PP

     Четвер, 25.04.2024, 11:14



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Вересень » 15 » Голова РПЦ ГУНДЯЄВ оголосив АТО «наступом унінатів на православних»
12:45
Голова РПЦ ГУНДЯЄВ оголосив АТО «наступом унінатів на православних»
На сайті Російської православної церкви ввечері в четвер опублікували листа, в якому голова РПЦ Кирило ГУНДЯЄВ назвав антитерористичну операцію в Україні "наступом уніатів на православних". Однак незабаром лист зник, зараз він доступний лиш у кеші пошуковиків.
Листа адресовано Святійшому патріарху Константинопольському Варфоломію і предстоятелям помісних церков, у ньому міститься заклик "підняти голос на захист православних християн сходу України".
"Ще восени минулого року, на початку політичної кризи в Україні, представники Греко-католицької церкви та розкольницьких громад, які виступали на київському Майдані, відкрито проповідували ненависть до Православної церкви, закликали до захоплення православних святинь та викорінення Православ'я з території України. З початком бойових дій уніати і розкольники, отримавши в руки зброю, під видом антитерористичної операції стали чинити пряму агресію щодо духовенства канонічної Української Православної Церкви на сході країни", - сказано у зверненні.
"Ми не можемо не помічати того факту, що у конфлікті в Україні є недвозначне релігійне підґрунтя. Уніати і розкольники, що приєдналися до них, намагаються взяти гору над канонічним православ'ям в Україні, тоді як Українська Православна Церква з терпінням і мужністю продовжує в цих непростих умовах годувати своїх вірних чад, що страждають", - додав Кирило.
Предстоятель РПЦ закликав Варфоломія "підняти... голос на захист православних християн сходу України, які в ситуації зі зростанням насильства з боку греко-католиків і розкольників живуть у щоденному страху за себе і своїх близьких, побоюючись, що, якщо гонителі візьмуть владу, православних примусять до відмови від своєї віри або вони зазнають жорстокої дискримінації".
Раніше Кирило ГУНДЯЄВ заявляв, що політичні події в Україні становлять "загрозу громадянській конфронтації і поділу нації", закликав людей до миру і спокою, обіцяв молитися. Також відомо, що в Російській православній церкві називають "миротворчою місією" російських найманців-терористів, які воюють на території України. Так їхні злочини назвав глава синодального відділу у взаєминах церкви і суспільства РПЦ протоієрей Всеволод ЧАПЛІН.

Newsru.ua, 15 серпня 2014 року.
Переглядів: 505 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: