PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 23:46



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Лютий » 5 » Вищий спецсуд виправдав автора білборда з "бабусею та котом"
21:55
Вищий спецсуд виправдав автора білборда з "бабусею та котом"
Вищий спеціалізований суд повністю виправдав голову Єлизаветівської сільради Петриківського району Дніпропетровської області Максима Голосного, що є автором скандального білборда з бабусею і котом. Про це повідомляється на його сайті. Як зазначається в повідомленні, рішення суд ухвалив 31 січня. Зокрема, Вищий спецсуд постановив задовольнити касаційну скаргу Голосного і скасувати вирок Петриківського районного суду, а також закрити кримінальну справу. Голосной назвав даної рішення суду "унікальним" в умовах сучасного судово-прокурорської правового свавілля.
У повідомленні вказується, що друга кримінальна справа проти Голосного також "розвалюється".
Нагадаємо, у березні 2012 року Голосной був засуджений вироком Петриківського районного суду. Суд визнав його винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (навмисне заподіяння легких тілесних ушкоджень), що передбачає штраф у 50 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи до 200 годин, або виправні роботи на рік. "Злочин", що нібито вчинений 2005 року, розглядали за правилами так, як ніби він мав місце в 2011. Не дивлячись на строки давності, 5 квітня 2011 року постановою прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук у відношенні Максима Голосного було порушено кримінальну справу за фактом побиття в селі Куліш Юрія Берзіна. У той же час, ще 7 березня 2007 року постановою слідчого Петриківського РВ УМВС в Дніпропетровській області кримінальне переслідування Голосного, що почалося в 2005 році, припинено ", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Голосного.
Як повідомляється, опозиціонер оскаржив рішення суду першої інстанції в обласному апеляційному суді, але колегія суддів залишила вирок у силі. Як відомо, раніше повідомлялося про порушення кримінальної справи проти Голосного через «розтрату майна» під час перебування його на посаді сільського голови Єлизаветівки. За його словами, сума збитків, яка фігурує у справі, – 4,5 тисячі гривень. Нагадаємо також, що у серпні у місті Дніпродзержинську з’явився білбордд з написом "Взнала, що внук голосував за регіони, переписала хату на кота", що спричинив хвилю карикатур в інтернет-просторі. Пізніше головне управління МВС у Дніпропетровській області підтвердило інформацію про оголошення в розшук голови Єлизаветівської сільради Максима Голосного, якого звинувачують у зловживанні службовим становищем.

Тиждень.ua,
1 лютого 2013 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 638 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: