PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 01:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 27 » Лише 3 депутати Ради відповідають критеріям доброчесності руху «Чесно»
20:35
Лише 3 депутати Ради відповідають критеріям доброчесності руху «Чесно»
За результатами дослідження громадянського руху «Чесно» спільно з аналітиками Комітету виборців України, у Верховній Раді України VI скликання лише три депутати відповідають критеріям доброчесності. Зокрема, дослідження засвідчило, що не порушували ні одного критерію віце-спікер українського парламенту Микола ТОМЕНКО, депутати фракції «НУНС» Володимир ЛАНОВИЙ і фракції «БЮТ» Олександр ГУДИМА. Також моніторинг виявив, що 17 депутатів за свою каденцію порушили тільки один з 6 критеріїв – щодо особистого голосування. Серед них: Анатолій ГРИЦЕНКО (НУНС), Руслан КНЯЗЕВИЧ (НУНС), Остап СЕМЕРАК (БЮТ), Андрій ПАРУБІЙ (НУНС), Олена МОСТІЛАН (БЮТ), Сергій МІЩЕНКО (БЮТ), Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ (НУНС), Роман ЗАБЗАЛЮК (БЮТ), Сергій ГРИНИВЕЦЬКИЙ (Народна Партія), Сергій ГОРДІЄНКО (КПУ).
Згідно з результатами аналізу, 89 народних депутатів порушували права та свободи людини. Серед них 50 депутатів із Партії регіонів, 13 – із «БЮТ», сім – з «НУНС», десять – позафракційних та сім – КПУ. 49 депутатів нинішнього парламенту змінили свою політичну позицію, а 198 парламентаріїв були причетні до корупційних дій. Аналіз показав, що 383 депутати не відзвітували стосовно своїх доходів (Партія регіонів – 184 депутати, «БЮТ» – 71, «НУНС» – 40, позафракційні – 28, КПУ – 23, Народна партія – 19 і група «Реформи заради майбутнього» – 18. 419 депутатів не голосують особисто в сесійній залі. Ще 234 депутати, згідно з аналізом, систематично прогулюють роботу в парламенті.
Моніторинг депутатів здійснювався за шістьома критеріями: відсутність фактів порушення прав і свобод людини; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; непричетність до корупційних дій; прозорість задекларованих доходів і майна, їх відповідність способу життя; особисте голосування в парламенті; участь у засіданнях парламенту і у роботі комітетів – не менше 75%.
За інформацією руху «Чесно», в основі перевірки депутатів лежала інформація з відкритих і достовірних джерел, а її результати не є остаточними, оскільки громадяни можуть доповнювати дослідження фактами, а депутати – спростовувати їх.

Радіо «Свобода», 23 липня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 734 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: