PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 18:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Жовтень » 7 » ФІЛАРЕТ впевнений, що Росія знищує українську мову, щоб знищити державу
16:43
ФІЛАРЕТ впевнений, що Росія знищує українську мову, щоб знищити державу
Росія хоче знищити українську мову, щоб знищити Українську державу, а українська влада, на переконання патріарха Філарета, «з різних міркувань» йде на поступки Росії. Захищаючи свою державу, українці, «в першу чергу повинні говорити рідною мовою самі і виховувати відповідно дітей». «Дивно, що нам в ХХІ сторіччі доводиться захищати свою рідну мову», — сказав він і додав, що кожен українець повинен захищати мову, таким чином, захищаючи Україну, її незалежність і культуру.
Відповідаючи на запитання, як саме українці повинні захищати свою мову, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату відзначив, що вони, у першу чергу, повинні говорити рідною мовою самі і виховувати відповідно дітей. Патріарх додав, що заклади освіти повинні проводити навчання українською мовою. У свою чергу, влада, на переконання Філарета, також мала б захищати українську мову. «Тому що, якщо вона не буде захищати українську мову — вона не повинна бути в Україні» — сказав він.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики» 3 липня. 8 серпня президент України Віктор Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні. Закон набув чинності 10 серпня, він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.
Одеська обласна та міська ради, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Севастопольська, Дніпропетровська і Луганська міськради, Краснолуцька міськрада (Луганська обл.), Запорізька, Донецька, Херсонська, Миколаївська та Дніпропетровська обласні ради вже прийняли рішення про визнання російської мови регіональною. Угорська мова стала регіональною у місті Берегово (Закарпаття), а молдавська (румунська) - в селі Тарасівці Чернівецької області, румунська — в селі Біла Церква Закарпатської області. За матеріалами: УНІАН

Газета «Дзеркало тижня», 25 вересня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 745 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: