вибір президента. Якщо його становлення як публічного політика пройде успішно, у него – хороші шанси стати прем’єром. Шанси для цього є і у Олександра ВІЛКУЛА Він теж молодий, успешний, энергійний. Сьогодні це - політичне обличчя групи Ріната АХМЕТОВА», — констатував народний депутат».
4.
ДУЖЕ
дратівливий для громадян України законопроект підготувала група народних депутатів у такому складі: Ю. ГЕРЖОВ, Ю. ЛЮБОНЕНКО, К. ГУЗЕНКО, Г. ЗУБКО, В. САЛЬДО. Наталя ІВАНОВА на сайті «Ракурс» суть цього законопроекту поставила в заголовок своєї статті від 5 липня: «Громадян зможуть відселяти за рішенням більшості сусідів». Ще кпасномовніше уточнює цей «позначений любов’ю до людей» законопроект підзаголовок «Якщо понад 60 % власників і наймачів приміщень будинку погодилися на виселення, до інших власників можуть бути вжиті заходи щодо виселення». Коли ж, наприклад, порівняти зміст цього законопроекту із нині діючим, то виявиться істотна різниця. Бо діючий передбачає: «Відселення власників (наймачів) житлових (нежитлових) приміщень будинків, що реконструюються, здійснюється за умови згоди цих власників (наймачів) у відповідності з угодами, які інвестор-забудовник укладає з кожним власником (наймачем) цих приміщень». І ще є кілька моментів, які полегшують дії владців з тими, що «не згодні». Про це теж іде мова в законопроекті.
5.
ПРО ТЕ,
як насправді «поліпшують» умови діяльності громадським організаціям українців, що проживають у сусідній Росії, свідчить матеріал на сайті «Радіо СВОБОДА» від 30 липня цього року під заголовком «Український конгрес Росії заявив про другу відмову в реєстрації». Там ідеться про те, що за словами голови загальноросійської громадської національно-культурної організації «Український конгрес Росії» Любові ДЯЧЕНКО, міністерство юстиції Росії знову відмовило у внесенні її до російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб. В результаті цього перед активістами постала дилема: проводити повторний з’їзд і вносити зазначені в переліку зміни й уточнення до статуту організації чи спробувати довести свою рацію в суді або під час зустрічі з одним із чільних чиновників реєстраційного органу, і обидві пропозиції повинні ще пройти процедуру голосування з участю всіх членів правління. Як повідомляється там же, Український конгрес Росії створили наприкінці листопада минулого року як всеросійську організацію української громади замість ліквідованого Верховним судом Росії Об’єднання українців Росії. А ліквідували його у травні минулого року, висунувши звинувачення в порушенні російського законодавства. Це рішення вже різко критикували в МЗС України як упереджене і таке, що погіршує відносини між Києвом і Москвою.
6.
ВИЯВЛЯЄТЬСЯ,
те, як у нас у Кривому Розі розправилися з будинком Федора МЕРШАВЦЕВА, це ще дрібниці, у порівнянні з тим, на що можуть піти жителі столиці України, Києва. Так, на сайті «Велика Епоха» з посиланням на газету «Сегодня» розміщено 30 липня цього року наступну інформацію Марії ЛИТВИНОВОЇ:
«Четверо київських художників провели експеримент у вигляді опитування. Вони представилися людям представниками громадської організації і збирали підписи за знесення старовинної, національного значення, заповідника Святої Софії Київської (але називали лише адресу собору, не згадуючи, що саме там розташовано). Ініціатори говорили, що будівля по вулиці Володимирська, 24 старовинна, не житлова, але «не вписується в навколишню сучасну забудову. Обіцяли, що на її місці хочуть створити рекреаційну зону зі сквером, безкоштовним Wi-Fi, дитячим майданчиком і громадським туалетом, пише газета «Сегодня».
Експериментатори були шоковані реакцією перехожих: за півгодини під Головпоштою і на Хрещатику вони зібрали повний лист з 28 підписами мешканців столиці, згодних на знесення Софійського собору. «Тільки на самому початку двоє чоловіків відмовилися, сказавши, що це охоронна зона. Ми вже вирішили було згортати експеримент. Але інші люди погоджувалися відразу. Один молодий чоловік навіть не перестав жувати і, поки розписувався на аркуші, попросив потримати його шаурму», ― цитує видання коментар одного з організаторів збору підписів. Куратор експерименту Ольга БАЛАШОВА дійшла висновку, що українці легко піддаються на провокації, не вміють критично мислити і відповідати за свої вчинки, зокрема, за підпис».
7.
ВІДПОВІДНО ДО ПОВІДОМЛЕННЯ
на сайті газети «Дзеркало тижня. Україна» від 12 серпня, в українських школах до 2016 року запровадять обов'язкову антитерористичну підготовку. Школярі отримають рекомендації на випадок вибуху і основи фізичної підготовки. Міносвіти до 2016 року має намір ввести обов'язкову антитерористичну підготовку школярів. Таке нововведення викликане Концепцією боротьби з тероризмом, яку президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав місяць тому. Підготовка дітей буде складатися з двох частин. "Це виховні бесіди на класних годинах та практична підготовка на уроках здоров'я. Діти повинні знати, що робити, наприклад, у разі вибуху", - сказав директор департаменту загальної середньої і дошкільної освіти МОН Олег ЄРЕСЬКО. Окрім того, Кабмін 9 серпня дав доручення СБУ скласти список людей, які потенційно можуть здійснити теракт. "Швидше за все, це буде закритий список, оскільки у нашій країні діє презумпція невинності, і він буде інструментом у роботі СБУ. Увійдуть в нього активісти екстремістських організацій, які у своєму статуті пишуть, що допускають у досягненні своїх цілей терористичні методи, - розповіла голова прес-служби СБУ Лада САФОНОВА. - Також це можуть бути чорні археологи, які знаходять зброю часів Великої Вітчизняної, а потім "умільці" приводять її в робочу форму. До списку можуть потрапити і торговці зброєю та наркотиками, тому що в основному вони фінансують теракти. З цими людьми будемо проводити бесіди або виписувати їм офіційні попередження".


8.
За інформацією,
яку 12 серпня цього року розмістив сайт «Дніпроград», Криворізький міськвиконком 29 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТДВ «Інтерресурси» на придбання меблів на 135 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель». Для зали засідань виконкому придбано 53 столи з ДСП по 1 425 грн., трибуну за 13 987 грн. та президію за 45 239 грн. Президія та трибуна каштанового кольору мають бути виготовлені із цільного масиву дубу та шпонованого МДФ. Засновниками ТДВ «Інтерресурси» є Кирило МОСКАЛЕНКО та його батько Микола МОСКАЛЕНКО, колишній голова міськвиконкому Кіровограду (1986-1989 рр).

Дайджест підготували Микола КОРОБКО і Сергій ЗІНЧЕНКО.

НА СВІТЛИНАХ: Софійський собор; Юрій ВІЛКУЛ.
Переглядів: 671 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: