PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 23:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 13 » «Фарбований лис» КОНЄВ
20:34
«Фарбований лис» КОНЄВ
За радянських часів періоду перебудови М. ГОРБАЧОВА (80-ті роки 20-го століття) у місті Дніпродзержинську (Кам”янське) зародилася неформальна громадська організація «Екологічна ініціатива», яку очолив Сергій САВЧЕНКО - порядна, освічена людина. До координаційної ради «Екологічної ініціативи» був обраний і Сергій КОНЄВ, про якого й піде мова далі.
Перші екологічні мітинги на захист навколишнього середовища в екологічно забрудненому від діяльності промислових підприємств місті, безумовно, пробуджували громадян від летаргійного сну. На тлі 70-річної гегемонії компартії, нищівного придушення інакодумства активісти «Екологічної Ініціативи» виглядали не просто небайдужими, сміливими, а й майже героями дня. Досить швидко «Е І» стала популярною організацією у місті. Без перебільшення, їй довіряли тоді більше, ніж партійним керманичам міста, недолуга поведінка яких тільки підіймала рейтинг неформальної організації. Адже закостеніле компартійне керівництво поливало брудом, як могло, активну позицію «Е І», звинувачуючи її чи не в усіх людських гріхах. Тому закономірно, що саме висуванець «Екологічної ініціативи» С. КОНЄВ у результаті довготривалої боротьби був обраний народним депутатом СРСР. У ті часи на словах С. КОНЄВ був безкомпромісним захисником навколишнього середовища, борцем проти тоталітарної комуністичної системи, борцем за незалежну демократичну соборну Українську державу. У Верховній Раді СРСР він приєднався до опозиційної групи депутатів на чолі з видатною особою - академіком А. САХАРОВИМ, вступив до лав Народного Руху України. Пізніше С. КОНЄВ очолив асоціацію демократичних рад України, був обраний головою Дніпропетровської (Січеславської) обласної організації Народного Руху України. Але на початку 2000-них років С.КОНЄВ був виключений з лав НРУ за деструктивну діяльність. Зокрема, він був затятим противником єднання демократичних сил на виборах у парламент України 2002 року. Фактично після цього С. КОНЄВ зник з політичної арени, обмежуючись роллю помічника депутатів різного політичного забарвлення. Тобто, про принциповість мова вже не йшла, він просто став політичним заробітчанином… Здається, в Дніпродзержинську про нього вже почали забувати, тим паче, що в місті він уже давно не жив.
І ось, на початку 2012 року Дніпродзержинськ знову почув про С. КОНЄВА. Але вже в зовсім іншій іпостасі. Колишній борець з радянською імперією зла став затятим прихильником відродження новітньої Російської імперії на теренах країн СНД та не менш затятим українофобом. Очевидно під цими антиукраїнськими і антидемократичними гаслами цей «фарбований лис» має намір висуватися по мажоритарному округу й отримати мандат депутата Верховної Ради України, ніяк не розуміючи, що у нього немає жодних шансів реалізувати цей план. За справу він взявся активно. Зокрема, ще задовго до старту виборчої кампанії, а саме 27 лютого 2012 року, на площі ДМК міста розповсюджено газету «Город пламенных зорь Днепродзержинск», на всіх 4 сторінках якої розміщена стаття С. КОНЄВА «Главный договор». У цій газеті, як зазначено в ній, призначеній для поширення всередині організації, С. КОНЄВ пафосно, настирно паплюжить незалежну Україну, її державні символи, її народ. Він категорично не сприймає європейський вибір України і пропонує В. ПУТІНУ розпочати економічну блокаду України. С. КОНЄВ пише: « Вот какими возможностями располагает росийсская сторона для достижения своих геополитических целей на украинском направлении: блокирование украинского трубного и металлургического экспорта, а также экспорта пищевой пищевой и сельскохозяйственной продукции в Россию…». Подібні перли переповнюють газету. А закінчення статті взагалі імпер-шовіністичне: «Время иммитации виртуальных войн уже давно вышло… зарождается Четвертая Мировая война хаосов и Россия может выиграть ее у Запада, но лишь только возродив Союзную сверхдержаву на просторах СНГ, но для этого надо быть готовым воевать по-настоящему».
Не дай Боже, допустити до влади ще й таких борців за долю України! Про подібних ще Т. ШЕВЧЕНКО писав: «Раби, підніжки, грязь Москви… ».

С. ЛЯХ, член Народного Руху України, активіст міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, м.Кам’янське.
Переглядів: 976 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: