PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 07:24



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
Народний депутат України Геннадій Москаль звернувся з листом до президента Януковича з проханням про помилування мешканця Донеччини, який вбив маніяка, та Юрія Луценка. Про це Москаль заявив у суботу в передачі у програмі "В Кабінетах" 5 каналу.
Геннадій Москаль, народний депутат України (ВО "Батьківщина"): "Я звернувся до президента з листом, щоб помилував ще одного жителя міста Червоноармійськ Донецької області, який вбив маніяка. Коли проти нього порушили кримінальну справу - все населення повстало. Вибачте, людина зробила за вас - міліцію - справу.. Я попросив пана президента про помилування цієї людини та про помилування Луценка. Я привів тут сло ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 674 | Додав: pprosvita | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

Мине ще рік - і вся Україна відзначатиме 200-ліття від дня народження свого справді великого сина: поета, мислителя і художника Тараса ШЕВЧЕНКА. Про нього написано вже цілі гори книг: великих і маленьких. У них проаналізовані і його творчість, і життя, і навіть мрії та поривання, причому зроблено це із різних ідеологічних та життєвих позицій. Але той потік написаного все одно не переривається, не завершується. Бо то одні, то інші твори привертають увагу, в залежності від того, в яких координатах розвитку перебуває Україна і наскільки активно тими чи іншими сторонами буття цікавляться українці. Тож будемо вчитуватися, вникати, шановні наші читачі, у зміст нових книг про Тараса ШЕВЧЕНКА.
Одна з них, під назвою «Коріння ЩЕВЧЕНКОВОГО роду» (автор – Микола ЛИСЕНКО, один із співзасновників Всеукраїнського благодійного культ ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1515 | Додав: pprosvita | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

В Україні щонайменше шість тисяч осіб не можуть голосувати, розпочати власну справу, зареєструвати новонароджену дитину чи відкрити рахунок у банку...
Україна ратифікувала дві Конвенції ООН — «Конвенцію про статус апатридів» (1954) та «Конвенцію про скорочення без громадянства» (1961), — відповідні законопроекти було ухвалено Верховною Радою 11 січня цього року. 8 лютого закони були підписані Президентом і, згідно з Конституцією України, набрали чинності 25 лютого. Тепер наша держава має надати до штаб-квартири ООН інструменти ратифікації й за три місяці приєднається до Конвенції.
Ратифікація цих Конвенцій має допомогти Україні подолати проблему безгромадянства й надати реальний інструмент захисту тих мешканців країни, які позбавлені основного права людини, — «права мати права». «Щойно набудуть чинності інструменти ратифікації, Україна долучиться до кола 36 європейських країн, що ратифікували Конвенцію 1954 року, і 24 країн, які ратифікували Конвенцію 1961 року», — зазнач ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 914 | Додав: pprosvita | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

Вищий спеціалізований суд повністю виправдав голову Єлизаветівської сільради Петриківського району Дніпропетровської області Максима Голосного, що є автором скандального білборда з бабусею і котом. Про це повідомляється на його сайті. Як зазначається в повідомленні, рішення суд ухвалив 31 січня. Зокрема, Вищий спецсуд постановив задовольнити касаційну скаргу Голосного і скасувати вирок Петриківського районного суду, а також закрити кримінальну справу. Голосной назвав даної рішення суду "унікальним" в умовах сучасного судово-прокурорської правового свавілля.
У повідомленні вказується, що друга кримінальна справа проти Голосного також "розвалюється".
Нагадаємо, у березні 2012 року Голосной був засуджений вироком Петриківського районного суду. Суд визнав його винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.125 Кримінального кодек ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 629 | Додав: pprosvita | Дата: 05.02.2013 | Коментарі (0)

26-річний мешканець Дніпропетровська Костянтин Смирнов, на якому лікарі «поставили хрест», лікує себе бігом. І причому, досить успішно. Молодого хлопця, що переніс важке захворювання в дитинстві, неодноразово обстежували медичні фахівці. Результати були невтішними, але одного дня, він сам попросився на стадіон і почав... бігати. «Костик народився абсолютно нормальним хлопчиком і до 2 років був здоровим, але потім підхопив вірус, — розповідає його мати Людмила Смирнова. — Спочатку лікарі поставили діагноз «інфекційний енцефаліт», потім діагнози змінювалися в міру того, як змінювалися лікарі-консультанти. Були й такі діагнози як — лейкодистрофія, лейкоенцефаліт, також передбачали, що в нього звуження судин у ділянці шийного хребця, через що було порушене кровопостачання мозку. Всі відомі фахівці допомогти йому не змогли». Батьки на цьому не зупинилися і почали шукати способів ефективного лікування за кордоном. У Німеччині хлопчика обстежували, але лікувати не взялися, оскільки теж вважал ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 955 | Додав: pprosvita | Дата: 05.02.2013 | Коментарі (0)

Як уже повідомлялося, Криворізьке міське правозахисне товариство у період з 7 по 10 грудня минулого року взяло участь у проведенні ініційованого організацією Amnesty International Марафону написання листів на захист конкретних осіб з усього світу, чиї права було порушено. У світі ця солідарна акція була проведена втринадцяте і вп’яте в Україні. У нашому місті завдяки добрій волі близько 180-ти співгромадян було зібрано 567 листів як до урядів відповідних країн із закликом припинити порушення прав людини відносно згаданих осіб, так і до самих героїв правозахисних кампаній чи їхніх родин або колег – листи солідарності. Amnesty International почала отримувати перші відгуки від людей, на захист прав яких були зібрані написані листи.
Щирі листи солідарності представників різних народів світу, а серед них і народу українсько ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 782 | Додав: pprosvita | Дата: 05.02.2013 | Коментарі (0)

Колишній президент Леонід Кучма захищає ув'язненого екс-прем'єра Юлію Тимошенко, бо боїться опинитися на її місці. Таку думку висловив нардеп від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, пише Gazeta.ua.
"В Україні спочатку почали розправлятися із опозицією, а тоді взялися за найближче оточення. Яскравий приклад цьому - те, що відбувається навколо Хорошковського і телеканалу "Інтер". Це попередження для всіх. Всі розуміють, що диктатор Янукович перейшов межу. Слова Кучми можна трактувати як елементарний захист будь-якої людини, як би вона не ставилась до опозиції чи Тимошенко. Адже кожен розуміє, що в країні, в якій лідери опозиції можуть бути ув'язнені стільки років, можна робити з будь-якою іншою особою що завгодно. Яскраве підтвердження цього - те, що сталося із Валерієм Хорошковським і телеканалом "Інтер". Достатньо просто подивитися, що сталося із каналом і де сьогодні є Хорошковський, чому він фактично узагалі не з'являється ніде публічно - і тому ми розуміємо, що це ніякі не ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 725 | Додав: pprosvita | Дата: 05.02.2013 | Коментарі (0)

Гендиректор криворізького ТОВ "Преса-М" Олег МАКАРЕНКО вивіз свою сім'ю за кордон, побоюючись за їхню безпеку. Він повідомив "Українській правді", що змушений був піти на такий крок після того, як, відмовившись виконувати незаконне рішення Криворізького міськвиконкому про демонтаж більше 30 кіосків, що належать "Преса-М", заявив про підготовку відразу після свят примусового їх знесення, незважаючи на те, що частина кіосків "Преси-М" має діючі документи на оренду землі, а частина - в стадії реєстрації. Крім того, 30 грудня був розбитий автомобіль, що належить МАКАРЕНКУ. Цього ж дня було скоєно напад на його дружину, який супроводжувався погрозами, що якщо її чоловік не закриє рота, то хай подумає про долю своїх дітей. "Я не став чекати виконання погроз і вирішив вивезти з країни свою сім'ю, щоб не піддавати її ризику. Деякий час мене самого не було в Україні, але я вирішив повернутися, тому що ситуація навколо кіосків, якими наша фірма володіє 15 років, справно сплачуючи до бюджету пода ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 670 | Додав: pprosvita | Дата: 25.01.2013 | Коментарі (0)

Вигода від згоди України на наполегливі прохання Росії вступити до Митного союзу - не більш ніж "міф", і призведе до отримання лише короткострокових дивідендів в обмін на втрату суверенітету. Тоді як економічна інтеграція з ЄС обіцяє набагато більші переваги.
Представник України при Європейському Союзі, посол Костянтин Єлісєєв заявляє, що вступ України в Митний союз надасть Україні лише короткострокові дивіденди.
"Ті кілька мільярдів доларів, про які говорить Москва - це тільки плата в обмін на втрату суверенітету України у контексті здійснення власної торгової політики і відмови від курсу на інтеграцію з ЄС", - написав дипломат у своїй статті "7 міфів щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", опублікованій на сайті "Української правди" в середу, 9 січня.
Нагадаємо, на початку січня цього року в МЗС РФ заявили, що Росія не почне знижувати для України ціну на газ, якщо Київ не приєднається до Митного союзу.
Єлісєєв вважає, що Угода про асоціацію з ЄС навпа ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 663 | Додав: pprosvita | Дата: 15.01.2013 | Коментарі (0)

Правозахисні організації звернули увагу на подробиці справи про «дніпропетровських терористів»
Харківська правозахисна організація, вивчивши матеріали справи «дніпропетровських терористів», стали на захист підсудного Дмитра Реви.
Про це адвокат підсудного Дмитра Реви Віталій Погосян заявив сьогодні після чергового судового засідання по справі «терористів», передають «Дніпропетровськ.Коментарі».
«Харківська правозахисна організація, яка працює з Європейським судом з прав людини, вважає, що Рева і Просвірнін - абсолютно зайві люди в цій справі. Ця справа вже починає виходити за межі України, якщо правозахисники такого рівня звернули на нього увагу», - зазначив Віталій Погосян.
Також адвокат заявив, що в обвинувальному висновку немає доказів причетності до справи Реви і не прописані його мотиви скоєння злочину.
Раніше «Дніпропетровськ.Коментарі» повідомляли, що сьогодні перед будівлею суду зібралася група людей з плакатами «Ми не віримо казкам СБУ про те ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 655 | Додав: pprosvita | Дата: 15.01.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 33 34 »