PP

     Субота, 20.04.2024, 16:32



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Вересень » 15

Як понесе з України У синєє море Кров ворожу... отойді я І лани і гори — Все покину, і полину До самого Бога Молитися...

Тарас ШЕВЧЕНКО

Переглядів: 847 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

ЗМЕЛИ українці на МАЙДАНІ диктатора з його трону, аж тут підступний ворог ступив на нашу землю і мріє встановити тут свої ординські порядки. Та не вдасться йому те зробити, бо поступово піднімається увесь український народ, який добре пам’ятає слова свого пророка і мислителя Тараса ШЕВЧЕНКА: «Як понесе з України У синєє море Кров ворожу... отойді я І лани і гори — Все покину, і полину До самого Бога Молитися...». А тому на агресорів із сусідньої Росії, на їхніх найманців і терористів, які хочуть зруйнувати все світле і красиве на нашій землі, чекає смерть і покарання від Господа нашого.

Переглядів: 608 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

22-25 серпня у рамках цьогорічних заходів під назвою “Криворізьке партнерство — кузня нових проектів” відбулися робочі зустрічі Партнерства “Відродження річки Саксагань”. 22 серпня були уточнені організаційні робочі моменти у форматі засідання координаційної ради та представників секретаріату Партнерства ВідріС. 23-24 серпня у селі Китайгород що у Царичанському районі Дніпропетровської області, з групою учасників, що попередньо забов’язалися взяти участь у конкурсі Партнерства із складання і реалізації міні-проектів (вересень-грудень 2014 включно), відбувся дводенний тренінг (майстерні) Партнерства ВідріС за напрямком “Cтворення Проектів“.
Учасники на початку тренінгу вшанували загиблих на Сході України. Також привіталися із Днем Державного прапора України та Днем Незалежнос ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Лідери більшості країн Східної Європи, за словами оглядачів, не особливо захоплені рішенням НАТО створити сили швидкого реагування у Європі для захисту від агресії Росії. Пересічні мешканці країн Східної Європи добре пам’ятають життя під домінуванням Радянського Союзу і не почуваються сьогодні у безпеці.
Прем'єр-міністр Польщі Дональд ТУСК каже, що він сподівався на більше. Польща, найбільша країна регіону, наполягала на постійній дислокації не менше двох дивізій військ НАТО на своїй території. Натомість сили швидкого реагування, рішення про створення яких ухвалило НАТО, складатимуться з 5000 військовослужбовців. Це військове угруповання буде готове відреагувати на конфлікт проти будь-якої країни Альянсу протягом годин від його початку. Та не зважаючи на певне розчарування, керівництво Польщі все ж наполягає, що навіть такий крок з боку НАТО ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Найбільші втрати ЗСУ є наслідком ударів російської армії. Про це у студії "Громадського" розповів військовий експерт, головний редактор "Цензор.Нет" Юрій БУТУСОВ. "Це – російсько-українська війна, на сході України діють російські війська. Усі наші великі втрати – це результат дії російських частин", - сказав він.
На думку експерта, ми не маємо необхідної кількості військових для будування повноцінної лінії фронту. "Тактика бойових дій має бути інша, проте військове керівництво не робить для цього жодних кроків. Наші військові не мають стояти, як мішені, на блокпостах", - переконаний БУТУСОВ.

www.ukrinform.ua/ukr/news, 7 вересня 2014 року
Переглядів: 607 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

На сайті Російської православної церкви ввечері в четвер опублікували листа, в якому голова РПЦ Кирило ГУНДЯЄВ назвав антитерористичну операцію в Україні "наступом уніатів на православних". Однак незабаром лист зник, зараз він доступний лиш у кеші пошуковиків.
Листа адресовано Святійшому патріарху Константинопольському Варфоломію і предстоятелям помісних церков, у ньому міститься заклик "підняти голос на захист православних християн сходу України".
"Ще восени минулого року, на початку політичної кризи в Україні, представники Греко-католицької церкви та розкольницьких громад, які виступали на київському Майдані, відкрито проповідували ненависть до Православної церкви, закликали до захоплення православних святинь та викорінення Православ'я з території України. З початком бойових дій уніати і розкольники, отримавши в руки зброю, під видом антитерористичної операції стали чинити пряму агресію щодо духовенства канонічної Української Православної Церкви на сході країни", - сказ ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Президент США Барак ОБАМА провів паралелі між нинішньою агресією Росії щодо України з діями нацистів перед Другою світовою війною. Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Естонії Тоомасом ІЛЬВЕСОМ у Талліні в середу, 3 вересня, повідомляє newsru.ua "Те, що ми бачимо – це агресія, яка звертається до націоналістичних почуттів, що історично було дуже небезпечно у Європі", – сказав він. ОБАМА також заявив, що в зв’язку з цим у Європі (зокрема, – в Естонії) буде посилена присутність військ НАТО, будуть проведені додаткові військові навчання. За його словами, Росія заплатить важку плату за свою агресію.
Він нагадав, що вона вже зазнає серйозних економічних втрат, і це продовжиться й надалі. При цьому він пообіцяв суттєву економічну підтримку Україні, в тому числі - щодо проведення радикальних реформ і подолання наслідків військового конфлікту на сході. Президент США також заявив, що зараз настав новий світовий порядок у плані безпеки, і це буде відображено під час ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

В інтернет-виданнях з'явився відеозапис сепаратистів про наслідки масованого залпового удару по місцю розташування наших військ, що опинилися в оточенні. На тлі догорання цього пекельного кострища постала картина допиту українського воїна територіального батальйону з Дніпродзержинська. Сцени звірячого допиту українського воїна красномовно показують, яку державність могло б принести це зборище шакалів, яке не визнає елементарних норм поводження з полоненими, яке «православіє» сповідує ця «духовна», умовно кажучи, паства й опора фарисея Кирила, який блотячий «язик» мав би стати офіційною мовою Новоросії, яке суспільство і які порядки «розбудовують» ці «місіонери» Новоросії.
І маємо схилити голову перед гідністю захопленого в полон патріота, який, розуміючи, в яке шаленство приводить катів згадка про Україну, сказав: «Я воюю за Україну…».

Микола КОРОБКО
Переглядів: 601 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

ОХОЧІ помилуватися пейзажами Дніпропетровська та сіл області, виконаними у стилі неопримітивізму, відучора мають нагоду відвідати виставку художника Анатолія СОЛОГУБА. Картини художника представлені у музеї «Літературне Придніпров’я». Сама ж виставка приурочена до Дня незалежності України. Його часто називають дніпропетровським УТРІЛЛО. Як і французький живописець-пейзажист, Анатолій СОЛОГУБ не має систематичної художньої освіти, проте не відзначити його талант і самобутність неможливо.
Художник народився в Дніпропетровську і вся його творчість присвячена саме місцевій тематиці. Улюблені райони художника — Петриківський, Царичанський та Новомосковський, а цикл міських пейзажів він назвав «Січеславські двори».
«Взагалі в мене з дитинства почуття до України і всі роботи, які представлені, стосуються нашої Дн ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

8 вересня минає 500 років, як у битві під невеликим білоруським містечком Орша на Дніпрі об’єднані війська Великого Князівства Литовського під командуванням князя Костянтина Івановича ОСТРОЗЬКОГО перемогли військо московське. Цю битву називають битвою цивілізацій – європейської та азійської, завдяки перемозі в якій українські землі залишилися частиною Європи.
ЕКСКУРС В ІСТОРІЮ
Із другої половини XV століття Московія, що продовжувала традиції Золотої Орди, починає здійснювати експансію на Захід. У 1478 році під її ударами впала економічно й культурно пов’язана з Європою Новгородська республіка. 1512 року московський князь Василь ІІІ починає війну з Великим Князівством Литовським, до якого входили українські землі та яке було наступником політичних і культурних традицій Київської Русі. 31 липня 1514 року через зраду міської верхівки впав Смоленськ і дорога до столиці Великого Князівства Литовського стала відкрита.
На 1514 рік Московії вдалося зібрати величезне військ ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

15-16 серпня для участі в бойових діях на сході України із Пскова була відправлена перша тисяча осіб із 76-ї десантно-штурмової дивізії, яка дислокується в місті. Назад прибули труни. Десантники та їхні родичі відмовляються від «відрядження». Є інформація, що командування тепер збирається відправити в Україну призовників-«строковиків».
Події в частинах 76-ї гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії завжди визначали життя в Пскові, і в цілому – в Псковській області. Військовослужбовці цієї дивізії для багатьох сімей є єдиними годувальниками, на них оформляється військова іпотека, яка практично забезпечує сім’ї житлом. Не дивно, що в разі початку бойових дій, чи то в Чечні, в Грузії чи, як зараз, в Україні, весь Псков завмирає і, затамувавши подих, чекає: чи пошлють їхніх батьків, чоловіків, синів і братів у гарячу точку, чи ні. При чому інформація про це завжди ретельно приховується командуванням дивізії. Десантників попереджають «про нерозголошення». А в самій дивізі ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Перші Герої XXI століття, перші українські сотні відчайдушних, безвусих, безстрашних, - сьогодні там, де людське життя кожної миті може стати маревом і повернутися додому лише похоронкою. Вони там, куди не долітають наші плачі та крики. І лише єдиним порятунком має стати наша щира молитва за них.

Ми весь час у пошуку правильних і сильних Слів, які мають озвучити наші переживання за тих, хто на передовій та підтримати їх. Вірш Ірини Цілик, що став основою спільної пісні українських гуртів «ТЕЛЬНЮК: Сестри» та «KOZAK SYSTEM», і є цими Словами, словами Молитви, словами Віри, словами Сили. Сьогодні Україна Єдина у кривавому поєдинку зі Світовим Злом просить небо: перемагайте та повертайтеся живими, наші Воїни, яким випало на долю захищати Батьківщину від ворога.
Галя Тельнюк: «Ви – обрані. Ви - Воїни Світла. Ви – повернули нас лицем до Правди. І ми зобов’язані зустріти Вас на оновленій землі, в країні вільній від рабства, брехні та крові. І Україна вже буде родити нові, ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Україна скоротила обсяг торгівлі із Росією, зменшивши свою залежність від неї. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу, передає Інтерфакс-Україна.
"Експорт України почав диверсифікуватися завдяки тому, що ЄС відкрив свій ринок для українських товарів, і ми збільшили обсяг експорту до ЄС на $1,3 млрд й водночас зменшили нашу торгівлю з Росією на $2,5 млрд. Залежність від Росії дедалі менша. Цього не треба боятися", - сказав він. Яценюк переконаний, що нинішня ситуація дала Україні можливість переорієнтувати економіку та енергетику України "із залежності від Росії на незалежність разом з ЄС".
Як відомо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає за необхідневизнати Росію країною-агресором у новій оборонній доктрині України.

«Українська правда», 3 вересня 2014 року

Постійне посилання:
http:// ... Читати далі »
Переглядів: 479 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Про це він заявив під час відкриття пам’ятника героям Небесної сотні у Києві, який він освятив. "Росія вбиває своїх братів…Як ми назвемо зараз керівництво Кремля? Це – нові каїни, які вбивають Авеля. Ті хто знають Біблію - знають, що потім трапилося з Каїном", - сказав патріарх ФІЛАРЕТ.
Він під час свого виступу заявив, що Росія, порушуючи всі міжнародні договори, вчинила агресію проти України. "Нехай нові каїни трясуться, як той Каїн трясся, поки не помер", - сказав він. "Нас закликають до миру, але нам не потрібен мир в неволі, в рабстві і в окупації", - заявив ФІЛАРЕТ.
Росія заперечує свою участь у конфлікті на сході України. Влада РФ заявляє, що в Україні воюють лише російські добровольці.

www.bbc.co.uk, 3 вересня 2014 року

Постійна адреса: http://www.bbc.co.uk/ukraini....a.shtml
Переглядів: 519 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно в рамках благодійної акції на підтримку української армії в Кривому Розі виступила з концертною програмою народна артистка України Надія КРУТОВА-ШЕСТАК. Її дуже тепло і радісно зустрічали військовослужбовці у 17-му гарнізонному будинку офіцерів. Того дня вдалося не тільки послухати задущевні пісні у її виконанні, а й поспілкуватися з нею самою. Під час тієї бесіди вона була щирою, відвертою і схвильованою:
«Я ось їхала сюди з Києва і на все уважно дивилася. Які у нас поля, які у нас люди красиві, яка у нас чудова природа! І тому нам треба жити не на зло комусь, а для перемоги добра робити Україну сильною. Я просто вірю, що той дух високий, який сьогодні є в українців, і те, що сьогодні у нас в Україні страшне лихо, яке нас об’єднало, показує, що ми справді велика нація і надзвичайно красивий народ. І я просто вірю в нашу перемогу: як дружина офіцера, як жінка, як мати. Я вірю в слова нашого Державного Гімну: «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці». А коли це буде? ... Читати далі »
Переглядів: 1221 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

На виставці «Таланти твої, Криворіжжя», яка відкривалася до Дня незалежності України в Криворізькому історико-краєзнавчому музеї, були представлені і вироби коваля-народного умільця Миколи ТЕРЕЩЕНКА (на світлині). Сам він розповів, що ковальством займається від трьох до дванадцяти годин на день. На виставку він представив, зокрема, виковані металеві троянди і козацьку зброю. Перед тим, як виковати щось, він робить малюнок-ескіз, а потім свій задум втілює в металі. Причому він підкреслює, що те, що він робить – це не слюсарна робота, не звичайна штамповка, а художня ковка. І він підкреслює, що ті, які кажуть, що ковалі перевелися, бо стали слюсарями, - говорять неправду. Він їздив до Києва, Донецька, Львова, Івано-Франківська, Рівного… І він там бачив чимало справжніх ковалів з їх чудовими роботами. А щоб побачити його роботи, завіта ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

"Вороб`янінов ніколи руку не простягав !... Так простягнете ноги, старий дурень!" Цитата з чудового твору наших земляків ІЛЬФА і ПЕТРОВА крутиться у мене в голові. Два звичайнісіньких авантюрних романа запропонували читачеві таку галерею образів і гостроту висловів, що були розірвані на цитати, пережили своїх авторів, середовище і країну, про яку в них ідеться. Я щиро заздрю тим, хто ще не читав цих творів: в них попереду таке задоволення! Тільки ніяк не очікував, що прийдеться і мені приміряти "майже новий " дореволюційний піджак Іполіта Матвійовича, тобто просити гроші у незнайомих людей. Єдине, що втішає, не для себе і не "заради користі", і навіть не "за повелінням жінки, яка мене послала", роблю я це. Країна моя в біді! Справжню державу, тобто політичну інституцію, ми так і не спромоглися створити, а зараз на очах втрачаємо її географічну складову - територію. Безглузді авантюристи, поряд з якими Остап БЕНДЕР - янгол, поєднали свої зузилля з підступним сусідом і палять, руйнують в ... Читати далі »
Переглядів: 551 | Додав: pprosvita | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)