PP

     Середа, 15.05.2024, 09:13



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
При всіх президентах України країні жилося погано, але позитивним є те, що жоден до громадянської війни не довів. Про це сказав український мистецтвознавець, учасник ініціативи "Перше грудня" Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ, коментуючи заяву екс-президента Віктора ЮЩЕНКА, що саме за часів його президентства країні жилося найкраще.
"Мені при всіх президентах жилося не дуже добре. А особливо сумнівно виглядає доба ЮЩЕНКА, коли, зрештою, так багато обіцялося і так мало зробилося. А взагалі мені сором за третього президента, який робить такі легковажні висловлювання. Навіть якщо за нього жилося б найкраще українцям, все одно нескромно говорити такі речі", - вважає він.
СКУРАТІВСЬКИЙ наголосив, що багато сподівань було покладено особисто на президента.
"Було тоді дуже багато надій. Але вони вже посередині президентського тог ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 665 | Додав: pprosvita | Дата: 07.10.2012 | Коментарі (0)

4 – 1914 р. – Створення Д.ДОНЦОВИМ, В.ДОРОШЕНКОМ, А.ЖУКОМ, М.ЗАЛІЗНЯКОМ, М.МЕЛЕНЕВСЬКИМ і О. СКОРПИС-ЙОЛТУХОВСЬКИМ СОЮЗУ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ, що ставив своїм завданням досягнення державної самостійності України через поразку Росії у світовій війні. Формально ліквідувався 1 травня 1918 р.
6 – 1914 р. – Львів. Головна українська рада оголосила про створення Української бойової управи – керівного органу Українських січових стрільців.
7 – 1932 р. – МОСКВА. Ухвалення ЦВК і РНК СРСР постанови про охорону майна державних підприємств, колгоспів та кооперації і про зміцнення суспільної (соціалістичної) власності, згідно з якою крадіжка колгоспного майна каралась розстрілом, а при наявності пом’якшувальних обставин – тюремним ув’язненням на термін не менше 10 років. (У народі постанова отримала назву „ЗАКОН ПРО П’ЯТЬ КОЛОСКІВ”). До початку 1933 року за цією постановою було засуджено 54645 осіб, З НИХ 2110 – ДО СТРАТИ.
8 – 1819 р. - Народився український письменник та громадсь ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 880 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

СПІВРОБІТНИКИ Криворізького міського управління міліції в Дніпропетровській області 15 липня в Кривому Розі затримали жителя Кіровограда, який видавав себе за регіонального уповноваженого з прав людини Верховної Ради. Про це повідомив представник Управління Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області. За даними відомства, 36-річний підозрюваний був затриманий під час бійки з адміністратором одного з кафе Кривого Рогу. При затриманні він представився уповноваженим з прав людини Ради в Дніпропетровській області й надав відповідні документи.
"Під час проведення дослідчої перевірки було встановлено, що пред'явлені документи підроблені, особа, зазначена в них, не підтверджується, а шахраєм виявився безробітний 36-річний уродженець Кіровограда", - сказано в повідомленні. Джерело повідомило, що при подальшій перевірці з'ясувалося, що затриманий проживав по підроблених документах і навіть зареєстрував по них свою дитину. "По підроблених документах завів сім'ю, і навіть дру ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 810 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

У Дніпропетровську за примушування неповнолітніх до занять проституцією співробітники міліції затримали 41-річну місцеву мешканку. Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Дніпропетровській області.
За даними ВЗГ, надаючи оголошення до газет про високооплачувану роботу для жінок, зловмисниця примусово використовувала дівчат як повій. Зокрема, цього року затримана шляхом обману, використовуючи тяжке матеріальне становище, завербувала двох неповнолiтніх мешканок Дніпропетровська, одна із яких є сиротою. Інші факти злочинної діяльності затриманої перевіряються. Слідчим управлінням обласної міліції порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.
Відповідно до санкції вказаної статті, зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Іван МУРАХА, сайт «Дніпроград», 25 липня 2012 рок ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 786 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

За результатами дослідження громадянського руху «Чесно» спільно з аналітиками Комітету виборців України, у Верховній Раді України VI скликання лише три депутати відповідають критеріям доброчесності. Зокрема, дослідження засвідчило, що не порушували ні одного критерію віце-спікер українського парламенту Микола ТОМЕНКО, депутати фракції «НУНС» Володимир ЛАНОВИЙ і фракції «БЮТ» Олександр ГУДИМА. Також моніторинг виявив, що 17 депутатів за свою каденцію порушили тільки один з 6 критеріїв – щодо особистого голосування. Серед них: Анатолій ГРИЦЕНКО (НУНС), Руслан КНЯЗЕВИЧ (НУНС), Остап СЕМЕРАК (БЮТ), Андрій ПАРУБІЙ (НУНС), Олена МОСТІЛАН (БЮТ), Сергій МІЩЕНКО (БЮТ), Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ (НУНС), Роман ЗАБЗАЛЮК (БЮТ), Сергій ГРИНИВЕЦЬКИЙ (Народна Партія), Сергій ГОРДІЄНКО (КПУ).
Згідно з результатами аналізу, 89 народних депутатів порушували права та свободи людини. Серед них 50 депутатів із Партії регіонів, 13 – із «БЮТ», сім – з «НУНС», десять – позафракційних та сім – КПУ. 49 депутатів ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 740 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

У ПРЕС-КЛУБІ Дніпропетровської обласної організації НСЖУ відбулась прес-конференція, на якій було підведено підсумки політичного діалогу між дніпропетровською радою руху «Чесно» та обласними осередками політичних партій. З «партійного» боку участь у прес-конференції взяли голова Дніпропетровської обласної організація «Наша Україна» Віктор ГНОЄВИЙ та заступник керівника Дніпропетровського регіонального виборчого штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Гліб ПРИГУНОВ.
За словами співкоординатора «Чесно» Костянтина ШАМАХАНОВА, окремі політичні сили, зокрема, Партія регіонів, хоча і заявили про загальну підтримку критеріїв «Чесно», але жодних кроків до співпраці не зробили. Також, за словами представників «Чесно», найближчими днями буде оприлюднено «ЧЕСНОметр» (дослідження відповідності кандидатів «Критеріям» доброчесності кандидата) та «профайли» на всіх діючих народних депутатів.
Коментуючи співпрацю «Нашої України» з «Чесно» Віктор ГНОЄВИЙ, зокрема, зазначив, що підстав для ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 751 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

Як вже повідомляв портал „Кривий Ріг 2012”, 5 червня поточного року мешканці Кривого Рогу склали лист до міського голови Ю. ВІЛКУЛА, в якому просили вжити заходів щодо розвитку в місті української мови. Лист прийняла представниця відділу внутрішньої політики, яка не захотіла назватися, але запевнила, що кожен, хто підписав зазначений лист, отримає відповідь у строк, передбачений діючим законодавством, що зафіксовано на відео.
Зазначений лист підписало близько 20 осіб, тож всі вони мали отримати відповідь. По закінченню передбаченого законодавством України 30-денного терміну жоден із співавторів листа відповіді не отримав. Тому було вирішено здійснити телефонний дзвінок до міськвиконкому. Телефоном представник міськвиконкому пояснила, що 20 червня було надіслано письмову відповідь людині, яка перша під ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 810 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

У суботу, 21 липня, група невідомих здійснила захоплення будівлі музею Трипільської культури в селі Трипілля Київської області.Про це повідомив директор Музею Трипільської культури Олександр ПОЛІЩУК у коментарі кореспонденту ГолосUA. За його словами, невідомі зробили захоплення будівлі, вигнавши звідти всіх співробітників. Зараз, як зазначив О. ПОЛІЩУК, музей заблокований і не працює.
«Після того, як працівники музею викликали міліцію, на місце події прибув начальник міліції міста Українка, який не перешкоджав захопленню», - сказав директор музею. За його словами, загарбники стверджують, що нібито будівлю було продано, однак відповідних документів ніхто не бачив. О. ПОЛІЩУК повідомив, що вже звернувся до Адміністрації Президента України та Генеральної прокуратури з проханням розслідувати факт захоплення музею. Він також пояснив, що будівля є приватною власністю Володимира ЛАЗОРЕНКА.

Інформаційна агенція «ГолосUA», 24 липня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 738 | Додав: pprosvita | Дата: 27.07.2012 | Коментарі (0)

Євро-2012 став для українців черговим симулякром «європейськості» країни, тобто ще однією спробою меншовартісно довести уявній спільноті під назвою “Європа”, що ми - європейська країна. Про це в ексклюзивному коментарі для RegioNews розповів політолог, керівник дослідницьких програм АЦ Universitas Олексій ЯКУБІН. "Євро-2012 став для українців черговим симулякром (символом, який ні до чого реального не апелює, окрім таких самих ілюзій) «європейськості» країни, тобто ще однією (черговою) спробою меншовартісно довести уявній спільноті під назвою “Європа” — ми європейська країна, ми частина Європи, ми такі ж самі як і ви, тій європейській спільноті (яку часто в публічному просторі репрезентує ЄС), яка просто привласнила собі право надавати комусь ознаку “європейськості”, на власний далеко не об'єктивний розсуд (так само як Церква в Середні Віки видавала індульгенції, які буцім-то звільняли від гріхів, тих хто їх придбає)", - вважає політолог.
"Ті ж самі «нормальні» європейські країн ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 708 | Додав: pprosvita | Дата: 09.07.2012 | Коментарі (0)

Закону про мови не існує в природі, тому що складно перелічити всі порушення, які мали місце під час голосування Про це 3 липня заявив глава «Фронту Змін» Арсеній ЯЦЕНЮК в ході брифінгу у Верховній Раді.
«Даного законопроекту (№9073 - ред.) не було на порядку денному Верховної Ради на 3 липня, процедура голосування за включення до порядку денного не відбулася, до документа було внесено понад 2 тисяч поправок, профільний комітет Верховної Ради не підготував порівняльну таблицю і т.п.», - заявив ЯЦЕНЮК. «Все, що можна було порушити при прийнятті мовного закону, було порушено», - додав один з лідерів об´єднаної опозиції. Разом з тим, за словами ЯЦЕНЮКА, за півгодини до голосування об´єднана опозиція ухвалила рішення покинути залу засідань парламенту.
«Ніхто не розуміє, яким чином був проголосований цей законопроект. Буквально вчора нас (опозицію - ред.) спікер Верховної Ради Володимир ЛИТВИН запевнив, що ніколи не піде на порушення регламенту і Конституції і без розгляду зак ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 740 | Додав: pprosvita | Дата: 09.07.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 33 34 »