PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 13:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Листопад » 28 » «За результатами досліджень крові…»
22:05
«За результатами досліджень крові…»
Починаючи з травня-червня поточного року, група хворих із Кривого Рогу, що користуються апаратом «Штучна нирка»,і редакція нашої газети (після опублікування статей) - зверталися у різні інстанції до посадовців (у тому числі – до міського голови Юрія ВІЛКУЛА та до голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра ВІЛКУЛА) з тією метою, аби терміново тим хворим було надано допомогу. Крім того, і самі хворі здійснили поїздку до Дніпропетровська. В результаті відбулися деякі зрушення. Зокрема, у листі, отриманому редакцією газети «Промінь Просвіти» 22 листопада цього року, підписаному начальником головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації В.Г. ГІНЗБУРГ, йде мова про таке:
«…комісією фахівців закладу були оглянуті хворі відділення амбулаторного гемодіалізу м. Кривий Ріг та проаналізовані дані лабораторних досліджень. При цьому об’єктивного погіршення стану оглянутих хворих не встановлено. За результатами досліджень крові зроблений висновок про адекватність сеансів гемодіалізу. За інформацією адміністрації КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова (лист від 18.11.2011 №1/886) 16.11.2011 року для хворих філії амбулаторного гемодіалізу м. Кривого Рогу видані діалізатори «POLIFLAX 141» – 76 штук та «POLIFLAX 171» - 19 штук фірми «ГАМБРО».
Того ж дня надійшов до редакції і лист, підписаний головним лікарем вище зазначеного медичного закладу С.А.РИЖЕНКОМ. І там теж є в кінці приписка: «… були проаналізовані результати лабораторних досліджень крові хворих відділення амбулаторного гемодіалізу м. Кривий Ріг при використанні діалізаторів фірми «ГОРАЛ». При цьому об’єктивного погіршення даних не встановлено».
ОТРИМАВШИ ЗАЗНАЧЕНІ ВІДПОВІДІ, редакція газети, посилаючись на те, що група хворих після використання в процесі діалізаторів виробництва Японії («використання яких в медичній практиці, - як мовиться в листі, - дозволено Міністерством охорони здоров’я України»), почувають себе погано, бо при цьому значно погіршується стан їхнього здоров’я (і про це вони неодноразово ЗАЯВЛЯЛИ і на адресу лікарів та посадовців, і на адресу нашої газети), редакція прийняла рішення. ЙОГО СУТЬ – у проханні, аби лікарі та посадовці звернули увагу не на окремі аналізи, а на реальне самопочування хворих. А ЦІ ХВОРІ ТВЕРДЯТЬ ПРО РІЗКО НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ ДЛЯ ЇХНЬОГО ЗДОРОВ’Я В РЕЗУЛЬТАТІ ВИКОРИСТАННЯ ДОЗВОЛЕНОГО МІНІСТЕРСТВОМ ДІАЛІЗАТОРУ ВИРОБНИЦТВА ФІРМИ ЯПОНІЇ. А тому (за їхніми словами, аби уникнути смерті в результаті різкого погіршення стану здоров’я внаслідок використання того дозволеного діалізатору) ці хворі змушені залазити в глибочезну боргову яму й викладати із власної кишені (кожен - до 1200 гривень щотижня) на придбання справді корисних для їхнього здоров’я діалізаторів.

Сергій ЗІНЧЕНКО,
редактор газети.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 814 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: