PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 9 » Опозиція: Закон про мови прийняли, порушивши все, що тільки можна
12:44
Опозиція: Закон про мови прийняли, порушивши все, що тільки можна
Закону про мови не існує в природі, тому що складно перелічити всі порушення, які мали місце під час голосування Про це 3 липня заявив глава «Фронту Змін» Арсеній ЯЦЕНЮК в ході брифінгу у Верховній Раді.
«Даного законопроекту (№9073 - ред.) не було на порядку денному Верховної Ради на 3 липня, процедура голосування за включення до порядку денного не відбулася, до документа було внесено понад 2 тисяч поправок, профільний комітет Верховної Ради не підготував порівняльну таблицю і т.п.», - заявив ЯЦЕНЮК. «Все, що можна було порушити при прийнятті мовного закону, було порушено», - додав один з лідерів об´єднаної опозиції. Разом з тим, за словами ЯЦЕНЮКА, за півгодини до голосування об´єднана опозиція ухвалила рішення покинути залу засідань парламенту.
«Ніхто не розуміє, яким чином був проголосований цей законопроект. Буквально вчора нас (опозицію - ред.) спікер Верховної Ради Володимир ЛИТВИН запевнив, що ніколи не піде на порушення регламенту і Конституції і без розгляду законопроекту в другому читанні закон не буде голосуватися... Можна собі уявити, які в подальшому закони будуть прийматися таким же чином», - підкреслив у свою чергу віце-спікер Верховної Ради Микола ТОМЕНКО. Також ТОМЕНКО заявив, що має намір звернутися в суд, прокуратуру і правоохоронні органи із заявою і проханням вивчити ситуацію голосування - «і хто кого бив, і хто що оголошував, і хто голосував моєю карткою і картками з блоку Литвина, які божилися, що ніколи не здадуть українську мову».
Як повідомляли «Коментарі», Верховна Рада прийняла законопроект «Про засади державної мовної політики» у другому читанні й в цілому. «За» проголосували 248 народних депутатів (194 - від фракції Партії регіонів, 11 - позафракційних депутатів, 25 - від КПУ, 19 - від фракції Народної Партії України, 2 - від групи «Реформи заради майбутнього»). Проти - 2 (від БЮТ), утримались - 1, не голосували - 113.

Comments.UA, 3 липня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 730 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: