PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 01:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Міжнародні спостерігачі виявили, що Партія регіонів лідирує в застосуванні адмінресурсу
12:31
Міжнародні спостерігачі виявили, що Партія регіонів лідирує в застосуванні адмінресурсу
Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ оприлюднило другий проміжний звіт спостерігачів за виборами в Україні. Висновки маловтішні: застосування владою адмінресурсу, підкуп виборців, нерівний доступ до ЗМІ. 20-ти випадках у більш ніж десяти областях України. Причому більшість таких випадків, за даними Місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ, спрямовані на підтримку Партії регіонів або її кандидатів. У звіті місії ОБСЄ також наголошується, що спостерігачі «помітили діяльність благодійних організацій, тісно пов'язаних з певними кандидатами, які надають виборцям матеріальні привілеї чи послуги».
Проміжний звіт спостерігачів від ОБСЄ стосується періоду з кінця вересня до середини жовтня. За звітний період довгострокові спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ відвідали більше 80 передвиборних заходів. Як наголошується в документі, найбільш помітну кампанію проводить Партія регіонів і її кандидати. Наступними за рівнем активності є Об'єднана опозиція «Батьківщина» і «УДАР».
Попередні результати моніторингу ЗМІ, проведеного Місією спостереження за виборами в Україні, «демонструють, що обсяги висвітлення кампанії в новинах та інформаційних випусках обмежені, і стосується це популярних телеканалів». Спостерігачі від ОБСЄ вважають, що «це може негативно вплинути на можливість виборців ознайомитися з різними політичними поглядами».
Крім того, в звіті наголошується, що «Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не відстежує дотримання мовниками законодавчих положень щодо забезпечення об'єктивного та збалансованого висвітлення учасників виборчих перегонів».
Протягом звітного періоду ЦВК отримала 25 скарг про порушення в ході передвиборчої кампанії і непрямого підкупу виборців, констатується в документі. Спостерігачі відзначили своєчасний розгляд скарг, але звернули увагу на те, що «обговорення відбувається за зачиненими дверима». Вони також підкреслили, що постановам «бракує достатньої фактичної бази та юридичного обгрунтування». «Окружні та апеляційні адміністративні суди відхилили більшість скарг, проаналізованих Місією спостереження, за формальними підставами або внаслідок відсутності доказів, — зазначається далі в звіті. - У деяких випадках суди застосовували необгрунтоване, занадто вузьке або непослідовний тлумачення закону».
Місія спостереження за виборами була створена Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ 12 вересня 2012. 19-20 вересня. Перший проміжний звіт Місії спостереження був оприлюднений 4 жовтня 2012 року. !zn

Сайт «Дзеркало тижня. Україна», 19 жовтня 2012 року.
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 656 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: