PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 10:52



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Травень » 15 » Росія блокуватиме товарообіг із Україною — експерт
21:20
Росія блокуватиме товарообіг із Україною — експерт
Заява керівника "Газпрому" Олексія Міллера про те, що Росія з червня переводить Україну на передоплату за поставки газу, є психологічною атакою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Борис Кушнірук.
За його словами, Росія такими заявами тисне не лише на Україну, а й на Європу. "В свою чергу Європа буде тиснути на Росію, бо вона розуміє: Україна знаходиться в таких умовах, що не залежно від того, виставлятиме Російська Федерація передоплату чи ні, платити за газ ціну у 500 доларів не буде. Просто не зможе цього зробити. Якщо російська сторона припинить постачання газу на територію України, це означатиме, що взимку Європа залишиться без газу, який йде через нашу країну. Поки це достатньо значущі обсяги, які їй потрібні", - зауважив експерт.
Кушнірук вважає, що треба буде домовлятися в трьохсторонньому порядку — Україна, Росія та Європа. "Бо не домовившись про ціну на газ, не вдасться врегулювати питання оплати за той, який вже був використаний, та подальші обсяги. Хоча ситуація з точки зору переговорного процесу ще буде змінюватися після президентських виборів", - наголосив він.
Економіст пояснив, що зараз ситуація на Сході України ніяк не вливає на газове питання, бо поки вистачає тих обсягів газу, які там є. Кушнірук зазначив, що вона буде погіршуватися через загальне ускладнення відносин із Росією, яка блокуватиме товарообіг між нашими країнами, що створюватиме проблеми для східних підприємств.
Нагадаємо, керівник "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Росія з червня переводить Україну на передоплату за поставки газу: "Газпром" виставить рахунок "Нафтогазу" вже 13 травня і буде чекати його оплати до 2 червня включно.

Ольга МОСКАЛЮК, Gazeta.ua, 13 травня 2014 року
Фото: goloskarpat.info
Переглядів: 554 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: