PP

     Четвер, 25.04.2024, 08:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 04
5 – 1710 р. – Бендери. Козаки, що пішли за І.МАЗЕПОЮ, обирають гетьманом Пилипа ОРЛИКА. Конституція П.ОРЛИКА – договірні умови між гетьманом і козаками, де ставилася мета домогтися незалежної Української держави.
5-6 – 1917 р. – Київ. Український педагогічний з’їзд, в якому взяло участь 500 педагогів початкових, середніх та вищих навчальних закладів України. З’їзд висловився за українізацію освіти, утворив Головну українську шкільну раду.
5 – 1992 р. – Указом Президента України Чорноморський флот оголошено українським.
6 – 1865 р. – Петербург. Видання царським урядом „Тимчасових правил про пресу”. Проведення цензурної реформи.
6 – 1950 р. – Москва. Постанова Ради Міністрів СРСР (цілком таємна) про скасування строків заслання осіб, які були вислані на поселення протягом 1944-1949 рр. Згідно з постановою спецпоселенці вважалися засланими навічно.
8 – 1930 р. – Вихід на екрани кінотеатрів фільму Олександра ДОВЖЕНКА „Земля”. На Брюссельському кінофестивал ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Ви скажете, що біля церкви на майдані люди спозирають красу куполів, моляться чи там (як написав один поет) «революція іде»? Помиляєтеся, шановні, бо в Кривому Розі багато розвелося владців різного калібру, яких ще змалечку дерева та кущі просто лякають. Чому б то? Бо їм світла і простору органічно не вистачає: аж раптом за тими деревами криється небезпека з боку «підлеглого народу»? Ось чому перед можливим весняним наступом «своїх підлеглих» вони або масово спилюють дерева з якоїсь першої-ліпшої причини (як це зробили свого часу перед приміщенням виконкому міськради), або ж спилюють, передусім, верби (знають же, символом якої країни вважаються ці дерева), як на узбережжі річки Саксагань вчинили. А ще (як оце зробили перед церквою) спочатку дерево перетворюють у стоячий дрючок, а потім і його – геть з майдану.
Хочете, ... Читати далі »
Переглядів: 1036 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Створення електронних адрес для депутатів Дніпропетровської міської ради на базі домену dniprorada.gov.ua обійдеться бюджету міста в 267 тисяч гривень. Про це повідомили «Коментарям» в прес-службі Сергія ЖУКОВА - голови фракції «Україна Майбутнього» в Дніпропетровській міськраді. «Набільш нахабне і цинічне перевищення фінансування над реальними витратами - в створенні корпоративної пошти на базі домену dniprorada.gov.ua, на яке заплановано 267 тисяч гривень», - сказав ЖУКОВ.
«Якщо у нас вже куплено серверне обладнання на 850 тисяч гривень, то його точно достатньо і для обслуговування електронної пошти. Частина витрат може бути значно зменшена. Наприклад, програмне забезпечення та налаштування сервера фактично може обійтися всього в 800 грривень замість 220 тисяч! Цього можна добитися, просто використовуючи Open Source продукти, тобто додатки з відкритим кодом», - зазначає політик. За його словами, відкрите програмне забезпечення відмінно працює, а безкоштовні продукти від Mozill ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

СЕНСАЦІЙНИЙ поворот намітився у розгляді судової справи, пов’язаної зі спорудженням прибудови до дев’ятиповерхового будинку на вулиці ПУШКІНА в місті Кривому Розі (на світлині). Її розглядають у місцевому суді Центрально-міського району під головуванням судді Олени М’ЯСОЄДОВОЇ уже п’ятий рік, і на останньому засіданні, 27 березня, представник відповідача заявив, що бажає проведення КОМІСІЙНОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ, бо висновки судового експерта Сергія КУЧЕРА сторону відповідача не задовольняють.
Нагадаємо нашим читачам, що у числі 13-му нашої газети за 2011-й рік ми подали матеріал під заголовком: «Висновок ЕКСПЕРТА: «… не відповідає характеристикам, які зазначені в акті державної приймальної комісії…». В ньому були процитовані висновки вище названого експерта ві ... Читати далі »
Переглядів: 1014 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Нині в Україні зареєстровано чи не найменше громадських організацій у всій Європі. Новий закон про громадські об’єднання дозволить українцям активніше відстоювати свої права. Після шести років обговорень і узгоджень в Україні таки з'явився новий закон про громадські організації, який в останній редакції називається «Про громадські об’єднання». Член Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Василь ДЕМЧИШИН запевняє, що змінивши назву закону, депутати розширили спектр його дії. Адже «громадські об’єднання» – це об’єднання не тільки фізичних осіб, громадських спілок, а й об’єднання юридичних осіб з можливістю членства в них окремих осіб.

ПОЛЕГШЕНА РЕЄСТРАЦІЯ
Верховна Рада ухвалила документ після численних консультацій з громадськими діячами, які називають закон «проривним та прогресивним». Закон передбачає, зокрема, спрощення реєстрації громадських об’єднань, запровадження європейських стандартів контролю за їхньою діяль ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Уже шостий рік поспіль Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА є партнером організаторів Міжнародного фестивалю «Дні документального кіно про права людини», який проводиться в Києві. Так, партнерами, а не пасивними глядачами фільмів, що їх привозять на цей фестиваль з різних країн світу. Бо кожного року криворізькі просвітяни організовують перегляд відібраних там кінострічок у нашому місті: у школах, у технікумах, але найбільше – в Криворізькому педагогічному університеті. Коли пишуться від редакції ці рядки, наші цьогорічні посланці (голова об’єднання Микола КОРОБКО і його заступник Олександр ЧИЖИКОВ) ще не повернулися до Кривого Рогу, та й остаточно фільми для перегляду ще не відібрані, оскільки фестиваль тільки-тільки завершується. Однак все це (як і план організаційних з ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

- Мабуть, орли кудись емігрували
Чи, може, горобцями поставали?..
Не падають на жертви з висоти,
Тож ходять вільно і собаки, і коти?.. -
Спитала Квочка у сусідського Коня,
Який возив щось мало не щодня
На возику чи просто на спині,
Чим і заповнював ті свої дні.

- А тобі – що?.. Вже хочеться орла?
Не вистачає півнів "на діла",
Екстріму захотілось і пригод?
Ну, що за метушливий ви народ?..
Роби (і мовчки!), - сказав Кінь, - на волі
І дякуй сонечку за добру долю!
А їй – орла!.. Ти дякуй вже за те,
Що все живе навкруг, що все цвіте!

А Квочці (хоч ти ріж!) – подай природу,
Щоб там відчути всю оту свободу,
Про що і ластівки співали, і синиці,
А не сидіти у темниці на сідниці
Та тільки півнів бачити набридлих:
«Крикливих, некультурних і єхидних…»
А де ж орли високого польоту,
Щоб вбрали в золото, не в позолоту?..
... Читати далі »
Переглядів: 1103 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Конституція – це основні правила співжиття, що схвалюються й дотримуються суспільством, і на базі яких розвивається держава. Україна потребує нової Конституції – не компромісу кланів, а справжнього нового суспільного договору. Конституція має гарантувати свободу особи і народу та реалізувати запит громадян на становлення й розвиток української держави. Саме тому нова Конституція має бути розроблена не адміністрацією Президента і ухвалена не Верховною Радою чи маніпулятивним референдумом, а виключно Конституційною Асамблеєю – виборним установчим органом, який має заснувати нову республіку, державу громадян.
Саме ця позиція об’єднала делегатів І-ї Громадянської Асамблеї України 24 липня 2007 року. Саме на її основі ГАУ був презентований Громадянський законодавчий пакет, одним із складових якого був проект Закону про поря ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

1.
Із останніх сил борсаючись у чорному павутинні безробіття під, здавалось би, невблаганним поглядом немилосердної долі, я все-таки був помилуваний, бо отримав, нарешті, роботу. А якщо бути гранично точним, то трапилась річ малопередбачувана: місцевий «мікроолігарх» вирішив здобути на виборах восени життєдайне для існування його бізнесу крісло у Верховній Раді і з цією метою, окрім цілої низки інших оргзаходів, зареєстрував абсолютно нову газету. Причому дозволив мені на її сторінках «виробляти хоч сальто-мортале без трусів», аби тільки кінцевий результат його задовольнив.
І тепер щодня в доброму гуморі я проходив опівдні повз постамент пам’ятника колишньому вождю колишнього світового пролетаріату, жартома з ним вітаючись, бо мій шлях пролягав не куди-небудь, а до кафе під екзотичною назвою «Архіхарчи», де я з насолодою наповнював свій шлунок всілякою смакотою. Робив це з апетитом, бо мав уже неабиякий досвід безрезультатного спілкування з господарями подібного штибу зак ... Читати далі »
Переглядів: 988 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Колись п'яте за потужністю видавництво в СРСР, поліграфічний комбінат «Зоря» припинив своє існування. Приватне акціонерне товариство «Видавництво «Зоря» підписало з редакціями додаткову угоду до договорів на друк. В першому пункті цієї угоди йдеться: «1. Сторони вирішили припинити дію Договору з 24.03.2012 р.» Причиною припинення видавничої діяльності новопризначений 12 березня директор ПАТ назвав великі борги підприємства.
На запитання кореспондента видання «ЛИЦА»: «Зізнайтесь, Ви - донецький?», директор відповів: «Луганський». Він також повідомив, що підприємство зачиняється на інвентаризацію і надалі не займатиметься поліграфічною діяльністю. Що наразі робитимуть звільнені працівники - невідомо. За даними на 2009 рік, на підприємстві працювало майже дві тисячі осіб.

Сайт «Дніпроград», 27 березня 2012 року
Переглядів: 1002 | Додав: pprosvita | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)