PP

     Четвер, 02.05.2024, 06:03



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ оприлюднило другий проміжний звіт спостерігачів за виборами в Україні. Висновки маловтішні: застосування владою адмінресурсу, підкуп виборців, нерівний доступ до ЗМІ. 20-ти випадках у більш ніж десяти областях України. Причому більшість таких випадків, за даними Місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ, спрямовані на підтримку Партії регіонів або її кандидатів. У звіті місії ОБСЄ також наголошується, що спостерігачі «помітили діяльність благодійних організацій, тісно пов'язаних з певними кандидатами, які надають виборцям матеріальні привілеї чи послуги».
Проміжний звіт спостерігачів від ОБСЄ стосується періоду з кінця вересня до середини жовтня. За звітний період довгострокові спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ відвідали більше 80 передвиборних заходів. Як наголошується в документі, найбільш помітну кампанію проводить Партія регіонів і її кандидати. Наступними за рівнем активності є Об'єднана опози ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 660 | Додав: pprosvita | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

Майже рік тому стартувала кампанія “Зупинимо тортури в Україні”, в рамках якої Amnesty International в Україні розпочала збір підписів під петицією, де вона закликала владу України створити новий незалежний орган для розслідування скарг про катування міліціонерами та оперативно розслідувати дії співробітників правоохоронних органів, підозрюваних у катуванні або інших видах жорстокого поводження. Протягом цього року активісти Amnesty International в Україні провели більше ніж 50 акцій, і разом з небайдужими громадянами з Німеччини, Великої Британії, Латвії та Іспанії вони змогли зібрати більше ніж 25000 підписів. Саме до річниці кампанії Amnesty International в Україні організувала офіційну передачу підписів Президентові України. Акція має на меті вкотре привернути увагу громадськості, а особливо можновладців, до проблеми свавілля працівників правоохоронних органів та висловити чітку громадянську позицію з приводу цієї проблеми.
Криворізьке міське правозахисне товариство додало с ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 725 | Додав: pprosvita | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

Координаційна рада Громадянської Асамблеї України беручи до уваги небезпеки передвиборчої кампанії та загрози для демократії, які вони несуть, і які проявляються в нав’язуванні виборцю інфантильної моделі обрання кращих обіцянок, в численних випадках підкупу виборців, про які повідомляють громадські інституції та рухи, що ведуть спостереження за перебігом виборчої кампанії, у випадках тиску та залякування виборців, про що повідомляють ЗМІ та опозиційні партії, прийняла:
Кодекс честі виборця з метою сприяти усвідомленню виборцями необхідності докласти власні зусилля, щоб зробити чесний громадянський вибір і далі свідомо формувати ефективну демократію;
та Звернення до членів виборчих комісій, щоб, за можливістю, донести до кожного члена виборчої комісії високу моральну відповідальність за недопущення спотворення суверенної волі кожного виборця і народу в цілому.
Просимо ЗМІ, партії, громадські рухи, всіх небайдужих всіляко сприяти розповсюдженню в суспільстві Кодексу ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 669 | Додав: pprosvita | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

Україна не може завоювати довіру Євросоюзу лише чесними виборами. Київ має чітко визначити вектор зовнішньої політики, а Брюссель - озвучити, наскільки близько готовий інтегруватися з сусідом. В Україні переконані, що чесні вибори до парламенту – ключ до серця Євросоюзу. Про це востаннє, 15 жовтня, спілкуючись з пресою, заявив під час одноденного візиту до Берліна перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський. Такі сподівання, схоже, не поділяють німецькі політики, оглядачі та експерти, принаймні як з'ясувалося під час круглого столу на тему «Напередодні парламентських виборів: куди прямує Україна?», що пройшов з ініціативи німецьких «зелених» 19 жовтня в Бундестазі. Вибори в Україні, на думку багатьох учасників дискусії, навряд чи зможуть ґрунтовно змінити політичну ситуацію всередині держави і вплинути на зовнішньополітичний курс Києва.
Вибори – не панацея
Так, спостерігач ОБСЄ та політик німецької партії «Союз 90/Зелені» Едит Мюллер, яка саме збирається до України, вважає, ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 669 | Додав: pprosvita | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

Коли ми говоримо про УПА, то зазвичай у масовій свідомості постають постаті Степана Бандери або Романа Шухевича. А як же тисячі інших чоловіків і жінок, які вступали до лав повстанської армії? А чому вони «пішли до лісу»? Життєві історії колишніх учасників визвольного руху засвідчують їхню мотивацію вступу до УПА.
Приміром, пані Анна мешкала у Володимирі-Волинському, її батьки були селянами, але вся родина надзвичайно національно свідома. Її тато врятував більшість книжок із сільської бібліотеки, коли польська влада віддала наказ знищити її в ході пацифікації 1930 року. Брати були членами ОУН (цього вона не знала аж до початку війни). Життя і випробування, що випали на її долю, типові для багатьох українців. Старший брат вижив під час розстрілів в’язнів у тюрмі НКВД у Вінниці влітку 1941-го, впавши між трупами своїх уже мертвих товаришів. Але батька і молодшого брата Івана вбили німці того самого року. Ще одного, Володимира, застрелили бандерівці, оскільки він був мельниківцем і ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 777 | Додав: pprosvita | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

ПЕРШИЙ етап виборів вже сфальсифіковано. Окружні та дільничні виборчі комісії фактично "приватизовані" владою. Якщо з 18-24 членів ДВК лише 2-4 представляють опозицію, зрозуміло, що їм відведена роль безпорадних статистів на цьому "святі демократії".28 жовтня має відбутись другий етап фальсифікацій, тепер на базовому рівні, на рівні дільничних комісій.Здавалося, за такого розкладу будь-яка протидія фальсифікаціям приречена на поразку.Та це не так. Недостатню кількість членів комісій від опозиції мають компенсувати офіційні спостерігачі. Вперше за всю історію українських виборів їхня роль може стати визначальною.Але для цього потрібні три речі: достатня кількість, якісна підготовка та координація дій.
Спостерігачі на дільниці, незалежно від того, кого вони представляють, – опозиційні партії, громадські організації чи опозиційних кандидатів у депутати, – мають працювати як єдина команда, кожний член якої має чітко виписані функції. Без такої координації ефективний контроль неможли ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 823 | Додав: pprosvita | Дата: 26.10.2012 | Коментарі (0)

Днями представники Національного реєстру рекордів України та Книги рекордів України зафіксували новий рекорд - найбільший в країні орнаментальний розпис ручної роботи. Цей яскравий калиново-квітковий фриз довжиною 120 метрів та шириною 80 см прикрасив паркан у центрі селища Петриківка Дніпропетровської області. Загальна площа розпису складає 96 квадратних метрів. Для його оформлення було використано тридцять кілограмів емалевої фарби десяти кольорів.
Орнамент виконаний за ескізом та під керівництвом 13 народних майстрів Петриківського розпису. Крім народних майстрів, робота над проектом об'єднала 30 професійних митців та 127 вихованців Петриківського будинку дитячої творчості, учнів Петриківської художньої школи та студентів спеціалізованого ПТУ № 79.
За словами майстрів, малюнок рекордної орнаменталь ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1288 | Додав: pprosvita | Дата: 07.10.2012 | Коментарі (0)

Високий потенціал України і низький рівень життя українців — сполучення протиістотне, об'єктивних причин якого годі й шукати. Їх і не шукають, громадська думка одностайна — винна влада. Далі думка двоїться: чи то влада тупа, чи то злочинна?
Перша версія суто емоційна, бо кому ж не ясно, що опанувати владу дурням не під силу. На спадкових монархах природа часом відпочиває, з іншими вождями таке теж трапляється. Та щоб дурні ходили у владі косяками? Вибачайте. Що можновладці глузують над законом — секрет полішинелю. Але й те, що їх ваблять злочини заради злочинів — теж не факт. Все гранично прозаїчно: якнайдовше тримати владу і якнайбільше отримати від неї. Під це егоїстичне бажання й розбудувала державу егоїстична влада. Перший президент описав стан речей мудрувато: "Маємо те, що маємо", четвертий може звітувати чітко: "Маємо те, що хочемо". 150 років тому поет Нєкрасов на 150-ти сторінках шукав, кому на Русі жити добре? В сучасній Україні для відповіді не потрібно й двох слів, д ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 712 | Додав: pprosvita | Дата: 07.10.2012 | Коментарі (0)

Серед аутсайдерів з оплати праці в «Метінвесті» — Маріупольский металургійний комбінат імені Ілліча. Середній річний фонд оплати праці на одного працюючого в групі «Метінвест» в 2012 році складе 12 555 доларів. Про це пишуть ЗМІ.
Лідерами з розміру середнього річного фонду оплати праці на одного працюючого в рамках «Метінвесту» є швейцарська компанія Metinvest International SA (211 347 доларів), американська вуглевидобувна компанія United Coal Company (132 613 доларів) і український головний офіс групи — «Метінвест Холдінг» (65 656 доларів). Для прикладу: аналогічний показник з гірничовидобувного дивізіону «Метінвесту», куда входять лише українські активи групи, складає 10 831 доллар.
Серед аутсайдерів з оплати праці в «Метінвесті» — Маріупольский металургійний комбінат імені Ілліча (8 952 долари), Комсомольське рудоуправління (8 340 доларів) і «Донецьккокс» (8 131 долар).. Контрольный пакет «Метінвесту» (71,25%) належить Ринату АХМЕТОВУ.

Єва ЛІОНОВА,.. 16 в ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 744 | Додав: pprosvita | Дата: 07.10.2012 | Коментарі (0)

Росія хоче знищити українську мову, щоб знищити Українську державу, а українська влада, на переконання патріарха Філарета, «з різних міркувань» йде на поступки Росії. Захищаючи свою державу, українці, «в першу чергу повинні говорити рідною мовою самі і виховувати відповідно дітей». «Дивно, що нам в ХХІ сторіччі доводиться захищати свою рідну мову», — сказав він і додав, що кожен українець повинен захищати мову, таким чином, захищаючи Україну, її незалежність і культуру.
Відповідаючи на запитання, як саме українці повинні захищати свою мову, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату відзначив, що вони, у першу чергу, повинні говорити рідною мовою самі і виховувати відповідно дітей. Патріарх додав, що заклади освіти повинні проводити навчання українською мовою. У свою чергу, влада, на переконання Філарета, також мала б захищати українську мову. «Тому що, якщо вона не буде захищати українську мову — вона не повинна бути в Україні» — сказав він.
Як п ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 745 | Додав: pprosvita | Дата: 07.10.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 33 34 »