PP

     Четвер, 18.04.2024, 08:52



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Просвітяни Січеславщини працюють на перемогу ПАВЛОГРАД – У ПЕРШИХ ЛАВАХ СПРОТИВУ
09:44
Просвітяни Січеславщини працюють на перемогу ПАВЛОГРАД – У ПЕРШИХ ЛАВАХ СПРОТИВУ
Просвітяни міста Павлограда - в перших лавах спротиву російській агресії. Починаючи з часу проголошення незалежності України на початку 90-х років, завжди були в перших лавах боротьби за її утвердження.. І коли 30 листопада 2013 року було жорстоко побито й розігнано студентський Майдан у Києві, у Павлограді патріоти (в тому числі - і просвітяни) вирішили створити свій Майдан. Люди виходили щодня і, незважаючи на холод, проводили мітинги, роздавали агітаційні матеріали, збирали гроші, теплі речі для допомоги Майдану в Києві. Коли розпочалася військова агресія Росії проти України, просвітяни Павлограда брали активну участь у створенні блок-постів на в’їздах до міста, записувалися до самооборони міста. На теперішній час - беруть активну участь у збиранні гуманітарної допомоги: грошей, продуктів харчування, теплих речей.
На День Незалежності нарешті збулася мрія павлоградських просвітян – у рік відзначення двохсотріччя від дня народження Тараса ШЕВЧЕНКА в центральному сквері, що носить його ім’я, при великому скупченні народу було урочисто відкрито погруддя КОБЗАРЕВІ.
Велика заслуга в тому, що в центрі Західного Донбасу відкрили погруддя Тарасу ШЕВЧЕНКУ з білого каменя, - активної просвітянки Поліни Василівни КИР’ЯН. І це відкриття було символічним, бо увечері того ж дня завалився пам’ятник ЛЕНІНУ на Соборній площі міста!

Микола ЗАРЕМБА,
голова Павлоградського міського об’єднання ВУТ імені Тараса ШЕВЧЕНКА
Переглядів: 479 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: