PP

     Вівторок, 19.03.2024, 10:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Жовтень » 06

…Бо на душу мою встали Сильнії чужії, Не зрять Бога над собою, Не знають, що діють. А Бог мені помагає, Мене заступає

Тарас ШЕВЧЕНКО

Переглядів: 616 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Коли грізні чужинці-агресори, використовуючи сучасну зброю і намагаючись посіяти зерна брехні в душах українців, топчуть нашу землю і силою нав’язують нам ординські правила життя, ми маємо боротися і вірити в нашу перемогу. Адже великий кобзар і мислитель Тарас ШЕВЧЕНКО ще майже два століття тому писав: «…на душу мою встали Сильнії чужії, Не зрять Бога над собою, Не знають, що діють. А Бог мені помагає, Мене заступає». Тож не забуваймо, що коли ми, українці, діємо на боці правди і захищаємося від підступного ворога, нас Бог захищає. Тому важливо тільки духом не занепасти – і ми досягнемо своєї мети: переможемо зло.
Переглядів: 550 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Вже не один місяць тривають бої з російськими найманцями, терористами й регулярними частинами РФ на сході нашої країни, близько-близько до Кривого Рогу, а також ворог накопичує свої війська на території окупованого Криму. Тобто, ми перебуваємо безпосередньо у прифронтовій зоні. Однак (про це неодноразова наголошували криворіжці на місцевому Майдані, на 95-му кварталі) не видно, що влада стривожена діями агресора і що вона активно організовує заходи, аби захистити місто від можливої ворожої навали. Про це, зокрема, говорили там учасники мітингів і 14-го вересня, і тижнем пізніше: 21-го.


Зокрема, Володимир ФОМІЦЬКИЙ (на світлині), який воював на сході, потрапив у полон і якому вдалося повернути ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Штаб національного захисту Дніпропетровської області «Центр допомоги військовослужбовцям та пораненим в Жовтневому районі» 12.09.2014 р. провів прес-конференцію на тему «Протизаконна діяльність правоохоронних органів Жовтневого району».
Виступаючий п. Валерій ПЛЮТА заявив наступне.
1. Прокуратура Жовтневого району м. Кривого Рогу незаконно звинуватила підрозділ згаданого штабу за ознаками ст.109, ч.1 Кримінального кодексу України в шахрайстві. Приводом ніби-то послужила відповідь Штабу національного захисту в Дніпропетровську про відсутність підрозділів штабу в м. Кривому Розі. У зв’язку з цим були надані пояснення та необхідні документи в оригіналі, які пояснили, що деякі «…структурні особливості Штабу національного захисту під час розбудови» є внутрішніми питаннями громадської організації і його дії не підпадають під кримінальну, чи адміністративну відповідальність.
2. У справі прокуратури Жовтневого району м. Кривого Рогу немає жодної згадки про потерпілих внасл ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Вторгнення російських військ в Україну та битва за Іловайськ — події, які потребують якнайретельнішого розслідування. Не все можна сказати сьогодні. Але коли винних не буде притягнуто до відповідальності — не буде зроблено висновків. Якщо ж не зробити висновків, Україна не зможе ефективно протистояти дальшому просуванню російської агресії.

ЯК ПОЧИНАВСЯ ІЛОВАЙСЬК? ОБСТАНОВКА НАПЕРЕДОДНІ ВТОРГНЕННЯ


Іловайськ не можна розглядати окремо від загальної ситуації на фронті в Донбасі. У серпні збройні сили Російської Федерації перейшли до нового етапу ескалації конфлікту. Якщо доти російські війська служили джерелом вербування найманців для війни в Донбасі, то з 10 серпня почалося проникнення окремих підрозділів на територію України, які стали брати участь у бойових діях. Судячи з дат загибелі російських військовослужбовців і показань їхніх родичів у Росії, 13 серпня в районі міста Сніжне Донецької області ударом оперативно-тактичного комплексу ".У" було ... Читати далі »
Переглядів: 738 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Попри всі запевнення, військове командування, як і раніше, повільно реагує на зміну оперативної обстановки, не організовує перехід економіки і виробництва на військові рейки, не мобілізує для війни всі наявні резерви. Про це свідчать численні факти: військова техніка, яка перебувала на консервації, у бойовий стан переводиться повільно, повсюдно бракує інструменту, навіть гайкових ключів. Військове відомство має можливість шляхом мобілізації залучити всю необхідну кількість фахівців, які за весь пройдений країною шлях ведення військових дій могли б уже кілька разів виконати весь необхідний обсяг робіт із відродження бойової техніки.
Спостерігаючи за відеоматеріалами бойових дій, можна бачити, що військові наряди по цей час пересуваються з допомогою звичайного автотранспорту або бронетехніки, яка не споряджена протикумулятивними екранами. Є повідомлення про те, що на виготовлення подібних захисних виробів уже надіслали свої кошти наші земляки з Австралії. А у воюючій Україні за пі ... Читати далі »
Переглядів: 520 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Відділення УПЦ МП від Москви є умовою якнайшвидшого об'єднання церков. Про це заявив Патріарх Української православної церкви Київського патріархату ФІЛАРЕТ під час перебування на Львівщині з патріаршим візитом.
"Ми не повернемося під російське ярмо. Цього ніколи не буде ... Ми готові до діалогу з УПЦ МП, але діалог повинен бути предметним, про об'єднання Церков, а не діалогом заради діалогу. Якщо вони відокремляться від Москви, то об'єднання відбудеться дуже швидко, а якщо ні, то тоді народ сам вирішить, з ким він хоче бути ", - зазначив ФІЛАРЕТ.
За його словами, такий вибір зараз роблять все більше церковних товариств, які переходять з-під московського підпорядкування в рідну церкву.

«Українська правда», 13 вересня 2014 року
Постійне посилання: http://www.pravda.com.ua/news/2014/09/13/7037646
Переглядів: 545 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Від Росії очікують кроків в частині врегулювання конфлікту на сході України до саміту G20 в Австралії, що відбудеться у листопаді. Про це заявив міністр фінансів США Джек Лью. "Завдання до листопада полягає у вирішенні низки питань, щоб просунутися по шляху нормалізації ситуації (на сході України", - наводять слова Дж.Лью американські ЗМІ, пише Інтерфакс. На думку глави Мінфіну США, російській стороні слід "приступити до вироблення дипломатичного рішення, яке дозволить Україні розпочати ліквідацію наслідків (конфлікту) і до роботи над зростанням економіки".
Також Дж.Лью заявив, що США і Європа готові продовжувати співпрацювати з питання про санкції проти Росії "до тих пір, поки Росія продовжуватиме загрожувати суверенітету України і брати участь, безпосередньо або побічно, в бойових діях на українській території".
Як відомо, 19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали Меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня, який склад ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

У Таврійському національному університеті ім. В.І. Вернадського в Сімферополі ліквідували факультет української філології. Три кафедри (культури української мови, українського мовознавства, теорії та історії української літератури) об'єднали і включили до складу факультету слов'янської філології та журналістики на чолі з деканом факультету слов'янської філології та журналістики Галиною Богданович, передає Українська правда. Нову кафедру української філології очолив колишній завкафедрою теорії та історії української літератури, доктор філологічних наук, професор Віктор Гуменюк. Про подальшу долю колишнього декана факультету Юрія Прадіда наразі нічого невідомо.
Більшість викладачів факультету скоротили, помітно зменшилася і кількість студентів, багато з яких перевелися на інші спеціальності і в вузи України. Кількість першокурсників, які вступили на денне відділення факультету, цього року склала близько трьох десятків – це вдвічі менше звичайного. Студенти продовжують навчатися в ... Читати далі »
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

1- 1665 р. – Петро ДОРОШЕНКО обраний гетьманом Правобережної України.
1- 1727 р. – Данило АПОСТОЛ обраний гетьманом Лівобережної України.
1-17- 1990 р.- Київ. Голодування студентів, які вимагали відставки Голови Ради Міністрів УРСР, відмови уряду республіки від підписання Союзного договору, передачі місцевим органам влади майна КПРС та ВЛКСМ на території України, відбування юнаками України військової служби за межами республіки лише на добровільних засадах, перевиборів Верховної Ради УРСР.
2- 1906 р. (за новим стилем) – народився Іван БАГРЯНИЙ (ЛОЗОВ’ЯГІН), видатний український письменник, публіцист і громадсько-політичний діяч, удостоєний у 1992 році Державної премії України імені Тараса Шевченка за романи „Сад Гетсиманський” і „Тигролови” (посмертно).
3- 1078 р.- Загибель ІЗЯСЛАВА, прихід на київський княжий стіл Всеволода Ярославича (князював до 1093 р.)
3- 1930 р. – померла українська письменниця Олена ПЧІЛКА.
3-6- 1917 р.- в Чигирині відбу ... Читати далі »
Переглядів: 720 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Незважаючи на шквал насильства, моральний і адміністративний тиск, жителі села Шульгівка продовжують пікетувати будівництво звіроферми ТОВ «Агропромінвест» з вирощування норки. Акція протесту стартувала 7 серпня, напередодні місцеві активісти протягом двох місяців інформували органи влади про протизаконні дії і просили зупинити будівельні роботи. Втомившись чекати від чиновників адекватної реакції, жителі вирішили оголосити безстрокову мирну акцію протесту. Селяни вирили рів, заклали в’їзд до будівельного майданчика мішками з піском, організували блокпост. Люди вимагають повернення земель, незаконно виділених під забудову, та відновлення вирубаного лісу. Вогонь протистояння намагаються згасити за допомогою «тітушок» і судових позовів, проте жителі Шульгівки не здаються. На думку екологічної організації «Голос Природи», конфлікт між ТОВ «Агропромінвест», місцевою владою та населенням виник через непрозорість процесу по виділенню землі та видачі дозволу на будівництво звіроферми.
... Читати далі »
Переглядів: 563 | Додав: pprosvita | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)