PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Жовтень » 7 » Авторитетна думка В Україні все може трапитися
16:38
Авторитетна думка В Україні все може трапитися
При всіх президентах України країні жилося погано, але позитивним є те, що жоден до громадянської війни не довів. Про це сказав український мистецтвознавець, учасник ініціативи "Перше грудня" Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ, коментуючи заяву екс-президента Віктора ЮЩЕНКА, що саме за часів його президентства країні жилося найкраще.
"Мені при всіх президентах жилося не дуже добре. А особливо сумнівно виглядає доба ЮЩЕНКА, коли, зрештою, так багато обіцялося і так мало зробилося. А взагалі мені сором за третього президента, який робить такі легковажні висловлювання. Навіть якщо за нього жилося б найкраще українцям, все одно нескромно говорити такі речі", - вважає він.
СКУРАТІВСЬКИЙ наголосив, що багато сподівань було покладено особисто на президента.
"Було тоді дуже багато надій. Але вони вже посередині президентського тогочасного терміну абсолютно не справдилися. Серед іншого, були персональні надії на ЮЩЕНКА. А потім, коли він зробив народним артистом Вєрку СЕРДЮЧКУ, а КІВАЛОВУ, лютому провокатору, вручив орден Ярослава, то я зрозумів, що нічого доброго з цього не вийде", - пояснив він.
"Єдиний плюс, президентського цього терміну – мені подобалася Катерина ЮЩЕНКО, але це моє особисто. Вона подобалася мені естетично, а не політично", - додав він.
На попередніх президентів, Леоніда КРАВЧУКА та Леоніда КУЧМУ, так само покладалося багато надій, зазначив СКУРАТІВСЬКИЙ."До ЮЩЕНКА приблизно було те саме – розпочиналася та фабула щодо того, чи іншого президента і здавалася, що з того щось вийде. А потім, вже десь посередині їхніх термінів, ставало зрозуміло, що нічого вже не вийде", - підкреслив він.
Водночас, плюсом попередніх президентів було те, що в Україні не було громадянської війни, вважає СКУРАТІВСЬКИЙ. Однак він не виключає, що при Вікторі ЯНУКОВИЧУ можливо все. "За всіх президентів, принаймні, ще не вибухнула громадянська війна. Отже за це я всім президентам вдячний. За винятком нинішнього, бо чесно кажучи, я не знаю, чим скінчиться його президентство, - підкреслив СКУРАТІВСЬКИЙ. - На превеликий жаль, "балканізація" України, перетворення її на якусь подобу Югославії, цілком можливе. В Україні все може трапитися".
Нагадаємо, у Сумах під час передвиборчого туру третій президент України Віктор ЮЩЕНКО сказав, що при ньому Україна жила найкраще. У Львові ж ЮЩЕНКО сказав, що Україні потрібні не «нові» чи «молоді» обличчя, а новий політичний курс, і що Україна – європейська країна, в якій не може бути єгипетського чи сирійського сценарію.

ZAXID. NET,16 вересня 2012 року

НА СВІТЛИНІ: Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ
Фото – з радіо «Свобода»
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 661 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: