PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 15:56



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Березень » 12 » Про впливове, але ще не вивчене
20:57
Про впливове, але ще не вивчене
У числі 3-му нашої газети ми відкрили цю рубрику, визначивши її зміст, матеріалом про «Правий сектор», і познайомили наших читачів з інтервю Дмитра ЯРОША, керівника цього обєднання, яке він дав інтернет-виданню «Українська правда». В цьому числі – знову ознайомча інформація, яку ми взяли з інтервю Дмитра ЯРОША для всеукраїнського часопису «Український тиждень», яке було подано під заголовком «Дмитро ЯРОШ: Люстрація повинна бути всеосяжною» від 9 березня 2014 року.
Дмитро ЯРОШ: «Наші загони постійно поповнюються,
не зважаючи на припинення бойових дій»
УТ: Журналіст Мустафа НАЙЕМ стверджує, що ви претендуєте на посаду віце-прем'єра силового блоку і на посади в силових структурах.
- Так, це правда. Відбувалася зустріч лідерів парламентських партій у Верховній Раді і представників Майдану, Громадського сектору, Правого сектору в тому числі. Позиція «ПС» така: якщо буде прозоре формування уряду, якщо ті кандидатури, які будуть в уряді, нас влаштують, бо йдеться про дуже багато посад, які мали б належати Майдану, тоді «ПС» готовий увійти в силовий блок для наведення порядку в системі національної безпеки і, відповідно, нас цікавить посада віце-прем'єра від силового блоку для координації всіх силових структур. По-друге, ми говорили про те, що готові взяти на себе внутрішні війська, і в нас є кандидатури, які зайнялися б ними, переформатувати внутрішні війська на національну гвардію, перепідпорядкувати міністерству оборони національну гвардію. Тим більше, що є хороші наробки 90-их років з питань національної гвардії. Окрім того, ми претендуємо на посади заступників у всіх силових структурах і заступника генпрокурора з контролю за діяльністю правоохоронних органів. Мені здається, що «ПС» довів жертовність і відданість, і ми готові зараз, не зважаючи на важку соціально-економічну ситуацію, брати відповідальність на себе і в цьому відношенні.
УТ: Ви взяли на себе відповідальність в один із найскладніших моментів протистояння. Чи готові ви взяти відповідальність і вдатися до радикальних дій, якщо нова влада поводитиметься нечесно?
- «ПС» завжди намагався уникнути кровопролиття, і в ті місяці стояння на Майдані «ПС» нікого не провокував і не робив жодних радикальних дій. Ми дотримувались єдності повстанського руху і відповідно намагалися вносити певний конструктив. Після того, як 16 січня було прийнято так звані диктаторські закони, тоді вже всім стало зрозуміло, що жити в цій системі координат неможливо, і тому ми пішли в наступ. Так само, коли відбувалися події вже в лютому. Стояти і дивитися, як вбивають людей, зрозуміло, ми не могли. Тобто кровопролиття для нас - це крайня необхідність для того, щоб змінити ситуацію, не допустити ще більших жертв зі свого боку. Якщо будь-яка влада буде ігнорувати народ, прагнення народу до свободи, справедливості і добробуту - з тою владою треба боротися. Однак у цьому разі ми, звичайно, передусім розглядаємо політичні методи боротьби. Так, революційні, але політичні методи. Я не думаю, що будь-якій владі після ЯНУКОВИЧА захочеться проливати кров у таких масштабах, у яких її було пролито. І тому зараз не йдеться про стрілянину, коктейлі молотова... Ми можемо впливати на процеси і будемо впливати передусім політичними методами.
УТ: Політики зараз відкриті до розмови з вами, до співпраці?
- Так, зараз вони провадять дуже активні консультації, чого досі, до речі, не було.
УТ: А чим зараз займається «Правий сектор»?
- Є кілька напрямів діяльності. По-перше, тут ще дуже багато роботи, власне в Києві. Наші загони постійно поповнюються, не зважаючи на припинення бойових дій. Буквально два дні тому до нас увійшов офіцерський корпус - офіцерська сотня «ПС». Тобто ми займаємося розбудовою, вишколом наших підрозділів, здійснюємо активну структуризацію в областях. Хоча це й пов'язано з певними проблемами, бо дуже багато груп виникло в усій Україні, які навіть не скоординовані. Просто хлопці збираються, називаються «ПС» і таким чином відбувається будівництво цього, тепер загальнонаціонального, руху. Тому багато уваги приділяємо цьому. Займаємось охороною державних об'єктів на прохання наявних силових структур. Охороняємо ЦВК, Генпрокуратуру, інші об'єкти. Наші групи швидкого реагування працюють щодо мародерів, погромників, бо таке так само відбувається. Намагаємося нейтралізувати, бо таке враження, що рекет повернувся з 90-их років. Мені щодня надходить інформація про те, що підходять до підприємців і кажуть: ми з «ПС», давайте нам частку. Відповідно люди бояться. І тоді в них виникають запитання. Ми сьогодні будемо робити гарячу лінію: будь-які підприємці зможуть звертатися до нас, і якщо такі випадки будуть, ми на них будемо дуже жорстко реагувати. І ті люди, які хочуть нажитися на крові полеглих хлопців, каратимемо з усією жорсткістю революційних законів.
УТ: Люстрація - якою вона має бути?
- Люстрація повинна бути всеосяжною. Думаю, її має проводити не влада, а громадськість. Має бути створено певні люстраційні анкети, і наробок є багато. Особливо за останні тижні до мене підходило дуже багато юристів, які пропонують певні речі. «ПС» зараз формує свою юридичну службу, соціально-економічну, організаційну. Тобто структуризація відбувається, і ми також будемо пропонувати свої законопроекти, свій проект національної конституції та інше.
Переглядів: 553 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: