PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 01:40



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Вересень » 15 » Надія КРУТОВА-ШЕСТАК: «Нам треба жити не на зло комусь, а заради перемоги добра робити Україну сильною!»
12:15
Надія КРУТОВА-ШЕСТАК: «Нам треба жити не на зло комусь, а заради перемоги добра робити Україну сильною!»
Нещодавно в рамках благодійної акції на підтримку української армії в Кривому Розі виступила з концертною програмою народна артистка України Надія КРУТОВА-ШЕСТАК. Її дуже тепло і радісно зустрічали військовослужбовці у 17-му гарнізонному будинку офіцерів. Того дня вдалося не тільки послухати задущевні пісні у її виконанні, а й поспілкуватися з нею самою. Під час тієї бесіди вона була щирою, відвертою і схвильованою:
«Я ось їхала сюди з Києва і на все уважно дивилася. Які у нас поля, які у нас люди красиві, яка у нас чудова природа! І тому нам треба жити не на зло комусь, а для перемоги добра робити Україну сильною. Я просто вірю, що той дух високий, який сьогодні є в українців, і те, що сьогодні у нас в Україні страшне лихо, яке нас об’єднало, показує, що ми справді велика нація і надзвичайно красивий народ. І я просто вірю в нашу перемогу: як дружина офіцера, як жінка, як мати. Я вірю в слова нашого Державного Гімну: «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці». А коли це буде? Молю Бога про те, щоб усе сталося якомога швидше!».
Та звідки вона, Надія КРУТОВА-ШЕСТАК, де її коріння, хто її батьки? У одному зі свої численних інтерв’ю вона, зокрема, розповіла про своїх батьків, які прожили разом шістдесят років.
«Познайомилися вони в листопаді в домі мами. Дівчата там влаштували, так би мовити, «дискотеку», бо батько грав на гармошці. А через двадцять днів вони розписалися. У тата була лише шинель, у мами – подушка.. Це тому, що в Україні почалося так зване «розкуркулення» і татовий рід направили на Урал. Життя батьки починали в землянці, потім збудували дім. Обоє працювали на залізниці. Батько – машиністом електровозу,мама – в депо. А вже діти переїхали до Києва, бо тягнуло на батьківщину. Спершу старша сестра Валентина влаштувалася майстром у будівельному училищі, а потім брат». І от у такій дпужній сім’ї трудівників і народилася Надійка.
Якщо звернутися до головних віх її подальшого життя, то треба сказати, що кар’єра майбутньої уславленої співачки розпочалася в музичній школі. Потім продовжилася у Київському державному інституті культури на диригентсько-хоровому відділенні. Її ж безпосередньо професійна діяльність розквітла не де-небудь, а у легендарному вокальному ансамблі «Мрія»: на перших порах (у 1986-1988 роках) – в колективі Миколи Гнатюка, а потім – Віталія СОФРОНОВА та Миколи МОЗГОВОГО. Саме там Надія ШЕСТАК творчо зросла як солістка-вокалістка.
Уже в ті роки прийшов до неї і справжній успіх. Це тоді, коли вона з піснями Миколи МОЗГОВОГО стала другою на конкурсі артистів України в 1986-му, виграла приз на відбірковому турі телеконкурсу «Юрмала-87» і посіла третє місце на всесоюзному конкурсі виконавців «Ялта-88».
А сьогодні – це співачка високого класу, яка дуже добре знає смак творчих перемог, яка побачила багато-багато всього в своєму житті, а тому активно і емоційно реагує на все, що нині відбувається в Україні, переживає за українських героїв, які воюють на Донбасі з агресором:
« … І треба стримуватися, щоб не плакати. Хоч ми й розуміємо, нуди й дуть наші хлопці. Але треба, щоб вони берегли себе. Бо в цьому веикому запалі патріотизму багато наших бійців, звичайно ж, ідуть на дуже великий ризик. Вони ризикують своїми життями заради України. І мені невимовно жаль, що все більше й більше наших хлопців гине. На жаль, такими жертвами вистилається наше майбутнє красиве життя в Україні. І нам все це треба пройти гідно, не втративши людяності і мудрості, не втративши у жорстокій сутичці нашу здатність любити…Кожен сьогодні у своїй допомозі – патріот. Починаючи з дітей наших маленьких. У мене були можливості виступати й давати концерти в Києві. Але сьогодні, так би мовити, сидіти в Києві – це дуже складно, складно бездіяти, коли вбивають. Та все-таки найголовніше - це щоб наша сила, яка наростає в об’єднанні українців, не перейшла в агресію. Тому повторюю: найважливіше – це не втратити здатність любити, здатність нести у світ добро. Адже Бог дав нам можливість народитися й жити в дуже красивій країні, де є і гори, і поля, і моря, і квіти, і красиві й щиросерді в допомозі своїй люди. І я вважаю, що ми приречені на успіх і на перемогу. І треба продемонструвати всьому світові, як, попри все, можна жити красиво й гідно».
Так, у неї болить душа, коли вона чує розповіді про трагічні події, які сьогодні супроводжують нас з ранку й до ночі. Але Надія вірить, що всі ці випробування ми всі разом здолаємо і всьому світові продемонструємо силу і міць свого духу. В її репертуарі – багато мелодійних і зворушливих пісень, котрі всі сприймають з теплотою, зі слізьми на очах. Та сама співачка виокремлює одну з них, яка пройшла випробування часом і зажила сьогодні, в ці трагічні і тривожні дні, з новою силою:
«Мені простіше, ніж багатьом іншим, у доборі репертуару сьогодні. Бо я – дружина офіцера й у мене багато пісень патріотичного звучання. Але сьогодні я розповім тільки про одну. Бо я ніколи не думала, що пісня «Я горжусь тобой, отец» (а вона була присвячена ветеранам, які пройшли Велику Вітчизняну війну), яку написав Олександр ЗЛОТНИК, а слова – Анатолій МІРЗОЯН (кримський поет). Адже вийшло, що вірмен написав слова, єврей - музику, а українка її виконує. І я думала, що зі смертю мого батька вона залишиться в минулому. Але й сьогодні вона живе і від доньки фронтовика присвячується тим, що сьогодні захищають Батьківщину, що посивіли передчасно. Багато-багато воює молодих бійців, у яких вдома залишилися діти й де їхні дружини й матері живуть від дзвінка до дзвінка з мобільника».
Надія сповідує родинні цінності, вважає, що сім’я – це справжня фортеця, яка захищає від усіх життєвих неприємностей, а в її основі лежать взаємоповага і довіра одне до одного. Тому вона і є сьогодні турботливим тилом для свого чоловіка-офіцера, командира української «Альфи Василя КРУТОВА і двох своїх синів, рлдному з яких дванадцять років, а другомі – вісімнадцять.. Тому так схвильовано і з такою любов’ю до України ставиться до того, що сьогодні відбувається під час агресії на нашу землю:
«За цей період, як і кожний із тих, що мають родинні зв’язки чи друзів у Росії, у країни-агресорі, що розмовляли з ними і дискутували, намагалися донести суть того, що відбувається в Україні. Остання моя розмова була протягом півтори години по скайпу зі своєю подругою (а народилася й виросла я на Уралі..). Сина моєї подруги тоді вже забирали в армію. І я йому сказала: «Данило, ти маєш запам’ятати раз і назавжди те, що будеш іти й ступати на чужу землю. Ти можеш від цього відмовитися, бо ти будеш давати присягу абсолютно іншу. Ти будеш давати присягу захищати кордони своєї Батьківщини, для тебе - це Росія. Але якщо ти зайдеш сюди, то будеш убивати. І твої діти (якщо ти залишишся живим) будуть потім страждати і нести карму. Якщо ж наші хлопці будуть це робити (а вони змушені робити) то це буде їхнім святим обов’язком, вони діятимуть, як воїни світла. Це за правилами Господа. А тому подумай і подивися й вибери те, що тобі насправді треба».
Ось така вона, народна артистка України Надія КРУТОВА-ШЕСТАК, сильна і гармонійна особистість, яка тривожиться за долю України!


Олена МАКОВІЙ.

На світлині:


ось таке воно, українське подружжя, на одній із дисків співачки з її піснями.
Переглядів: 1222 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: