PP

     Четвер, 28.03.2024, 10:20



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » ІНШЕ
В уяві українців образ чиновника чи представника влади завжди наділений великих габаритів животом. Народна творчість по різному називає цей невід’ємний атрибут тих, хто "зажерся". Його називають "авторитетом", "мозком" і багатьма іншими термінами. Та чи здогадувались наші громадяни, що ця частина тіла наших чинуш отримає практичне застосування у стінах законодавчого органу?...
Треба зауважити, що нардепи від Кіровоградщини перетворюються на такий собі "двигун прогресу" українського парламенту. Їм постійно вдається потрапляти у гучні скандали переважно у досить негативних ролях. Останнім антигероєм став народний депутат від Партії регіонів обраний у мажоритарному 100-му окрузі на Кіровоградщині – Станіслав Березкін. Він знайшов креативне застосування своєму чималеньких розмірів череву. Окрім того, що він "в нього їсть", він ще примудряється закривати ним від журналістів неособисте голосування колег.
Неприємним у цій ситуації є не лише доволі низький статус нашого земляка у ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 602 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Адміністрація президента протягом 2012 року заплатила 100 тисяч гривень фірмі "Танталіт" за оренду кабінету для Віктора Януковича на території резиденції "Межигір'я". Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит «Української правди».
"Протягом 2012 року за угодою між Державним управлінням справами та ТОВ "Танталіт", ДУС було сплачено 99 тисяч 691 гривня 20 копійок, в тому числі 16 тисяч 615 гривень 20 копійок ПДВ", - сказано у листі.
Як відомо, починаючи з 2012 року адміністрація президента орендує за гроші бюджету кабінет для Віктора Януковича прямо на території резиденції "Межигір'я", де він проживає.
При чому вартість оренди визначена такою, щоб вона не вимагала проведення тендеру, тобто повинна бути до 100 тисяч гривень.
Раніше "Українська правда" писала, що тільки одна настільна лампа з кабінету Януковича у "Межигір'ї" коштує 10 тисяч доларів, тобто 80 тисяч гривень.
Номінальним власником "Межигір'я" виступає фірма Танталіт, за як ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 636 | Додав: pprosvita | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

Виступ Юрія ЛУЦЕНКА у Вищому спеціалізованому суді 03 квітня 2013 року, який йому не дали виголосити.

Дорогі друзі, шановні вороги!
Легенда розповідає, що батько іонійської натурфілософії Фалес якось увечері вийшов зі свого дому, щоби досліджувати зорі. Та раптом він перечепився та впав у канаву, з якої й почав гукати про допомогу. Навколишня ж чернь сміялася: Фалесе, ти не можеш бачити, що в тебе під ногами, а сподіваєшся пізнати те, що на небі!
Попри глузування темної юрби Фалес Мілетський за своє життя відкинув східний містицизм і сформулював базову думку західної цивілізації про космос як протилежність хаосу, в якому нерозривно поєдналися природа речей та людей. "Пізнай себе і пізнаєш Всесвіт богів", - вчили древні греки. З цього джерела 2,5 тисячі років живиться впевненість європейської цивілізації, що думаюча людина здатн ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 694 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2013 | Коментарі (0)

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО, який у неділю залишив Менську виправну колонію, назвав своє звільнення перемогою української демократії та заявив, що має намір продовжити займатися політикою. Екс-міністр назвав своє звільнення "перемогою української демократії" та розповів про свої подальші плани. "Хочу особливо підкреслити, у мене ніяких амбіцій щодо президентської кампанії 2015 року, вся моя діяльність буде спрямована на підтримку тих кандидатів від демократичних сил, які на сьогоднішній день вже вималювалися в суспільстві", - сказав екс-міністр журналістам біля воріт Менської колонії. 7 квітня президент Віктор ЯНУКОВИЧ підписав указ про помилування шести засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО і колишній міністр охорони навколишнього природного сер ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 609 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2013 | Коментарі (0)

Захист Юлії ТИМОШЕНКО просить президента Віктора ЯНУКОВИЧА звільнити їхню підзахисну. Про це на брифінгу для журналістів 8 квітня заявив один з захисників ТИМОШЕНКО Андрій КОЖЕМ'ЯКІН "Зважаючи на те, що відбулося 7 квітня, а саме помилування Юрія ЛУЦЕНКА, захист Юлії ТИМОШЕНКО звертається до президента з проханням про звільнення Юлії ТИМОШЕНКО", - сказав він. Водночас ані КОЖЕМ'ЯКІН, ані інший захисник Сергій ВЛАСЕНКО не уточнили юридичного механізму, як це має відбутися. "Юридичних варіантів мільйон", - відповів журналістам ВЛАСЕНКО, повідомляє "Українська правда". Він також наголосив, що для його підзахисної важливо домогтися "повної політичної і юридичної реабілітації". "Ви бачили, як після одного слова президента знімалися камери, так само вирішуються й інші питання", - сказав КОЖЕМ'ЯКІН.
Нагадаємо, 7 квітня ЯНУКОВИЧ підписав указ про помилування шістьох засуджених, зокрема колишнього міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА і колишнього міністра охорони навколишнього природно ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 688 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2013 | Коментарі (0)

Чи то жовте листя облітає з дерев під синім небом, чи то стигла пшениця в полі під косу проситься, чи то (як нині) весняне кругловиде сонце до себе привертає увагу тим, що все вищає над небокраєм, та все це відбувається в рідній Україні. Ким треба бути, щоб плюнути в очі народу, який живе на цій землі, обмеживши його право розвивати мову своєї молодої держави? Однак, хоч як це не прикро, в Кривому Розі таких знайшлося багато. Причому остаточно виявилося це серед білого дня в Криворізькій міській раді 27 лютого 2013 року від Різдва Христового. Саме на цьому пленарному засіданні 31-ї сесії депутати потужною більшістю (66 із 71-го присутнього) проголосували за ухвалення рішення з питання №13 «Про заходи щодо виконання вимог Закону України «Про засади державної мовної політики на території міста Кривого Рогу». Якщо точніше, то проти прийняття цього рішення було подано лише один голос, що склало трохи більше одного відсотка. Хоча навіть за списком обраних до міськради депутатів від опозицій ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 648 | Додав: pprosvita | Дата: 13.04.2013 | Коментарі (0)

Прем'єр Микола Азаров продовжує запевняти, що в справі Юлії Тимошенко немає політичного підґрунтя і її бездоказово у справі Щербаня не осудять.
Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".
"Ще раз підкреслюю: жоден суддя не наважиться визнати людину невинною при такій увазі світової громадськості, юридичної громадськості", - заявив він, коментуючи справу про вбивство Євгена Щербаня, де обвинувачення висунуто Тимошенко.
"У нас діє комісія спостерігачів від Європейського парламенту у складі колишнього президента Польщі Кваснєвського, колишнього голови Європарламенту Кокса. З ними приїжджають зазвичай значна кількість юристів. Вони вивчають всі ці матеріали. Ну хто в таких умовах зважився б, скажімо, йти на якусь підміну понять або незаконне прийняття рішень?", - запитав Азаров.
Прем'єр довго переказував також історію про свій німецький суд з Тимошенко. Азаров розповів, що півроку тому під час інтерв'ю передав кореспонденту німецького телеканалу A ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 677 | Додав: pprosvita | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

ЕЛЕКТРОПОТЯГ збавив швидкість, загальмував і завмер на місці. Станція Надвірна. Важко переступаючи під тягарем прожитих років, східцями другого вагону обережно сходив літній чоловік з посивілими скронями, а його погляд застряв десь далеко вгорі: «Боже мій! Карпати мої, рідні! Карпати …» - прошепотіли його тремтячі губи, а очі наповнилися сльозами. Йому здалося, що зустрів щось близьке, рідне і в той же час далеке знайоме.
Поспішаючи підійшов до підніжжя гір, присів на вимитий дощем і вітром камінь. Хотілося як можна ближче притулитися до рідної землі, як до рідної матері. Цей куточок землі силою відібрали у нього з самого дитинства, до якого він повернувся майже через півстоліття.
Карпати … Як їх не любити? Вони ж відрізняються від усіх інших гір! Зелені схили, спокійний ритм змінюючих один одного хребтів і покатих вершин … А в озерцях, як у дзеркальцях, відбиваються ряди гостроверхих смерек. Особливо вони привітні в білих шатах пухнастого снігу.
Перед очима Михайл ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 712 | Додав: pprosvita | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

Міська влада не відповідає на звернення Комітету ВР
Комітет з питань свободи слова та інформації, заслухавши на черговому засіданні 6 березня дві сторони конфлікту у справі знесення кіосків преси, що належать ТОВ «Преса-М» у Кривому Розі, вирішив звернутися до Антимонопольного комітету та прокуратури щодо законності дій Криворізької міської влади. Рішення ухвалене одноголосно.
Член Комітету Рустам РАУПОВ (фракція УДАРу), який був відповідальний за це питання, зазначив, що Криворізька міська рада не відповідає на звернення членів Комітету. За його словами, після звернення парламентарів, навіть відбулася ескалація конфлікту, бо взагалі всі кіоски були дуже швидко знесені. «Ми десять разів намагалися зв'язатися телефоном, але представники міської влади на контакт не вийшли», - сказав Рустам РАУПОВ.
Заступник голови Кривого Рогу пояснив дії міської влади тим, що міськрада ухвалила 28 грудня 2012 року рішення зносити всі кіоски, якщо у їх власників немає договор ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 822 | Додав: pprosvita | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

Розслідування ТВі: Що спільного між віце-прем’єром, міністром і мером та справою зі зносом газетних кіосків у Кривому Розі // Знак оклику! від 28.01.2013 року
Газетні кіоски є чи не єдиним місцем, де можна купити друковану пресу. На жаль, із року в рік в Україні їх стає щоразу менше. Саме тому своїм рішенням у 2009 році Верховна Рада заборонила зносити малі архітектурні форми, де продають газети та журнали. Cкандал, пов'язаний із демонтажем МАФів, у Кривому Розі розпочався у переддень Нового року. 28 грудня міська рада ухвалила рішення про демонтаж незаконно встановлених кіосків – тих, які не мали документів на оренду землі. Наступного дня райадміністрації міста своїми приписами зобов’язують знести МАФи до 2 січня. Найбільшими продавцями преси в Кривому Розі ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 841 | Додав: pprosvita | Дата: 16.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 »