PP

     Субота, 20.04.2024, 14:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 13
Ще влітку 2011 року (під час підготовки і проведення заходів з нагоди 20-річчя СОУ) Спілка офіцерів України визначила, що основним пріоритетним завданням сьогодні і на найближчий час для неї є здійснення головного статутного завдання - сприяння вдосконаленню воєнної організації держави, зміцненню національної безпеки та захисту національних інтересів України.
Відслідковуючи діяльність парламентарів, провід СОУ мав інформацію про те, що у вересні 2012 року народними депутатами України – членами Комітету з питань національної безпеки і оборони С.Р. ГРИНЕВЕЦЬКИМ, О.І. КУЗЬМУКОМ, М.М ПЕТРУКОМ, А.С ГРИЦЕНКОМ, В.Г. МАТВЄЄВИМ було зареєстровано проект постанови Верховної Ради, який передбачав проведення 16 листопада 2011 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентських слухань на тему: „Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України”. Не зважаючи на те, що профільний комітет на той час не передбачав безпосередньої участі СОУ у підгот ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)


Пропозиції до парламентських слухань на тему: "Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України"
________________________
Воєнна організація і сектор безпеки України повинні функціонувати рівновіддалено від партідеологій

Чинна Воєнна доктрина вказує, що сьогодні основними причинами війн і воєнних конфліктів можуть стати економічні, політичні, територіальні, національно-етнічні, релігійні або інші суперечності, які державами не завжди розв'язуються безконфліктно. Тому Закон України «Про основи національної безпеки України» серед основних загроз національній безпеці, зокрема, у внутрішньополітичній сфері визначає:

«-порушення ... Читати далі »
Переглядів: 1176 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Сумно стало Івасику вдома. Адже татко пішов на роботу, а мама збиралася на ринок за продуктами для святкового столу на Великдень. Вона сказала, що прийде не скоро, бо ринок – далеко, а його не бере із собою, бо надворі – дощ. З цими словами вона взяла свою зелену парасольку та й замкнула за собою двері. Тож Івасику нічого більше не залишалося, як сісти біля вікна і спостерігати за тим, як по шибках одна за одною скочувалися вниз дощові краплі. Крізь них проглядалася мокра вулиця з машинами, що снували туди-сюди попід високими будинками. Ці краплі навіяли ще більший смуток. Та такий, що навіть сльози самі собою покотилися з очей. Бо йому здалося, що і мама, і татко за своїми дорослими справами про нього забули, і їм не цікаво, про що він думає і чого хоче. Він тер свої очі кулачками, намагаючись витерти сльози, але вони все одно котилися й котилися…
Івасик уже збирався піти на кухню вмитися, як раптом за вікном через усе небо спалахнула блискавка і загримів грім. А потім – ще одн ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Достеменно ніхто вже й не знає, коли перший козак зійшов на прадавній шлях, що проліг від Черкас на Крим. А цю, примітну серед безкрайнього степу, на шляху місцину біля злиття двох рік кожному подорожуючому аж ніяк не оминути. Та й гарна ж вона була, пропахла степовим буйнотрав’ям і свіжим подихом води! І примітна, бо, де ж зупинитися, як не біля води, як не сховатися від небезпеки нападу між двома річищами, річищами Саксагані та Інгульця, що тут, любовно зливаючись, омивають захищений суходільний кут. І то не перший в степовому краї півострівний кут, символічно названий рогом. Ось там, на північ - Мишурин Ріг, на південний схід – Таганів Ріг. А скільки їх менш відомих!
Кожен народ має свої легенди, і ґрунтуються вони на національних духовних цінностях. Певно, й пізніша від часів заснування міста поява легенди про йог ... Читати далі »
Переглядів: 1199 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

21 березня в арт-клубі „Скринька Пандори” відкрилася фотовиставка Володимира Васильовича СТЕЦЮКА „Культурно-мистецьке коло”.
Автор представив глядачам цілу галерею криворізьких художників, поетів, музикантів, артистів театру, режисерів, культурних діячів – словом, тих, про кого кажуть „творча особистість”. Ця тематика була обрана не просто так, адже сам Володимир Васильович очолює Асоціацію криворізьких літераторів.
Виставка (розміщена за адресою: проспект ГАГАРІНА, 30) триватиме до 1 травня 2012 року.
Переглядів: 691 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Наприкінці вербного тижня, десь за десяток днів до свята Великодня, працівники Криворізького історико-краєзнавчого музею зробили криворіжцям і гостям нашого міста особливий дарунок: відкрили виставку стародавніх ікон, а також - виконаних сьогочасними майстрами. Цю виставку відвідали в день її відкриття представники місцевого духовенства, був там і чоловічий хор Криворізького училища, а відкривала сама директорка музею Ірина ЗІНОВ’ЄВА.
Наше місто, за словами старшого наукового співробітника музею Олександра МЕЛЬНИКА, - під покровительством святого Миколая-Чудотворця , з образом якого багато чого пов’язано і якого в нашому краї люди здавна шанували. Наприклад, наприкінці 19-го століття на свято літнього Миколая до тогочасної церкви з усіх усюд сходилось більше десяти тисяч мирян. І це було більше, ніж на той час, за сло ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Нижче за даними із сайту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подаємо відомості, що стосуються притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів Дніпропетровської області (скорочено):
На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 5 квітня 2012 року, розглянуто питання щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. За результатами розгляду матеріалів Комісія прийняла рішення застосувати дисциплінарне стягнення у виді догани до 4 суддів. Догану оголошено:
судді Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ЧУМАК Надії Олексіївні.
Також Комісія за результатами розгляду матеріалів прийняла рішення відкрити дисциплінарне провадження щодо шести суддів. Дисциплінарну справу відкрито стосовно:
судді Новомосковського міськрайонного суду ... Читати далі »
Переглядів: 1147 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Бегемот повертався із далекого відрядження до рідного зоопарку у похмурому настрої. Та і чому б йому було не журитися, коли з таксі його висадили прямо посеред степу, бо (бачте!) у них бензин закінчувався, і могло не вистачити до найближчої автозаправки. А те, що йому взагалі без води важко жити, їх не цікавило. Тож посеред степу, пов’язаний чорною краваткою і з такими ж чорними окулярами на носі, Бегемот виглядав щонайменше кумедно і недоречно. А чисте безхмарне небо над головою і безлюдний курний шлях, що простягався вдалечінь, довершував цю сумну, як на його погляд, картину.
Важко перевалюючись із ноги на ногу, він понуро плентався і тяжко зітхав, згадуючи те, з якою шаною його приймали на симпозіумі і які подавали напої та наїдки на широких столах: і яблука, і лікери, і квіти, і салати, і навіть гриби-лисички в сметані та з дрібненькими волоськими горішками, і… Раптом похмурий подорожувач відчув, що на його окуляри, просто перед самі очі, щось таке капнуло. Він зупинився, об ... Читати далі »
Переглядів: 3573 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Про те, що на Вкраїні люблять жартувати, ще безсмертний ГОГОЛЬ відзначав. Жартували скрізь і за всілякої нагоди, бо народ ми такий. А ось дурити було якось непристойно. То ж і відвели наші мудрі пращури для такої притичини на рік один день – День сміху. Позбиткуватися один з одного першого квітня, та й годі… Тепер же не ті часи. Як то кажуть, то й не начальство, якщо постійно не дурить. У наші часи найчастіше влаштовує воно шаманські танці навколо всенародної земельки. І, поки не вихопиться черговий земельний куш, танці не вщухають.
Відчули ці танці і мешканці криворізької вулиці Балакіна. Ще 2007 року вони звернулися до місцевої влади з проханням озеленити територію біля будинку 31, що стоїть поруч із проїжджою частиною дороги, бо ніщо не рятує мешканців від шуму та вихлопних газів проїжджого автотранспорту.
На такий позитивний мічурінський крок грошей у влади начебто не знайшлося. І лише весною 2009 року мешканцям стало зрозуміло, чому це у бюджеті не знаходилося злощас ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

28 квітня 2012 року пройде масштабна акція "Зробимо Україну чистою - 2012" зі створення чистоти у парках і місцях відпочинку по всій Україні! Головна мета "Зробимо Україну чистою - 2012": щоб 70 000 чоловік вийшли на акцію і власним прикладом показали, що варто брати і робити свою країну кращою.
Громадська ініціатива “Зробимо Україну чистою!” хоче вирішити цю проблему шляхом спільних дій разом з усіма українцями. – Ми маємо залучити якомога більше людей до прибирання засмічених територій! Кожен, хто хоч раз прибирав парк від сміття, вже ніколи не кине навіть недопалка повз урну! І друзі більшості цих людей перестануть смітити у їхній присутності. Так здійснюються зміни – власним прикладом, від друга до друга.
Більш ніж у 14 містах України вже є активісти. Зараз координатори розгортають діяльність у своїх містах .
Що активісти ЗУЧ роблять, крім прибирання сміття:
- Ми працюємо над тим, щоб законодавчо стимулювати міліціонерів штрафувати за засмічення на практ ... Читати далі »
Переглядів: 791 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)


НА ЦІЙ СТОРІНЦІ посеред квітня хотілося у віршах і у прозі поділитися добрим, світлим і неповторним. А також – згадати про те лихоліття, яке близько трьох десятиліть тому укрило Україну холодом смерті від Чорнобиля; згадати і помолитися, щоб воно вже ніколи не повторилося. Адже попереду – свято Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа: Великдень. А до нього українці у своїх серцях накопичують світло духовності, сяйво творчості і хочуть поділитися своїми духовними і матеріальними здобутками. Як, наприклад, учні криворізької загальноосвітньої школи №60, котрі приготували до Великодня писанки.
Будьмо ж добрими і чуйними у ставленні один до одного і зустрінемо свято не споживачами, а передусім, - творця ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 806 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

На Дніпропетровщині є чимало молодих талановитих письменників. Серед них – активістка «Молодої Просвіти», учениця 11 класу гімназії №130 міста Дніпропетровська Катерина ШЕВЦОВА. Вона реалізує себе в журналістиці, в поезії, в танцях (є членом колективу театру «Бриз»). Та все широке розмаїття навколишнього світу найбільш повно віддзеркалюється в її віршах. Там – доброта, душевна щедрість, щирість вилитих у рядки почуттів.
У віршованих рядках Катерина осмислює історію України, пропагує рідну українську мову, милується природою українських степів. Кажуть, що вона вдалася в свого дідуся, Анатолія Олександровича КОНИШЕВА, котрий свого часу теж випробовував свої сили в поезії. А дівчина має вже певні творчі доробки і в художній прозі. Між іншим, пише не тільки українською мовою, а також – російською, англійською і німецькою. Друкувалася в різних періодичних виданнях. Серед них. Наприклад, такі: «Чорнобилець Придніпров’я», «Дніпро вечірній», «Я». Має певні здобутки щодо творчих перемог. ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-ДНІПРОПЕТРОВСЬК | Переглядів: 1074 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

За радянських часів періоду перебудови М. ГОРБАЧОВА (80-ті роки 20-го століття) у місті Дніпродзержинську (Кам”янське) зародилася неформальна громадська організація «Екологічна ініціатива», яку очолив Сергій САВЧЕНКО - порядна, освічена людина. До координаційної ради «Екологічної ініціативи» був обраний і Сергій КОНЄВ, про якого й піде мова далі.
Перші екологічні мітинги на захист навколишнього середовища в екологічно забрудненому від діяльності промислових підприємств місті, безумовно, пробуджували громадян від летаргійного сну. На тлі 70-річної гегемонії компартії, нищівного придушення інакодумства активісти «Екологічної Ініціативи» виглядали не просто небайдужими, сміливими, а й майже героями дня. Досить швидко «Е І» стала популярною організацією у місті. Без перебільшення, їй довіряли тоді більше, ніж партійним керманичам міста, недолуга поведінка яких тільки підіймала рейтинг неформальної організації. Адже закостеніле компартійне керівництво поливало брудом, як могло, актив ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Антипремія «Слуга мертвого слова» обов’язково знайде свого «героя». Але це станеться пізніше, ніж ми повідомляли, бо редакція нашої газети «конкурс» на її здобуття продовжує до кінця травня 20012 року. Тому повідомляємо читачам про те, що вони можуть і надалі надавати нам інформацію про нереагування (або – несвоєчасне реагування) посадовців різного рангу на письмові звернення, заяви інформаційні запити громадян. Сама ж редакція й надалі відстежуватиме, як реагують місцеві чиновники на інформаційні запити «Променя Просвіти». А підсумки будуть остаточно підбиті на початку червня 2012 року із опублікуванням їх результатів у останньому червневому числі газети.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 710 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)