PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 07:55



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Жовтень » 6 » Кримських окупантів муляв факультет української філології -- і його закрили
19:25
Кримських окупантів муляв факультет української філології -- і його закрили
У Таврійському національному університеті ім. В.І. Вернадського в Сімферополі ліквідували факультет української філології. Три кафедри (культури української мови, українського мовознавства, теорії та історії української літератури) об'єднали і включили до складу факультету слов'янської філології та журналістики на чолі з деканом факультету слов'янської філології та журналістики Галиною Богданович, передає Українська правда. Нову кафедру української філології очолив колишній завкафедрою теорії та історії української літератури, доктор філологічних наук, професор Віктор Гуменюк. Про подальшу долю колишнього декана факультету Юрія Прадіда наразі нічого невідомо.
Більшість викладачів факультету скоротили, помітно зменшилася і кількість студентів, багато з яких перевелися на інші спеціальності і в вузи України. Кількість першокурсників, які вступили на денне відділення факультету, цього року склала близько трьох десятків – це вдвічі менше звичайного. Студенти продовжують навчатися в новому корпусі ТНУ – так званій "свічці", однак табличку українською мовою на будівлі факультету поспішили зняти ще на початку навчального року. Раніше у Таврійському національному університеті в Сімферополі закрилася кафедра кримськотатарської літератури.
www.Expres.ua 13 вересня 2014 року

Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2014/09/13/114122-krymskyh-okupantiv-mulyav-fakultet-ukrayinskoyi-filologiyi-yogo-zakryly
Переглядів: 546 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: