PP

     Вівторок, 19.03.2024, 12:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Лютий » 02

Ті з нас, кому довелося брати участь у подіях Київського Майдану, добре пам’ятають, як духовні отці різних віросповідань ні на мить не полишали повсталий народ, вселяючи в кожного усвідомлення віри і правди. Були там і поодинокі священики Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом. Але ж їхня церковна ієрархія свої симпатії Майдану ніколи не дарувала. Ні для кого із криворіжців не є секретом те, по чийому боці був і владика Криворізької єпархії УПЦ МП Єфрем. Жоден священик цієї конфесії на криворізький Майдан не прийшов, і паству свою від революційної «смути» вони успішно вберегли. Та як могло бути інакше? Адже сам московський архіпастир цієї церкви визнає лише «єдіний рускій народ» і «єдіную рускую православную церковь», а його глашатай в Україні, прес-аташе Одеської єпархії Української пр ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Напередодні Дня Злуки українських земель «Русский мир» «по благословению святейшего Патриарха Московского и Всея Руси Кирилла» ініціювала подію під назвою «Молитва о спасении Руси» з дня 21 січня о 22.15 до 22 березня о 22.20. А про що будуть молити Бога апологети руского міра, а разом із ними і вірні прихожани Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом, та за яку свою Батьківщину вони щоденно битимуть лоба, можна дізнатися зі слів благословенної Патріархом молитви:
«Умоли, милосердная Мати Света, Сына Твоего и Бога нашего, сладчайшаго Господа Иисуса Христа: да сохранит в мире страну нашу, да утвердит державу нашу в благоденствии и избавит нас от междоусобныя брани; да укрепит Святую Церковь нашу Православную, и незыблему соблюдет ю от неверия, раскола и ересей».
Ось у такий спосіб московський духовний пастир, благословивши у свій час путінське воїнство на загарбання України, благословив цього разу «рускій мір», а заодно і «окормлених» його святі ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ не планує відправляти в Україну польських військових для участі в бойових діях, але держава може взяти участь у миротворчій операції. Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це сьогодні заявив глава підпорядкованого президенту Польщі Бюро національної безпеки (BBN) генерал Станіслав КОЗЕЙ в ефірі RMF FM. "Немає таких намірів і планів. Якщо була якась міжнародна миротворча місія під егідою ООН або Європейського союзу, то, звичайно, будемо в цьому брати участь", - сказав він.
Генерал зазначив, що в нинішніх умовах Польща не може відправляти своїх військових в Україну, оскільки це було б порушенням національного законодавства. "Спрямування військових на війну не в союзницьких цілях, не в цілях оборони союзника, не в цілях оборони своєї країни знаходиться поза межами чинного законодавства", - сказав він, зазначивши, що це також створило б додаткові загрози. "Це не справа страху (перед Росією). Це справа певної відповідальності в турботі з ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні Дніпропетровськ відзначає річницю кривавих подій біля ОДА. Жителям міста добре відома ця дата: 26 січня 2014 року мітингувальники пройшли мирною ходою до будівлі облдержадміністрації, де їх зустріли натовпи «тітушок» та правоохоронців. В результаті протистояння постраждало безліч людей як з одного, так і з іншого боку, також були травмовані журналісти. У одного з операторів 34-го каналу зі спини дістали кулю від травматичного пістолета. Але найцікавіше почалося пізніше. У місті почали затримувати людей. Хапали на вулицях навіть просто випадкових перехожих, тут же фабрикувалася справу і вночі приймалося рішення суду.
Оксана ТОМЧУК, юрист з правозахисної групи "Січ" пояснює подібні дивні події наступним чином: "Місто потрібно було залякати. Влада показувала силу. Мовляв, ми можемо затримати кожного і навісити на нього що завгодно, потім не відкрутитеся. І якби Майдан хитнувся в інший бік - висока ймовірність того, що ці люди досі були б за гратами, тому що стаття там була ... Читати далі »
Переглядів: 521 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

ВЧЕРГОВЕ в рамках Партнерства з відродження річки Саксагань 18-19 січня цього року відбулися зустрічі українських і польських партнерів. Цього разу з Польщі приїхало двоє: координатор Спілки українсько-польських громадських організацій Асоціації агенцій регіонального розвитку України та Польщі. Єжи ДАРОВСЬКІ і представник тамтешньої громадської організації «MILA» Ані ЯЖЕМБСЬКА (на світлині). Важливість зустрічі була, зокрема, і в тому, що відбулися звітно-виборні збори Секретаріату Партнерства, а також обрали координаційну раду в новому складі. Матеріали про це розміщені на сайті Партнерства за адресою http://www.vidrispartner.org.ua/ У цьому ж числі газети повідомляємо, що головувати в Секретаріаті залишилося Криворізьке міське правозахисне товариство, а також зос ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

РЕЗОЛЮЦІЯ
ПЕРШОЇ ВІДКРИТОЇ ГРОМАДСЬКОЇ  НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ
Активна дія мешканців по відродженню та збереженню спадщини Криворіжжя як основна цінність місцевої громади
... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Президенту Росії Володимиру Путіну вигідна війна проти України, тому що це – «єдиний порядок дня», в якму він тепер може існувати. Таку думку висловив російський письменник Віктор ШЕНДЕРОВИЧ в інтерв’ю «Эху Москвы».
«Війна, яку Росія веде на території сусідньої держави. Крапка. Це головне, що відбувається зараз… Російські війська там є. Це Росія бере участь у збройному конфлікті на території сусідньої держави. Значно важливіше питання – зрозуміти нам: в ім’я чого, задля чого, якою є ціна? Ось у цьому важливі питання. Вчора я побував на одному світському заході. Мене згодом гардеробниця за давньою згадкою впізнала, виходячи зі старих телевізійних часів, і задала мені питання: «Що ж із грішми буде?»
Я нічого доброго сказати їй не міг. Вона сказала: «Гробові» вже пр ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД) до 2009 року входив до Служби зовнішньої розвідки Росії (СЗР), потім був переформатований в структуру, засновником і основним замовником робіт якої виступала адміністрація президента Росії. На пост директора було призначено відставного генерал–лейтенанта СЗР Леоніда РЕШЕТНІКОВА. Доктор історичних наук Олександр СИТІН 10 років пропрацював в РІСД. Він був провідним науковим співробітником, проте нові тренди в роботі РІСД призвели до його конфлікту з начальством. Покинувши інститут, Олександр СИТІН опублікував в інтернеті статтю &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

1- 1935 – розпочалося змагання за перевиконання річних планів серед паровозних депо рудників.
1 – 1940 – на шахті ім. Орджонікідзе пройшли випробування нової портативної печі. Що працювала на тирсі. 8 кілограмів якої вистачало на 6 годин обігріву.
1 – 1940 – на шахтах введено нові норми виробітку, які були на 20% вищі за попередні..
2 - 1940 – до Кривого рогу прибув Дніпропетровський симфонічний оркестр у повному складі і дав три концерти в тетрі «Кривбас».
2 – 1940 – у театрі «Кривбас» пройшов зліт відмінників шкіл Криворіжжя.
2 – 1940 – у тресті «Дзержинськруда» створено капелу бандуристів.
2 – 1990 – повідомлено про присудження звання лауреата державної премії УРСР начальнику СПЦ №2 комбінату «Криворіжсталь» М.І.Костюченку за розробку технології автоматизації режиму прокатки.
3 – 1940 – наркомат чорної металургії виділив 700 тисяч карбованців для будівництва трамвайної лінії довжиною 2,5 кілометра від Соцміста до станції «Мудрьона». < ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

2 – 1919 р. – КАТЕРИНОСЛАВ. Угода отамана ГРИГОР’ЄВА з радянським військовим командуванням про оперативне підпорядкування загонів Григор’єва Харківській групі військ. 19 лютого загони Григор’єва перетворено на 1-шу бригаду Задніпровської дивізії, командиром якої призначено отамана Григор’єва.
2 – 1995 р. – Газета „Голос України” повідомила про завершення будівництва в Києві, Кривому Розі, Старокостянтинові, Новограді-Волинському житлових комплексів для військовослужбовців, що раніше проходили службу на території колишньої НДР. Будівництво фінансувалося урядом Німеччини.
3 – 1864 р. – У с. Великі Сорочинці Миргородського повіту народився В. САМІЙЛЕНКО – український поет, громадський діяч, член підпільної організації „Братство тарасівців”. Помер у Боярці 12 серпня 1925 р.
8 – 1994 р. – Брюссель. Підписання Україною документів, пов’язаних з участю в програмі НАТО „Партнерство заради миру”.
10 – 1918 р. – Коростень. Відозва Центральної ради до громадян УНР з поя ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: pprosvita | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)