PP

     Четвер, 28.03.2024, 19:15



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Листопад » 30
(до матеріалу додано фоторепортаж та відео СОУ-Просвіта-Кривий Ріг)
21 листопада 2009 року в селі Базар Народичівського району Житомирської області, попри епідеміологічну ситуацію в Україні, відбулось вшанування пам’яті героїв учасників Другого зимового походу армії УНР, що загинули від рук більшовиків 88 років тому, у 1921 році.
Після покладання квітів та панахиди, відбувся урочистий мітинг, у якому взяли участь представники громадськості, зокрема:
Василь ОВСІЄНКО – відомий ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1351 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Колективізація, розкуркулення (близько 285 тисяч сімей ─ більше мільйона осіб), знищення кращої частини українського селянства, падіння врожайності та зниження продуктивності праці як наслідок колективізації, непомірні хлібозаготівлі і як результат─ голод. Незважаючи на нестачу хліба, влада викачувала зерно урожаю 1931 року в інші регіони та на експорт.
1932 рік
Січень, 1(п’ятниця)
Наказ Наркомату постачання СРСР про створення постійного запасу хліба на Закавказзі за рахунок УСРР та Кубані.Ухвалено взяти з неподільного фонду 2 млн пудів пшениці для Закавказзя та додатково 2 млн пудів кукурудзи з фондів "Союзхліба”.Запропоновано завершити відвантаження пшениці в десятиденний термін, а кукурудзи ─ до 15 березня / Український хліб на експорт: 1932-1933 рр. ─ К.,2006.─ С. 48-50.
Січень, 9(субота)
Телеграма заступника голови Комітету заг ... Читати далі »
Переглядів: 1876 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Володимир Ілліч УЛЬЯНОВ-ЛЕНІН, голова Совнаркому Росії в 1917 – 1924 рр., знав: "Потерять Украину – потерять голову”. Щоправда, не знав цього Леонід Данилович КУЧМА, Президент України в 1994 – 2004 рр.: "Росія без України обійдеться, а Україна без Росії – ні”. Але ж він у березні 2002 року самокритично визнав у Нижньовартовську: «Мы, украинцы, немножко с придурью».і: «Президентом я стал совершенно случайно». До речі, будучи депутатом, він писався «русским», а на президента кандидував уже як українець
Що без українського економічного і людського потенціалу неможливе відродження Росії як великої євразійської імперії, знає і двоглавий «лидер русской нации» ПУТІН-МЕДВЄДЄВ, тому так поспішає приторочити Україну до своєї «тєлєґі», яка стрімко котиться в прірву. Хоче підживитися українською силою, як це не раз бувало в історії нашої «дружби».
Це Президент і Міністр закордонних справ мусять терпляче нагадувати, що Росія зобов`язалася бути одним із ґарантів нашої безпеки після тог ... Читати далі »
Переглядів: 1123 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Справа в тому, що по таких справах серйозних, як по ШУХЕВИЧУ, по ШЕПТИЦЬКОМУ, по СЛІПОМУ, то такі справи вела спеціально Москва.
І такий відомий СУДОПЛАТОВ особисто очолював багато чого, і потім він навіть багато чого у своїх мемуарах писав, вже не кажучи про вбивство БАНДЕРИ, РЕБЕТА і так далі. Але якби не СТАШИНСЬКИЙ, то так би ніхто й точно не взнав би, як загинув БАНДЕРА.
І от по ШУХЕВИЧУ і я кілька разів до цього підступався, потім десь в 2004 році СМЕШКО. Ми навіть пішли по шляху шукати живих людей. Один ще був чолов’яга, який в дуже похилому віці. Він щось трохи там знав, ніби, там був в охороні, коли тіло ШУХЕВИЧА вивозили вже після перестрілки. Але видно було по всьому, що й він точно не знав, тому що підрозділ «2Н» тобто «НН» – від слова «НаціоНалісти» – вона так і йшла під абревіатурою в документах КДБ СРСР. А це був спеціалізований підрозділ, керували ним часто з Москви і самі особисто тут багато чим займалися.
Я думаю, що скоріше всього в документах пр ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1066 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Кожен правозахисник обізнаний з тим, що наші правоохоронні органи, за рідкісним винятком, живуть подвійним життям. У трудові будні - це неквавпливе реагування на звернення громадян, непомічання правопорушень, якщо вони ким-небудь не оскаржені, зволікання із вжиттям заходів та винесення невмотивованих постанов про відсутність складу злочину. Інша справа - заходи, розраховані на публіку: засідання координаційних рад, громадські слухання, інтерв'ю високопосадовців та інше.
У цьому, другому житті в якості продукту видаються повідомлення про деякі недоліки в роботі правоохоронних органів, обіцянки вжити якнайсуворіших заходів по відношенню до винуватців та посилання на труднощі в діяльності, як наприклад, проблеми із підбором нормального кадрового складу.
Саме в такому ракурсі в кінці жовтня поточного ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1157 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

1- 1944 р. - Москва. Наказ НКВС СРСР про створення в його складі Головного управління по боротьбі з бандитизмом, одним з основних завдань якого була боротьба з націоналістичним підпіллям.
1 – 1991 р. – Всеукраїнський референдум і вибори Президента України. За незалежність України проголосувало 90,32 відсотка учасників референдуму. Президентом обрано Леоніда КРАВЧУКА.
6 – 1932 р. – Харків. Ухвалення РНК УСРР і ЦК КП(б)У постанови про занесення на чорну дошку сіл, „які злісно саботують хлібозаготівлю”. У постанові йшлося про „ганебний провал хлібозаготівлі в окремих районах України”, про те, що „його організували куркулі й контрреволюційні елементи”. Ставилося завдання „ліквідувати опір частини сільських комуністів, які стали фактичними провідниками саботажу”. Згідно з цією постановою у зриві хлібозаготівлі звинувачувалися лише окремі райони, тоді як на початок грудня повністю хлібозаготівлю було виконано колгоспами та одноосібними господарствами тільки в 16 районах з майже ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1477 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Начальник міського управління МВС Кривого Рогу, полковник міліції Олександр БІЛОУСОВ отримав сувору догану за недостатню профілактичну роботу з нейтралізації злочинних груп, що займалися розкраданням металопродукції з комбінату «Арселор Міттал Кривий Ріг».
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Кривому Розі повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО. «Після знайомства з розслідуванням справ про розкрадання у мене склалося стійке враження, що йде змагання між зовнішніми силами, які хочуть розкрадати металопродукцію з підприємства, і внутрішніми силами, які хочуть її розкрадати ще більше», - наголосив міністр.
Ю.ЛУЦЕНКО пов’язує розкрадання металопродукції на «Арселор Міттал Кривий Ріг» з резонансними замахами на вбивство провідних топ-менеджерів комбінату у 2009 році. Міністр наголосив, що наразі слідство відпрацьовує основну і перспективну версію щодо замахів на топ-менеджерів. Остаточне розслідування цієї версії, за словами Ю.ЛУ ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1117 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

ЯКЩО ЖИТИ довго в індустріальному місті, то за роки й роки життя в нашому організмі (я зразу - до суті проблеми) накопичуються шлаки: в судинах, суглобах, тканинах різних органів… Простіше сказати де вони не накопичуються. Тому здоров’я нас з роками й підводить. А що вже тут говорити про психологічний стан людини в нашу епоху змін (пам’ятаєте мудрий вислів китайського філософа… «Не дай вам Бог жити в епоху змін»), він - справді важкий.
І от живе людина, наприклад, у Кривому Розі… І вода жорстка …і життя «жорстке»... Що робити?..
А я пригадую розмову з одним мудрим дідусем, років десь дванадцять тому. У свої 84 він зберіг свій фізичний стан і виглядав досить пристойно. Це був, як всі до нього зверталися, Іван Григорович.
Як виявилося, він робив в роки соціалістичного Кривого Рогу на «Криворіжсталі» водієм, об’їздив на своєму авто європейську частину тодішнього Радянського Союзу, побував і на Кавказі, і в Прибалтиці. І зі свого способу життя виніс як досвід елементар ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1148 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Грип лютує (чи, навпаки, не лютує). Про це теревенять в українському уряді досить довго, використовуючи цю тему для того, аби примушувати організаторів одні заходи зривати чи невідомо на коли переносити (демонстрування, наприклад фільмів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини у деяких містах і районах України), а інші (як БЮТівське 200-тисячне МАЙДАНоподібне зборище) дозволяти і навіть широко пропагувати. І тепер, як би ми не згадували призначені на 17 січня 2010 року вибори, ми називатимемо їх виборами часів свинячого грипу. Я ж пропоную назву дещо коротшу: свинЮ(Я)чі вибори.
Так буде, як на мене, справедливіше, бо справді: «доборолась Україна до самого краю» (Тарас ШЕВЧЕНКО). І навіть наш алфавіт і події п’ятирічної «давнини» це підтверджують. Тоді теж можна було вважати, що ми підійшли до краю, до самої безодні, і теж було підтвердження алфавітне: ЮЩЕНКО чи ЯНУКОВИЧ. Та минуло п’ять років - і ми отримали подвійне «Ю» чи «Я» (якщо говорити про основну «че ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1093 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

За останні вісім років у світі кількість випадків інфікування ВІЛ знизилася на 17 відсотків. Про це йдеться у доповіді об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (UNAIDS). В Україні навпаки - ВІЛ поширюється швидкими темпами. Попри загальне уповільнення поширення ВІЛ-інфекції у світі, у Східній Європі та Центральній Азії показник поширення ВІЛ продовжує зростати. Зокрема у Росії та Україні зафіксовано 90% всіх випадів захворювання на вірус імунодефіциту людини у цьому регіоні. Це дуже непокоїть ООН, сказала в інтерв’ю "Німецькій хвилі" координатор об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні Анна ШАКАРИШВІЛІ.
"В Україні такі тенденції: продовжується зростання кількості нових випадків. І опубліковані данні у цій доповіді свідчать, що Україна має найвище поширення ВІЛ-інфекції серед усіх країн Європи і країн колишнього СРСР". Експерт зауважила, що ООН ретельно слідкує за тим, як країна проводить попереджувально-профілактичну роботу щодо поширення ВІЛ, а також лікує хворих на ВІЛ/СНІД. "Р ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1160 | Додав: pprosvita | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)

Шановні наші читачі, в матеріалі автора Сергія ДАШКОВСЬКОГО під заголовком «Люди не могут терпеть – нужно работать сейчас (слова новопризначеного директора С. БУГРЭЭВА)», опублікованому в числі 20-му за 2009 рік, допущено неточність (не з вини автора). Правильно треба читати назване прізвище директора так: БУГРЄЄВА.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1224 | Додав: petrol | Дата: 30.11.2009 | Коментарі (0)