PP

     Четвер, 25.04.2024, 09:16



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Травень » 7 » У Нікополі системно не виконуються природоохоронні заходи.
19:11
У Нікополі системно не виконуються природоохоронні заходи.

На прес-конференції, яка відбулася у Нікополі в День Землі 22 квітня 2009 року депутат Нікопольської міської ради, голова спілки "Громадянський дозор" Юрій БАБІНІН заявив, що у місті системно не виконуються природоохоронні заходи передбачені міською програмою "Екологія 2003-2012", наслідком чого є поглиблення кризових екологічних проблем міста та подальше погіршення стану здоров'я його населення. Згідно з даними депутатського моніторингу виконання заходів зазначеної програми, станом на 1.01.2009 року залишаються не профінансованими та не виконаними переважна частина природоохоронних заходів, безпосередньо спрямованих на покращення стану навколишнього природнього середовища.
Замість виконання робіт з усунення джерел забруднення довкілля, протягом терміну реалізації програми "Екологія 2003-20012" з екологічного фонду міста витрачені величезні кошти на придбання сміттєвозних автомобілів та установок з доочищення води, які передані приватним підприємцям для комерційного використання. На кошти екологічного фонду придбані комп'ютер ноут-бук та відеопроектор, які призначались для екологічної освіти населення, а нині слугують для різного роду презентацій у міськвиконкомі. Відповідальність за невиконання заходів міської Програми "Екологія 2003-20012" несе безпосередньо міський голова С.СТАРУН та головний розпорядник коштів - УЖКГ (О.АЛЮЩИН).
Сьогодні вся сила виконавчої влади кинута на те, щоб забрати з нерозподіленої суми екологічного фонду на 2009 рік кошти на придбання трактору та причепа для УЖКГ вартістю 263 тис. грн., замість спрямування видатків на виконання природоохоронних заходів, передбачених Програмою "Екологія 2003-2002", але не реалізованих на даний час.
Громада та її представники у міській раді зобов'язані зупинити таке мародерство фонду охорони навколишнього середовища Нікополя та взяти під свій контроль всі його кошти з метою їх спрямування на конкретні природоохоронні заходи.
Зважаючи на те, що контроль за виконанням рішень покладений на постійну комісію міської ради з питань містобудування, землекористування та охорони навколишнього середовища, яка постійно зайнята розглядом земельних питань і не має часу для природоохоронної діяльності, нагальним питанням є створення у міській раді постійної депутатської комісії з питань охорони навколишнього середовища, проект рішення якого неодноразово виносився депутатською фракцією НСНУ але не отримав підтримки депутатської більшості.
Першочерговим кроком до покаяння за бездіяльність міської ради у царині охорони довкілля повинна стати Заява про екологічну політику міста Нікополя

Інформаційний центр спілки "Громадянський дозор",

maidan.org.ua, 22 квітня 2009 року. 



Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1182 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: