PP

     Субота, 20.04.2024, 07:03



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Травень » 15
Що нам робити з владою, з країною? Як досягти єдності? Як виховувати лідерів? Які і як плекати цінності? Як сформувати порядок денний для нації і втілювати його в життя? Відповідей на ключові політичні питання – і соціологія не дасть збрехати – українці сьогодні чекають не від політиків. На щастя, в Україні є кілька людей, яким є що сказати з цього приводу, окрім заточених на електоральні дивіденди слоганів. Один з таких – Євген СВЕРСТЮК, громадський діяч, учасник «Ініціативи 1 грудня», доктор філософії, літератор, публіцист, політв’язень радянського режиму. Йому 85 років, але його ясності розуму, пам’яті й притомності вистачило б на увесь нинішній уряд з лишком. Ще й опозиції б вистачило.
- Пане Євгене, опозиція почала акцію «Вставай, Україно!» Що скажете про цю ініціативу? Чи є сьогодні в країні політ ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Отже, традицію проведення щорічного фестивалю національно-визвольного мистецького чину «Степова дивізія», присвяченого антибільшовицькому і антиімперському повстанню у Кривому Розі 12 травня 1920 року під проводом Костя ПЕСТУШКА, започатковано в нашому місті цієї суботи, 11 травня. Його ініціаторами виступили «Український клуб Криворіжжя» і місцева організація партії «ВО «Свобода».

Співорганізатори фестивалю:
ГО "Степ, Інгульська паланка війська Запорозького низового, Ліга підприємців Кривого Рогу, ВМГО "Студентська Свобода"
Фестиваль охоплює всі види творчого мистецтва: філософська думка, література, поезія, музика, співи, образотворче мистецтво тощо.

Для тих, що бажають переглянути, як це все відбувалося, подаємо інформацію, що це можна зробити за таким посиланням:

http://youtu.be/i6QOdq4oP00
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 692 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Представник Української Гельсінської спілки з прав людини вийшов із громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України. Про це йдеться в повідомленні на сайті УГСПЛ. "Зі звітів представника Української гельсінської спілки з прав людини у раді ми змушені зробити висновок, що у громадської ради відсутня зацікавленість у вирішенні проблем, що стосуються прав людини", - йдеться у заяві.
"Ми пов’язуємо це з проблемами у формуванні ради, що призвело до того, що із правозахисних організацій лише УГСПЛ мала представництво в раді і, як наслідок, проблематика прав людини для більшості представників ради не представляє інтересу", – йдеться в повідомленні. Як наголосили в УГСПЛ, спілка не вважає за доцільне витрачати ресурси організації на неефективну з погляду прав людини діяльність.
"Тим не менше, вихід представника УГСПЛ не означає відмову від моніторингу діяльності МВС та будь-яких інших форм взаємодії з Міністерством у галузі додержання прав людини", – мовиться в заяві. ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Йдучи назустріч 1-го травня, серед різних приготувань у нашому місті вирішили, принаймні, одне болюче питання. Вирішили радикально і лише за одну ніч. «Собаче питання» майже перестало існувати. На зупинках транспорту «Інтернат», «Кільце 44-го кварталу» та інших зникли зграї собак, яким до цього завдяки сердечним громадянам удалося в собачих умовах перезимувати зиму.
Як відомо, наше громадянське суспільство не занадто вдається до благодійності та чуйності до всього живого, то йому й байдуже до долі «братів наших менших»: жодних некрологів з цього приводу не було.
То куди ж поділися ці бездомні нещасливці? – бідкаються ті, хто підгодовував тварин, і вдаються до різних припущень. За першим, оптимістичним, але маловірогідним, наш міський голова Юрій ВІЛКУЛ, не позбавлений європейських амбіцій, зібрав їх в ім’я європейських цінностей до притулку з нормальними собачими умовами - і бути їм щасливими і безтурботними. За другим, ще менш вірогідним, собаки, дочекавшись літа, самі д ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 785 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Виявляється п'ятеро українських міністрів живуть лише на зарплату, а у двох немає власного житла. До 1 травня всі чиновники повинні відзвітувати про свої доходи та витрати. В уряді декларації оприлюднила лише половина міністрів, - пише Сегодня.ua.
Найбагатшим виявився Дмитро ТАБАЧНИК. За 2012-ий він збільшив свій капітал на 1,9 мільйона гривень. 1,7 мільйона міністр отримав за рахунок відчуження майна (продажу або обміну). Площа його квартири - 125 квадратних метри (у 2011-му - 298). На 700 тисяч гривень від ТАБАЧНИКА відстає міністр інфраструктури Володимир КОЗАК. 1,2 мільйона він отримав від продажу майна. На третьому місці міністр доходів і зборів Олександр КЛИМЕНКО. Будучи головою податкової служби, за 2011-й він заробив тільки 699 тисяч гривень, а вже в уряді його зарплата збільшилася на 50,7 тисяч. Левову частку грошей він отримує за рахунок вкладів у банках - 850,6 тисяч за минулий рік (на 270,4 тисячі більше, ніж у 2011-у). Як і в 2011-му, КЛИМЕНКО без автомобіля. А ось ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 875 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

У неділю в Кривому Розі з нагоди 70-річчя заснування першої української дивізії Української національної армії «Галичина» відбувся «марш лицарської слави». Про це Радіо Свобода розповів один із організаторів акції Рінат КОВБАСЮК. За інформацією організаторів, понад сто молодих криворіжців, активістів Української народної партії, Народного руху України, Конгресу українських націоналістів та проукраїнських громадських організацій під жовто-синіми, червоно-чорними та партійними прапорами пройшли центральними вулицями Кривого Рогу, скандуючи «Слава Україні! Героям Слава» та «Слава дивізії «Галичина»! Навіки слава!». Як розповів Рінат КОВБАСЮК, це був перший марш на вшанування вояків дивізії, організований на сході України.
«Дивізія «Галичина» в першу чергу воювала за волю України, тому наше завдання сьогодні було розвіяти міф про те, що «Галичина» – це якесь нацистське, гітлерівське формування. На жаль, чимало людей в Східній Україні живуть в полоні цього міфу. 1987 року в Канаді ур ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 681 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Дуже люблять і шанують себе наші місцеві посадовці. Так знахабніли в своїй самозакоханості, що вже, мабуть, «нє вєдают, что творят». І я не здивуюся, якщо найближчим часом вони взагалі перестануть замислюватися над своїми заявами і діями. І тоді на нас, на наші з вами оселі, на наші традиції, мову, культуру й історію України невпинно полетить-поллється з висоти їхніх посад лише бруд, засмічуючи мізки неправдою і заповнюючи наші тіла гнилизною тотального споживацтва. Я вже не буду тут згадувати про якісь чесноти, бо вони з діяльністю нині правлячих фарисеїв, швидше за все, несумісні. Через це й життя міста Кривого Рогу виглядає неначе із суцільного бруду зліплене, нагадує руїни розцяцьковані..
І особливо потужно весь той бруд неправедності виявляє себе щороку навесні, коли природа пробуджується, квітнуть каштани, яблуні, півонії… І гидко й похмуро стає ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1253 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

Тільки 3% українських працівників можуть похвалитися життям без конфліктів, ще 8% спостерігають з'ясування стосунків не частіше ніж раз на півроку. Зате більшість бере участь у конфліктах значно частіше – раз на тиждень або навіть щодня (25%). Про це свідчать дані опитування, проведеного міжнародним кадровим порталом hh.ua. Частіше за інших зі щоденними конфліктами мають справу співробітники виробничих компаній (30%), а от програмісти конфліктують вкрай рідко (7% кажуть про те, що у них не буває конфліктів).
Найпопулярніші причини непорозумінь – проблеми з комунікацією, неналагоджені бізнес-процеси (39%), різні підходи до вирішення завдань (36%), особиста антипатія (20%), конфліктна атмосфера в компанії (16%). Ставляться до конфліктів як до норми життя, складової творчого процесу тільки 6% опитаних. До того ж, частіше за інших так вміють робити працівники сфери продажу (11%). Конструктивно, з новими ідеями, на користь робочому процесу закінчуються тільки 15% сварок. Здебільшого ... Читати далі »
Переглядів: 629 | Додав: pprosvita | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)