PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 01:09



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Червень » 11 » Американські журналісти побували в Кривому Розі
20:38
Американські журналісти побували в Кривому Розі

День журналіста України в Кривому Розі цього року став знаменним через те, що до нас, в гості до активістів НПГУ, прибули американські журналісти на чолі з редактором газети соціалістів «Militante» («Активіст») Джоном СТЮДЕРОМ Разом з ним приїхали Франк ФОРРЕСТАЛ і Катаріна ТІРСЕНТ, а швидку розмову забезпечила Оксана ДЕМЯНОВИЧ, даючи змогу швидко порозумітися учасникам цієї зустрічі. А були це активісти НПГУ з різних підприємств Кривбасу, Жовтих Вод. Журналістів же було тільки троє: Олег ПАВЛОВ, який представляв всеукраїнську газету «Аспект» й одночасно – «Наш век», яку редагує, кореспондент газети «Промінь Просвіти» Сергій ДАШКОВСЬКИЙ і автор цих рядків.
Було багато цікавого. Зокрема, редактор газети Джон СТЮДЕР .розповів таке:
«Наша газета – щотижнева, яка виходить англійською та іспанською мовами, а центральний офіс знаходиться в Ньйю-Йорку… Ми підтримали рух Майдану в Україні, який захищає незалежність України. Ми хочемо продовжувати інформувати наших читачів і робітників в інших країнах про умови, в яких знаходяться робітники в Україні, про ваші намагання захистити робочі права. І ми хочемо передати ваші історії до наших читачів. Люди, які дописують в цю газету, більшою мірою є працівниками заводів, фабрик. Дуже мало людей із тих, що працюють безпосередньо в газеті». Джон розповів, що працював на металургійному заводі в Чикаго і також - на залізниці в Чикаго. Штат газети – шість чоловік. Франк був шахтарем у Пенсильванії і працівником м’ясокомбінату в Айові/ Катарина ; працювала на шахті з видобутку залізної руди у Швеції, а зараз працює у Великобританії на заводі, що виробляє печиво.
Гості розповіли, що це вже третій їхній візит в Україну. Бо «мали можливість приїхати в Україну у березні минулого року (коли був Майдан), потім – у червні минулого року і тепер – у червні нинішнього. Протягом усіх візитів в Україну американські журналісти, зокрема, зустрілися з Мустафою ДЖЕМІЛЄВИМ, Михайло ВОЛИНЦЕМ та з іншими активими громадянами України, їздили в Чорнобиль, а також – у місто Славутич, зустрічалися з працівниками на Чорнобильській АЕС…

Сергій ЗІНЧЕНКО.







НА СВІТЛИНАХ: під час зустрічі в кафе «Сад» у Кривому Розі.
Фото автора.

Переглядів: 624 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: