PP

     Субота, 20.04.2024, 04:17



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ

Найнебезпечніші для блогерів країни назвав сьогодні Комітет захисту журналістів. Свою доповідь правозахисники підготували до Дня свободи преси, повідомляє "Эхо Москвы". Найважче блогерам у тих країнах, де інтернет не набув великого розповсюдження або залишається під жорстким контролем влади. 
Очолює список М'янма - там вийти в мережу можна тільки з інтернет-кафе, які перебувають під ковпаком спецслужб. Один із місцевих блогерів був засуджений на 59 років за публікацію відеозапису руйнувань після циклону "Наргіс" минулого року. Тоді ж бірманські військові полювали за репортером CNN Деном РіІВЕРСОМ. 
Далі в списку слідують країни близькосхідного регіону: Іран, Сирія, Саудівська Аравія. Відомий жорсткою цензурою Китай, а крім того Єгипет, Куба і Туркменістан. У кожній з цих країн за блогерами полюють і контролюють їх доступ в інтернет. Так, на Кубі у в'язниці сидять щонайменше 20 блогерів, а в Китаї і того більше. У Туркменістані ще недавно інтернет-кафе охоронялися військовими. ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1207 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


На прес-конференції, яка відбулася у Нікополі в День Землі 22 квітня 2009 року депутат Нікопольської міської ради, голова спілки "Громадянський дозор" Юрій БАБІНІН заявив, що у місті системно не виконуються природоохоронні заходи передбачені міською програмою "Екологія 2003-2012", наслідком чого є поглиблення кризових екологічних проблем міста та подальше погіршення стану здоров'я його населення. Згідно з даними депутатського моніторингу виконання заходів зазначеної програми, станом на 1.01.2009 року залишаються не профінансованими та не виконаними переважна частина природоохоронних заходів, безпосередньо спрямованих на покращення стану навколишнього природнього середовища.
Замість виконання робіт з усунення джерел забруднення довкілля, протягом терміну реалізації програми "Екологія 2003-20012" з екологічного фонду міста витрачені величезні кошти на придбання сміттєвозних автомобілів та установок з доочищення води, які передані приватним підприємцям для комерційного використання ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1181 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)



З нагоди Міжнародного жіночого дня 2009, а також враховуючи успіх минулорічних конкурсів, Європейська Комісія втретє оголошує Конкурс дитячого малюнку на тему ґендерної рівності серед школярів віком від 8-10 років. Юним учасникам пропонуються зобразити своє бачення рівності між чоловіками та жінками. Малюнки мають бути виконані на папері розміром А-4 та містити контактну інформацію про автора на звороті. Роботи необхідно надіслати у конверті з позначкою "конкурс малюнків" до Представництва Європейської Комісії в Україні за адресою: вул. Круглоуніверситетська, 10, м. Київ, 01024.
Останній день отримання малюнків Представництвом Європейської Комісії –15 травня 2009 року.
Просимо зауважити, що за умовами конкурсу, малюнки, які надійдуть після 15 травня 2009 року, а також малюнки, які не містять контактної інформації автора, не будуть брати участь у конкурсі! 
Загальна інформація про конкурс
Європейська Комісія приділяє значну увагу підтримці заходів, спрямованих на пос ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1881 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)


„Люди вийшли на Майдан не заради ЮЩЕНКА чи ТИМОШЕНКО, вони прийшли відстоювати власні інтереси. І повірили «помаранчевим» лідерам, тому що це була єдина безальтернативна опора. Розумієте, в сотнях тисяч людей після багатьох років доволі непростого життя збурилось почуття правди й справедливості. Це й показало зрілість українського суспільства, яке не захотіло миритися з тим, що його ошукують за результатами выборів. Цього могло б і не відбутися, якби по-іншому вибудували всю систему передавання влади від Леоніда КУЧМИ до можливого наступника – я не кажу ні про Віктора ЯНУКОВИЧА, ні про Віктора ЮЩЕНКА. 
Тобто, можливо, і не було б Майдану как такого. Але була б якась інша площа – Європейська. Вона була б обов’язково. У нашому суспільстві до того часу визрів дуже потужний протестний момент. А затяжна эйфорія післе Майдану выявила неготовність влади до реального повсякденного життя, до планування й управління. Вона виявилась неукомплектованою кадрами, розрізненою, немонолітною, про ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1042 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)


СЕРЕД актів загальнодержавного значення, якими Верховна Рада України ознаменувала 1 квітня 2009 року, була й постанова «Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України». Згідно із цією постановою, комсомол був «унікальною школою мужності, ідейного та морального загартування, виховання на кращих бойових і трудових традиціях нашого народу для десятків мільйонів співвітчизників», отож «великий внесок комсомольського руху в розвиток держави не може бути лише надбанням історії, а повинен слугувати вихованню у нинішнього молодого покоління почуття особистої відповідальності за долю своєї країни, несприйняття корупції, пияцтва, наркоманії, проституції та інших негативних явищ». А відтак Кабміну та органам місцевої влади доручено «здійснити необхідні заходи щодо відзначення 90-річчя створення комсомолу України», маючи на меті «посилення уваги до проблем молоді, її виховання, підвищення активності у вирішенні завдань, що стоять перед нашою країною».
Іншими словами, цілі визначені, з ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1225 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)



СБУ ліквідовувала міжнародне угрупування, що організувало три порностудії. 25 лютого одночасно в Києві, Дніпропетровську і Донецьку працівники СБУ затримали лідерів і більше 20 активних учасників угрупування, припинивши діяльність трьох порностудій, з яких в ході обшуків вилучено 33 комп'ютери, 14 відеокамер, повідомила начальник прес-центру Служби безпеки України Марина ОСТАПЕНКО. 
Засновником порностудій виявився колишній житель Донецька, в даний час громадянин США, його затримали в міжнародному аеропорту Бориспіль. Також встановлено, що ці порностудії діяли протягом 7 років і в їх протиправну діяльність було втягнуто близько 130 людей. Прибуток від такого "бізнесу" складав щомісячно від 80 до 100 тисяч доларів.
Як повідомляє ТСН, порностудія працювала як звичайний офіс. З власним графіком виходу на роботу, щоправда, без прізвищ, попередженням про те, що дівчата, які сплять на роботі - працюватимуть у денні зміни - очевидно, менш престижні. Оголошення про святкування 8- ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1146 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)


Якщо в Росії будуть більше знати про Альянс, то це змінить вплив «чинника НАТО» на українсько-російський діалог. Таку думку висловив у коментарі УНІАН прес-секретар Посольства України в РФ Олег ВОЛОШИН. «Дані опитування громадської думки в Росії, що показали, що більш третини росіян погано уявляють собі, чим є і які цілі переслідує НАТО, мають задати нову тональність дискусії між Києвом і Москвою з питання євроатлантичної інтеграції України», - сказав О.ВОЛОШИН. «Очевидно, якщо російська влада, політичні партії та громадські організації докладуть зусиль до того, щоб краще інформувати своїх громадян з питання про діяльність Альянсу, принципово зміниться вплив на українсько-російський діалог так званого «чинника НАТО», який нерідко використовують для торпедування нормального розвитку відносин», - упевнений дипломат.
Водночас він зазначив, Україна може тільки вітати, що лише 6% росіян, опитаних авторитетним Всеросійським центром вивчення громадської думки, вважають Альянс агресивни ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1144 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)



1 – 1935 р. – Постанова Особливої наради при НКВС СРСР у справі „контрреволюційної троцькістської організації”. 94 особи, які проходили у цій справі, звинувачувались як троцькісти, фашистські агенти, які здійснювали в Україні підготовку інтервенції, та були засуджені на різні строки ув’язнення і заслання. 17 травня у цій же справі 5 років заслання до Західного Сибіру отримав Ю.КОЦЮБИНСЬКИЙ. Восени 1936 р. Ю.Коцюбинський був знову звинувачений у причетності до „контрреволюційної троцькістської організації”, а у березні 1937 р. засуджений до смертної кари і розстріляний.
5 – 1710 р. – Бендери. Козаки, що пішли за І.МАЗЕПОЮ, обирають гетьманом П.ОРЛИКА. Конституція П.Орлика – договірні умови між гетьманом і козаками, де ставилася мета домогтися незалежної Української держави.
5-6 – 1917 р. – Київ. Український педагогічний з’їзд , в якому взяло участь 500 педагогів початкових, середніх та вищих навчальних закладів України. З’їзд висловився за українізацію освіти, утворив Голо ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1350 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


 
Радянська влада масово перейменувала селища з татарськими назвами, які були не лише в Криму. Приміром, на Херсонщині у зв’язку зі ще «єкатерининським» витісненням ногаїв за сто з гаком років ойконіми пройшли певну еволюцію і звучали вже трохи по-українському: Келигеї (стали Гладківкою), Чалбаси (Виноградове), Юзкуї (Фрунзе), Керменчук (Гаврилівка), Агаймани (Партизан) тощо. У Криму змінено навіть ті назви, які свідчили про присутність слов’янського етнікуму: наприклад, Ак-Чора Руська неподалік Старого Криму стала Долинним, а с. Китай коло Керчі перетворилося на – спробуйте вимовити – Лібкнехтівку. Під спільну гребінку потрапили й народи, які особливо перед титульною нацією не завинили: с. Шльонзаки коло Буська стало Підлісним, с. Вейсманівське поблизу Городка – Залісним, Жидатичі недалеко від Львова – Гамаліївкою, с. Жидовичі побіля Перемишлян – Житовичами, чеська Якубовка в Криму – Зерновим, Молдова неподалік Скадовська – Андронівкою, Старошведське над Дніпром – Зміївкою.
... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1208 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


Верховна Рада активно обговорює реформу¬ван¬¬ня Служби безпеки Украї¬¬¬ни. Вже розроблено кілька законопроектів з цього приводу. Всі вони направлені на значне зменшення повноважень СБУ. Однак ре¬форматорам не варто забувати, що демократія потребує належного захисту, в тому числі специфічними методами спецслужб. Інакше від неї можуть залишитися тільки спогади. Як це неодноразово траплялося в історії людства.

Потворні пасинки демократії
 
Демократія і безпека. Ці дві сутності вельми складно поєднати. Адже в ідеалі демократія вимагає забезпечення безмежних прав людини, недоторканності її особистого життя, абсолютного невтручання держави у її справи тощо. Безпека суспільства орієнтується на протилежні речі: максимально можливий конт¬роль громадського життя, нагляд за діяльністю індивідів (часто всупереч їхній волі), використання таємних методів збирання інформації тощо. Хочемо ми цього чи ні, а гарантування безпеки нації й держави потребує певних обмежень ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1240 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 34 »