PP

     Середа, 24.04.2024, 22:40



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 24 » ЛУЦЕНКО: у ЯНУКОВИЧА достатньо можливостей для помилування ТИМОШЕНКО
18:43
ЛУЦЕНКО: у ЯНУКОВИЧА достатньо можливостей для помилування ТИМОШЕНКО
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що президент Віктор Янукович має достатньо можливостей, щоб помилувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Про це Луценко сказав журналістам після зустрічі з представниками наглядової місії Європейського парламенту - екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським."Не можу відповідати за пана Кваснєвського, але ми обговорювали з ним 100% аналогію в справах Луценка і Тимошенко, а аналогія дійсно стовідсоткова", - сказав Луценко. При цьому він наголосив, що, за його інформацією, комісія з помилування готує відповідь про те, що ситуації Луценка та Тимошенко різні і в екс-прем'єра не завершено розслідування інших справ.
Екс-міністр наголосив, що в положенні про помилування не передбачається не надання помилування через те, що є інші кримінальні справи. "Газову справу Тимошенко завершено в національних судах, в Юлії Володимирівни є проблеми зі здоров'ям, і Юлія Володимирівна може бути помилувана точно так само, як це було зроблено стосовно Луценка", - зазначив він. Тобто, як пояснив екс-міністр, наявність інші справ, згідно з положенням про помилування, не є перешкодою для звільнення.
Луценко також зазначив, що в положенні про помилування є згадка про те, що це можливо після відбування половини терміну покарання, чого в ситуації з Тимошенко ще немає, однак, за його словами, і це не обов'язково. "Чинне положення про помилування, введене указом президента, жодним чином не може сьогодні свідчити про неможливість застосування того ж рішення щодо Тимошенко, що і стосовно Луценка", - підсумував екс-міністр.
Він акцентував увагу на тому, що Конституція не обмежує права глави держави з приводу помилування кого-небудь. "Президент задає рамки помилування, він може їх звужувати і розширювати", - додав він. При цьому Луценко розповів, що місія Кокса-Кваснєвського в Україні триває, завдання мінімум - це звільнення Тимошенко, максимальна - підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.
Нагадаємо, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука. Відповідні пропозиції главі держави внесла Комісія при президентові у питаннях помилування.
Як повідомляв Тиждень.ua, з проханням звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко до Януковича зверталися неодноразово. Лише за останній місяць президентові було направлено шість звернень із проханням помилувати Тимошенко.
11 квітня під час візиту в Миколаїв Янукович назвав неможливим помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, доки тривають суди над нею.

Інтерфакс-Україна

22 квітня 2013 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 625 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: