PP

     Субота, 20.04.2024, 10:12



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури відновили роботу двох навчальних закладів у Царичанському районі, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними відомства, прокуратура Царичанського району в судовому порядку оскаржила рішення сесій Залеліївської і Юр'ївської сільрад, які вирішили призупинити роботу двох загальноосвітніх шкіл I-II ступенів, де загалом навчаються 108 дітей.

Прокуратура встановила, що сільські ради ухвалили рішення з перевищенням повноважень.

«Крім того, сільські школи значно віддалені від найближчих навчальних закладів району, призупинення роботи шкіл може призвести до порушень конституційних прав дітей на освіту, а також до скорочення робочих місць вчителів та інших працівників навчальних закладів», - заявили в прокуратурі.

Незаконними рішення про закриття двох шкіл визнав Царичанський районний суд.

Наразі в сільських школах, які були закриті, готуються до початку робо ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

День журналіста України в Кривому Розі цього року став знаменним через те, що до нас, в гості до активістів НПГУ, прибули американські журналісти на чолі з редактором газети соціалістів «Militante» («Активіст») Джоном СТЮДЕРОМ Разом з ним приїхали Франк ФОРРЕСТАЛ і Катаріна ТІРСЕНТ, а швидку розмову забезпечила Оксана ДЕМЯНОВИЧ, даючи змогу швидко порозумітися учасникам цієї зустрічі. А були це активісти НПГУ з різних підприємств Кривбасу, Жовтих Вод. Журналістів же було тільки троє: Олег ПАВЛОВ, який представляв всеукраїнську газету «Аспект» й одночасно – «Наш век», яку редагує, кореспондент газети «Промінь Просвіти» Сергій ДАШКОВСЬКИЙ і автор цих рядків.
Було багато цікавого. Зокрема, редактор газети Джон СТЮДЕР .розповів таке:
«Наша газета – щотижнева, яка виходить а ... Читати далі »

Переглядів: 628 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Тернівський районний суд Кривого Рогу 20 квітня 2015 року закінчив розгляд цивільної справи за позовом Наталії Горобець до ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» про визнання незаконними та скасування заходів дисциплінарного стягнення, ухваливши рішення на користь робітниці, яка є профспілковим активістом та членом Криворізької міської організації Незалежної профспілки гірників України (НПГУ).
У судовому засіданні свої інтереси відстоювали сама Наталія Горобець, а також директор ТОВ «Юридична компанія «Твій правовий захист» Олександр Мотуз. Останній і розповів про перебіг подій.
«Крім мене, інтереси Наталії Горобець у суді відстоював представник Криворізької міської організації НПГУ Віктор Онучка, з яким ми спільними зусиллями довели протиправність дій адміністрації ПАТ «ПівнГЗК» стосовно працівниці-дозувальниці, - пояснив Олександр Мотуз. - Профспілкові активісти на чолі з головою первинного осередку НПГУ ПАТ «Євраз Суха Балка» Олександром Бондарем та очільником ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Серед численного різномаїття українських політичних партій є і сили, поява яких досі не формалізована, проте очікується багатьма з нетерпінням. Зокрема, йдеться про політичну силу «Укроп», яка скоро пустить перші паростки. Про формалізацію політичної сили, за якою можна буде легко розрізнити Ігоря КОЛОМОЙСЬКОГО, заговорили одразу після його відставки з посади голови Дніпропетровської ОДА. Проте Ігор Валерійович продовжує насолоджуватися женевськими краєвидами, а «Укроп» залишається на рівні насіння. У будь-якому разі, так видається на перший погляд.
Втім, команда КОЛОМОЙСЬКОГО, попри відсутність формалізації, живе вельми активним політичним життям, хоча й в індивідуальному розряді. Борис ФІЛАТОВ дає різноманітні коментарі з позицій людини, що бачила життя. Геннадій КОРБАН вирішив поборотися у Чернігові з Сергієм БЕРЕЗЕНКОМ за ма ... Читати далі »

Переглядів: 616 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)


Ми продовжуємо публікувати матеріали з довідника у вигляді брошури під назвою «Криворіжжя: календар пам’ятних дат і подій на 2015 рік».
У передмові до цього видання укладач довідника Ірина СТЕБЛИНА, провідний працівник Кривоорізького історико-краєзнавчого музею, зокрема, зазначає наступне:
«За останні десятиліття до наукового обігу місцевими краєзнавцями введено велику кількість невідомих історичних фактів. Проте левова частка їх опублікована в малотиражних і спеціалізованих виданнях, не завжди доступних широкому читацькому загалу.
Для максимального полегшення пошуку інформації з минулого Кривбасу складено пропонований довідник. Його ідея зводиться до лаконічного й максимально точного в ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: pprosvita | Дата: 11.06.2015 | Коментарі (0)

Ми подаємо добірку матеріалів, які красномовно свідчать про те, як верхівка сформованих Партією регіонів керівних органів місцевого самоврядування на Криворіжжі та її покровитель – колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації О. ВІЛКУЛ - у свій спосіб докладалися до «виконання» ключових проектів області, а також - Стратегії розвитку Кривого Рогу до 2015 року, спрямованих «на конкретне покращення життя кожного криворіжця».

Переглядів: 518 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Чиновника затримали у службовому кабінеті, під час передачі дозвільних документів. У кабінеті чиновника було виявлено цілий арсенал зброї / Фото: Arsen Avakov / facebook.com/ У Кривому Розі правоохоронці затримали голову райради Сергія СТЕПАНЮКА. Чиновника звинувачують у зловживанні службовим становищем і отриманні хабара в 60 000 гривень за видачу дозволу на розміщення торгових кіосків Про це повідомив глава МВС Арсен АВАКОВ на своїй сторінці в Facebook "Сьогодні затримали голову Дзержинської районної ради м. Кривий Ріг Степанюка Сергія Дмитровича в порядку ст. 208 КПК (на місці злочину, на місці вчинення злочину), за ст. 368. ч. 3 . КПК (від 5 до 10 років)", - підкреслив міністр.

За словами АВАКОВА, гроші були перераховані на розрахунковий рахунок брата дружини СТЕПАНЮКА. Чиновника затримали у службовому кабінеті, при передачі дозвіл ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

22 травня – день перепоховання тіла видатного українського поета і мислителя Тараса ШЕВЧЕНКА, перевезеного 1861 року з Росії в Україну, до Канева (нині – Черкаської області), де й покоїться вже 154 роки.
Тож цього дня нинішнього року о 8.30 ранку члени Криворізького міського правозахисного товариства вшанували пам′ять нашого Кобзаря, поклавши квіти до його пам′ятника в Кривому Розі. Тут же, біля пам’ятника, росте тепер Тарасова верба, яку активісти товариства висадили 16 листопада минулого року й за нею доглядають. Адже вона зберігає, за переказами, пам'ять про поета, коли він під час свого заслання в Казахстані втикнув у землю палицю з верби, на яку він деякий час там спирався під час недуги. Турботами нині вже покійного криворізького активіста «Просвіти» Олекси КУЦЕВОЛА гілочки від нашадків тієї верби В ЯКОМУ РОЦІ? з’явилися і в Кривому Розі. Тож та маленька верба, яка сьогодні росте біля пам’ятника посеред тривог розбурханої війною України, - від одного з тих дерев, що виросл ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Під цим заголовком подаємо три матеріали стосовно мітингу, присвяченого утворенню 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» і ще не до кінця з’ясованої долі цього славного підрозділу, який бере участь у неоголошеній Росією війні проти України. У війні, де сьогочасні ординці накинулися на незалежну Україну, що обрала демократичний шлях свого розвитку.

Переглядів: 475 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

Ще 15 травня батальйон територіальної оборони «Кривбас» відзначив мітингом-реквіємом за загиблими свою першу річницю після наказу про його утворення, а в серці й досі лунають слова із тих виступів, навіть – цілі речення. Тому я буду писати про той мітинг так, як мені тоді на серце лягло й досі не відпускає, а не як звикли писати «по ранжиру» (особливо – про військових). Бо ж там зібралися, в основному, ті, що вижили під Іловайськом і Дебальцевим та в інших місцях, де воювали бійці батальйону, а також – їхні родичі і родичі вже загиблих побратимів. Але, зрозуміло, що для точності я їх буду цитувати так, як «записала» техніка.

Ось, наприклад, слова із короткого виступу сержанта Сергія БОНДАРЕНКА: «Якщо у кого-небудь з’являться думки створити якусь криворізьку республіку, для них це ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: pprosvita | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 156 157 »