PP

     Понеділок, 29.04.2024, 09:34



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
ЗБЛИЖЕННЯ України з Митним союзом і Угода про асоціацію з ЄС є несумісними. Про це заявляють в Європейській комісії, пише "Інтерфакс-Україна".
"Україна повинна вибирати, з якими правилами вирівнювати своє законодавство - чи з тим, яке пов'язане із законодавством ЄС, або з тим, що застосовуються в рамках Митного союзу", - пояснили в Єврокомісії. "Неможливо, щоб Україна вирівнювала з обома (правилами) в один і той же час. Україна повинна вибрати, яким шляхом слідувати, знаючи, що Митний союз і Угода про асоціацію Україна-ЄС є взаємно несумісними", - заявляють у Брюсселі.
В Єврокомісії констатують, що "сценарій повної інтеграції України з Митним союзом створить серйозні проблеми".
"Україна не зможе проводити і реалізовувати якусь самостійну двосторонню торговельну політику, передавши свій суверенітет Митному союзу з питань у сфері тарифів та інших ключових комерційних питань", - пояснили в ЄК. Крім того, в Єврокомісії також підкреслюють, що "навіть часткове приєднання ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 647 | Додав: pprosvita | Дата: 28.12.2012 | Коментарі (0)

ТЮРМА дає відстороненість від дрібного. Це – своєрідна дієта подій, при якій загострюється відчуття масштабу. У ці дні я вважаю за свій обов'язок звернути увагу на історичну загрозу, що ховається за лаштунками більш яскравих і обговорюваних подій з відставки Уряду та підготовки до роботи нової Верховної Ради. Всі прожектори суспільної уваги спрямовані саме туди. Поза тим, саме доля держави буде піддана випробуванню зовсім в інший площині.
Нагадаю: спочатку були озвучені Москвою запрошення до інтеграції з Росією в обмін на знижки у газовій торгівлі. Потім в Україні була створена спеціальна організація під претензійною назвою "Украинский выбор", яка заходилася обробляти замордований правлячою мафією загал у трьох напрямках:
- Європа нас не чекає, там своя криза,
- Митний союз із Росією – панацея для української економіки,
- законодавче зак ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 707 | Додав: pprosvita | Дата: 18.12.2012 | Коментарі (0)

Експерти громадської ініціативи «Звідки?» презентували фінальні результати моніторингу фінансових витрат кандидатів у народні депутати. Громадянська мережа ОПОРА представила моніторинг польових витрат політиків на виборчу кампанію, а Комітет «Рівність можливостей» - аналіз інвестицій в агітацію за посередництва ЗМІ. Дослідження проводилося на основі аналізу витрат ключових кандидатів у 3-х пілотних округах (222 – Київ, 42 – Донецьк, 73 – Закарпаття), які разом репрезентують всю електоральну Україну. Моніторинг відбувався за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). Експерти громадської ініціативи «Звідки?» відзначили, що, на превеликий жаль, фінансовий ресурс продовжував відігравати чи не найвизначальнішу роль в успіху на виборчих перегонах.

Як засвідчила координатор виборчих програм громадянс ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 851 | Додав: pprosvita | Дата: 03.12.2012 | Коментарі (0)

У Дніпропетровській області порушили кримінальну справу проти трьох посадових осіб керівної ланки Управління праці й соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, які розкрадали бюджетні кошти в особливо великих розмірах, зловживаючи службовим становищем. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в Центрі громадських зв’язків обласного управління міліції.
За даними міліції, справа порушена за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Як уточнили в міліції, щодо двох посадовців застосували запобіжний захід – утримання під вартою.
Тривають слідчі дії та оперативно-розшукові заходи. Посадовцям може загрожувати покарання обмеженням волі на термін від 3 до 5 років.
За даними джерела Радіо Свобода, наразі затримані керівник управління соцзахисту населення і його заступник.
Водночас в самому Управлінні праці та соціального захисту населення міської ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 776 | Додав: pprosvita | Дата: 03.12.2012 | Коментарі (0)

18 ЛИСТОПАДА 2012 року представники Спілки офіцерів України та інших громадських та політичних організацій вшанували пам’ять воїнів, учасників Другого зимового походу армії УНР, що були розстріляні більшовиками біля села Базар Житомирської області 21 листопада 1921 року.
Голова СОУ полковник В’ячеслав БІЛОУС під час урочистості сказав:
«Сьогодні в черговий раз Спілка офіцерів України разом з патріотично налаштованою молоддю, з іншими громадськими організаціями (зокрема. – з представниками націоналістичних організацій України, патріотів України) проходить вшанування пам’яті загиблих воїнів 2-го Зимового походу армії УНР, які в 1921 році поклали свої голови і життя за нашу свободу. Пройшло небагато часу – і саме їхня правда, їхня ідея, їхня світа кров,невинна, яку вони пролили на цій землі, перемогла. Тому що відро ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 777 | Додав: pprosvita | Дата: 03.12.2012 | Коментарі (0)

Дніпропетровськ. – 92-річний дніпропетровський поет і прозаїк Микола МИКОЛАЄНКО роки Голодомору у 30-их пережив із родиною на Криворіжжі. Каже: якби батько не перевіз сім’ю з рідного села Мар’янівки до Кривого Рогу, то, певно, повмирали б усі. Під час голоду, розповідає чоловік, перебивалися "лободяниками", цвітом акації, пасльоном. Спогадами про ті часи Микола МИКОЛАЄНКО поділився з Радіо Свобода.

Моє рідне село – Мар’янівка, Лозуватська сільрада, Криворізький район. Я пережив три голоди – 1921-22, 1932-33 і 1946-47 років. Таке у мене було юне життя. Батько мій працював у селі, а взимку, коли не було роботи в колгоспі і по господарству, – на руднику. У моїх батьків було семеро дітей. Двоє померли в голодні літа. І дід Юхим – батьків батько – теж помер від голоду. Коли розпочалася кампанія розкуркулення, то ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1012 | Додав: pprosvita | Дата: 03.12.2012 | Коментарі (0)

З ОГЛЯДУ на сучасний стан Збройних Сил України та інших силових структур, що склався в ході так званих реформ, за умов хронічного їх недофінансування, ХХІ з’їзд Спілки офіцерів України вносить наступні пропозиції:
I. У сфері військового будівництва:
1. У Збройних Силах України та інших силових структурах виключити вплив будь-яких політичних партій і здійснити департизацію керівних посад, припинити призначення на керівні посади державних службовців в силових структурах людей з кримінальним минулим.
2. Забезпечити мінімізацію політичного втручання у справи військових та добровільне визнання цивільними взаємної компетенції та відповідальності у прийнятті рішень у сфері національної безпеки і оборони;
3. Забезпечити відповідальність цивільних посадових осіб у силових структурах за результати їх діяльності; ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 885 | Додав: pprosvita | Дата: 03.12.2012 | Коментарі (0)

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області 29 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Весташляхбуд» на проведення поточного ремонту автошляхів міста на загальну суму 19,89 мільйона гривень. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». Ремонт фінансують з місцевого бюджету, завершити повинні до кінця цього року. В ході робіт планують влаштувати 71 тисяч квадратних нового асфальтобетонного покриття.
ТОВ «Весташляхбуд» входить в одеський концерн «Веста», контрольований колишнім співробітником міліції Суреном САРДАРЯНОМ, якого називають товаришем мера (колишнього – РЕД,) Кривого Рогу Юрія ЛЮБОНЕНКА. Єдиним конкурентом фірми на тендері було ПАТ «Криворіжіндустрбуд» співвласниками котрого є депутат Криворізької міськради Микола ЗЕМЛЯНИЙ та його син Андрій. Різниця пропозицій склала 0,5%. «Весташляхбуд» регулярно отримує будівельні підряди органів влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області. З урахуванням ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 717 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2012 | Коментарі (0)

3 листопада 1937 року в карельському урочищі Сандармох було розстріляно Леся КУРБАСА, Валер’яна ПІДМЛГИЛЬНОГО, Миколу ЗЕРОВА, Миколу КУЛІША та інших найяскравіших представників української культурної еліти. Убивства здійснено «на честь двадцятої річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції». Вирок виконав майор НКВД МАТВЄЄВ. З 27 жовтня по 4 листопада 1937 року він, переважно власноруч, убив пострілом в голову 1111 політв’язнів Соловецького табору. Серед них - 290 українських митців, письменників, учених, священнослужителів та державних діячів. Переважну більшість із них убито 3 листопада. Так комуністичний режим знищив еліту української нації. В Сандармосі обірвався земний шлях геніального режисера Леся КУРБАСА, драматурга Миколи КУЛІША, літераторів Миколи ЗЕРОВА, Мирослава ІРЧАНА, Григорія ЕПІКА, Павла ПИЛИПЛВИЧА, В ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 821 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2012 | Коментарі (0)

В УКРАЇНІ вперше за роки незалежності зменшилася частка школярів, що вчаться українською мовою, а книг українською надруковано менше половини від загального тиражу. На телебаченні, радіо, в пресі та сфері послуг домінує російська мова, а в кінопрокаті – українська. Такі дані аналітичного огляду «Становище української мови в Україні в 2012 році», оприлюдненого 9 листопада з нагоди Дня української мови рухом «Простір свободи» за сприяння Інтернет-видання Texty.org.ua.
Документ базується на даних статистики, соціології та власних моніторингових досліджень, здійснених волонтерами по всій країні. Українську мову називають рідною 2/3 громадян України, а 53% спілкуються переважно українською. Однак в незалежній Україні діють потужні чинники русифікації та формування у носіїв української мови комплексу меншовартості, відзначають автори дослідження. Найпотужнішими з цих чинників є телебачення та радіо, а значною мірою також сфера послуг і друковані видання. В прайм-тайм 8 найрейтинговіши ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 699 | Додав: pprosvita | Дата: 14.11.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 33 34 »