PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 05:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Травень » 11 » Президент Польщі вважає "дикунством" захоплення експертів ОБСЄ
19:00
Президент Польщі вважає "дикунством" захоплення експертів ОБСЄ
Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає неприпустимою "дикістю" захоплення експертів ОБСЄ в східній Україні озброєними сепаратистами. Про це 27 квітня він сказав журналістам після зустрічі з главою МЗС України Андрієм Дещицею в Римі, повідомляє офіційний веб-сайт президента. "Президент Польщі відзначив, що викрадення експертів ОБСЄ - це щось, що раніше мало місце виключно в диких районах світу, де дикі племена викрадають миротворців та спостерігачів", - йдеться у повідомленні.
Коморовський назвав абсолютно виправданими дії української влади, котра проводить антитерористичну операцію проти цих людей. "Не можуть не реагувати, тому реагують та мають для цього 100% право", - сказав він, зауваживши, що "російські сепаратисти" відповідають збройним протистоянням. Коморовський зазначив, що захоплення експертів ОБСЄ ще більше ускладнює ситуацію в Україні та закликав до рішучої реакції Західного світу. "Це, звичайно, дуже сильно ускладнює ситуацію, але, на моє переконання, повинно привести до рішучої та твердої протидії всього вільного, цивілізованого світу, аби такого типу практика не допомогла тим, хто допустився цього ганебного вчинку", - відзначив глава Польської держави.
Він також нагадав, що в Україні найближчим часом відбудуться вибори, і треба зробити все, аби не допустити можливості захоплення спостерігачів.
25 квітня на в'їзді до Слов'янська Донецької області терористи захопили автобус, в якому перебувала інспекційна група ОБСЄ. До складу групи з восьми осіб входять чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії і Чехії. 28 квітня влада Швеції заявила про звільнення шведського військового спостерігача, 57-річного майора Томаса Юханссона, що хворіє діабето

Nevsru.ua, 28 квітня 2014 року
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: