PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Червень » 11 » Для кого зацвіте «Укроп»?
20:33
Для кого зацвіте «Укроп»?

Серед численного різномаїття українських політичних партій є і сили, поява яких досі не формалізована, проте очікується багатьма з нетерпінням. Зокрема, йдеться про політичну силу «Укроп», яка скоро пустить перші паростки. Про формалізацію політичної сили, за якою можна буде легко розрізнити Ігоря КОЛОМОЙСЬКОГО, заговорили одразу після його відставки з посади голови Дніпропетровської ОДА. Проте Ігор Валерійович продовжує насолоджуватися женевськими краєвидами, а «Укроп» залишається на рівні насіння. У будь-якому разі, так видається на перший погляд.
Втім, команда КОЛОМОЙСЬКОГО, попри відсутність формалізації, живе вельми активним політичним життям, хоча й в індивідуальному розряді. Борис ФІЛАТОВ дає різноманітні коментарі з позицій людини, що бачила життя. Геннадій КОРБАН вирішив поборотися у Чернігові з Сергієм БЕРЕЗЕНКОМ за мажоритарний мандат, який дозволить Геннадію Олеговичу набути новий досвід у злиттях та поглинаннях. Володимир ПАРАСЮК енергійно та здебільшого беззмістовно коментує політичний процес. Одна з особливостей «Укропу» полягає в наявності у політичної сили кадрового резерву навіть без оголошення про її утворення. Сьогодні навряд чи хтось напевне може сказати, хто саме буде провідними паростками нової партії з рослинною назвою та хижацькими повадками.
Проте цілком зрозуміла її електоральна база – російськомовні українські патріоти, які довгий час були не в тренді вітчизняної політики. Революція Гідності та війна змінили ситуацію, продемонструвавши, що говорити про любов до України можна не лише українською. Втім, це не означає, що амбітні новачки не спробують максимально розширити власну електоральну базу за рахунок мешканців інших великих міст. Ось тут починається найцікавіше, оскільки для «Укропу» деякі успіхи носитимуть принциповий характер. Зокрема, їм важливо не просто перемогти на Дніпропетровщині, але й завдати політичної поразки клану ВІЛКУЛІВ у Кривому Розі. В іншому разі впевнений виступ «Опозиційного блоку» у областях Сходу та Півдня на дострокових парламентських виборах буде складно пояснити виключно підступами з боку Банкової. Нагадаю, що з президентом «укропи» мають апріорі складні відносини, покращувати які не збираються, швидше, навпаки – воліли б говорити з ПОРОШЕНКОМ мовою ультиматумів. Тому після оголошення про вибори у 205 окрузі в Чернігові там почнеться зразково-показове протистояння двох команд, у яких бракує швидше не ресурсів, а моральних обмежень. Цікаво, як на це реагуватиме Центрвиборчком, голову якого, Михайла ОХЕНДОВСЬКОГО, команда КОЛОМОЙСЬКОГО півроку тому «потішила» неприємними натяками.
Стрімкий розвиток політичних подій та масштабна криза у практично всіх сферах життя українського суспільства відкривають для «Укропу» непогані можливості. Рейтингове піке «Народного фронту» надихає «пташенят КОЛОМОЙСЬКОГО», як і мозаїчний характер пропрезидентської партії. Не думаю, що у базових регіонах «укропи» відмовляться від «регіональної» спадщини. Цікаво, як будуть вибудовувати відносини «Укроп» та «Самопоміч», які, як подейкують, мають одного бенефіціара.
На перший погляд, «Укроп» повинен стрімко зійти, адже має у розпорядженні фінансові та медійні «добрива», що, як неодноразово доводила практика, спроможні творити дива навіть зі новоствореними політичними проектами. Однак не варто забувати, що попередні епізоди життя допомогли «селекціонерам» «Укропу» набути численних впливових опонентів, які не відчувають пієтету перед амбітними новачками. Тому ставка виключно на медійні та фінансові інструменти для швидкостиглої політичної сили може обернутися серйозним розчаруванням у ній виборців.
Євген МАГДА, Перший Український, 28 травня 2015 року

http://ua1.com.ua/publications/dlya-kogo-zacvite-ukrop-3137.html

Переглядів: 618 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: