PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 14:13



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Листопад » 02
ПОСЕРЕД квітучої природи, 15-18 вересня цього року, у Кривому Розі відбувалася чергова зустріч учасників Партнерства з метою відродження річки Саксагань. На ній було розглянуто і обговорено прийнятий конкурсною комісією соціальний проект «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у Кривому Розі», а також – здійснено вихід на ту місцевість на території Центрально-міського району, де мають бути розміщені об’єкти екомузею. Крім цього, учасники Партнерства заслухали пропозиції щодо можливої назви екомузею та його логотипу, а також з’ясували результати проведених протягом 16-17 вересня екомузейних майстерень. Обговорили і плани подальших дій до кінця року щодо впровадження проектних рішень і можливі перспективи.
У цьому числі газети на першій-третій сторінках дуже коротко проілюстровано те, що було протягом цих днів зроблено, а також – вик ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 941 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)

12 жовтня 2013 року відбулось засідання екомузейної робочої групи з питань остаточного вирішення назви та логотипу Криворізького екомузею. У ньому взяли участь п.п. В.ТРАВІНСЬКА, В.СТРАННІК, Л.РИБПЛКО, В.НАЛУЖНИЙ, З.БЕРЕЖНА, П.ЛИСЕНКО, С.ЗІНЧЕНКО, О.МАКОВІЙ, О.ЗАБОЯК, були також присутні двоє представників Польського центру культурального (що бажають взяти участь в облаштуванні елементів екомузею із сегменту промислової спадщини).
Засідання проходило в режимі так званого "інтелектуального штурму”. В ході обговорення першого питання (назва) за підсумками загальних зборів та інтернетголосування присутні одноголосно зійшлися на думці щодо подальшого оптимізування назви "ЗАЛІЗНА ВАРТА КРИВОРІЖЖЯ”. Замість слова "варта” П.ЛИСЕНКО запропонував вжити слово "оберіг”. При подальшому оптимізуванні назви "Залізний оберіг Криворіжжя” товариство зійшлося на біль ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)

У стінах офісу Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і Криворізького міського правозахисного товариства Криворізький екомузей отримав і назву, і логотип. Про названу подію повідомляє і наша газета в цьому числі, і, звичайно ж, той інформаційний центр Партнерства з відродження річки Саксагань, де концентрується геть все значуще, пов’язане з його роботою: сайт за адресою www.vidrispartner.org.ua.
Та я собі уявляю, що все це – не зовсім так, бо насправді остаточно народилася й отримала своє ім’я зі світлиною в наспіх зробленому паспорті місцева «машина часу». Чому це я так собі уявляю, питаєте? Бо, як мовиться у нас у Кривому Розі, кожна справа чи річ – «на любітєля»: багатьом подобається «екомузей», а мені особисто (підкреслюю, що тільки в цьому випадку)- «машина часу».
Адже у спеціальному випуску нашої газети, присвяченому виключно роботі Партнерства ... Читати далі »
Переглядів: 602 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)

Продовжуючи публікувати матеріали про ювілейний Форум видавців, який нинішнього року проходив у Львові, в цьому числі газети вирішила зупинитися на представництві від Польщі. Чи були для цього причини? Так, причому, як мінімум, аж чотири. По-перше, Польща була в ранзі Почесного Гостя Форуму. По-друге, число виходить незадовго до Дня незалежності Польщі, яке відзначатиметься 11 листопада. По-третє, мені вдалося там побувати на презентації книги польського журналіста і письменника Яна ПЄКЛО. І, нарешті, по-четверте, саме така подача була б логічним завершенням цього числа, оскільки, як це бачать наші шановні читачі, попередні його три сторінки цілком присвячені роботі над виконанням завдань українсько-польського Партнерства з відродження річки Саксагань у Кривому Розі.
У контексті вже викладеного і того, на що ми дуже сподіваємося в кінці листопада, важливо також зазначити, що на цьому Форумі взяв участь в Урочистій академії з нагоди його 20-річчя віце-прем’єр-міністр України Кост ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)

Ян ПЄКЛО – це відомий польський журналіст, який протягом шести років працював учителем і терапевтом (про що говориться в Польській програмі) у дитячо-молодіжній психіатричній клініці, в 1990-му році стажувався у щоденній техаській газеті в США. Крім книги, про яку нижче піде мова, він є автором ще двох книжок: «Епітафія для Югославії» і «Моє відкривання Америки». До того ж, є Директором українсько-польської фундації «ПАUСІ».
Відповідаючи на моє запитання щодо задуму й написання книги «Запах ангелв», він розпочав цю розмову так:
- То я ту книжку писав через п’ять років. Для мене книжка – то спосіб аутотерапії. Я працював як кореспондент під час війни в Югославії, і я там побачив такі речі. З якими я не міг погодитися. Те. що я там побачив, вплинуло на мене так, що я втратив віру в те, що я хочу бути журналістом. Я перестав вірити в те, що журнал ... Читати далі »
Переглядів: 1066 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)

1 – 1851 р. – Народився Іван МАНЖУРА, український поет, фольклорист, етнограф.
2 - 1876 р. – Народився український поет Олександр КОЗЛОВСЬКИЙ, який помер в неповні 22 роки від сухот, його твори були надруковані лише після смерті завдяки турботам Івана ФРАНКА.
3 – 1927 р. – У Берліні відкрилася І конференція українських націоналістів, яка створила Провід українських націоналістів, що мав діяти як координаційний центр усіх українських націоналістичних організацій та ще не зорганізованих окремих націоналістів..
4 – 1912 р. – Народився український кінорежисер Віктор ІВЧЕНКО, у творчому доробку якого фільми „Доля Марини”, „Надзвичайна подія”, „Іванна”, „Гадюка”, „Шлях до серця”, „Софія Глушко”.
6 – 1932 р. – За відставання в хлібозаготівлях постановою ЦК КП(б)У 30 районів УСРР були занесені на так звану „чорну дошку”, що означало скорочення завезення продуктів харчування у ці місцевості.
7 – 1917 р. – Чорноморський Український військовий комітет поставив в ... Читати далі »
Переглядів: 1807 | Додав: pprosvita | Дата: 02.11.2013 | Коментарі (0)