PP

     Вівторок, 19.03.2024, 04:22



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Лютий » 2 » В Україні можуть з'явитися миротворці із сусідньої держави
20:14
В Україні можуть з'явитися миротворці із сусідньої держави
Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ не планує відправляти в Україну польських військових для участі в бойових діях, але держава може взяти участь у миротворчій операції. Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це сьогодні заявив глава підпорядкованого президенту Польщі Бюро національної безпеки (BBN) генерал Станіслав КОЗЕЙ в ефірі RMF FM. "Немає таких намірів і планів. Якщо була якась міжнародна миротворча місія під егідою ООН або Європейського союзу, то, звичайно, будемо в цьому брати участь", - сказав він.
Генерал зазначив, що в нинішніх умовах Польща не може відправляти своїх військових в Україну, оскільки це було б порушенням національного законодавства. "Спрямування військових на війну не в союзницьких цілях, не в цілях оборони союзника, не в цілях оборони своєї країни знаходиться поза межами чинного законодавства", - сказав він, зазначивши, що це також створило б додаткові загрози. "Це не справа страху (перед Росією). Це справа певної відповідальності в турботі за власну безпеку. Немає сенсу ризикувати, немає сенсу робити те, що не принесе ефекту, але буде мати величезні наслідки в контексті загроз", - сказав польський генерал. Він також зазначив, що не бачить "ні потреби, ні необхідності" відправляти польських військових в Україну, і додав, що Україна не зверталася до Польщі з проханням надіслати своїх представників для участі в якійсь міжнародній місії.

Експрес онлайн, 27 січня 2015року
Читайте більше тут: [url=http://expres.ua/news/2015/01/27/124890-ukrayini-mozhut-zyavytysya-myrotvorci-susidnoyi-derzhavy
]http://expres.ua/news/2015/01/27/124890-ukrayini-mozhut-zyavytysya-myrotvorci-susidnoyi-derzhavy [/url]
Переглядів: 545 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: