PP

     Субота, 20.04.2024, 01:39



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Лютий » 15 » Криворізька райдержадміністрація воліє викинути громадські ініціативи … до кар’єру…
16:28
Криворізька райдержадміністрація воліє викинути громадські ініціативи … до кар’єру…
На сьогоднішній день вже ні для кого не секрет, що чиновники всіх рівнів зневажають і ігнорують думку громадськості, плюндрують самі принципи демократії. Усі важливі питання, що стосуються довкілля і безпечного проживання громадян, не враховуються при прийнятті рішень як місцевого, так і загальнодержавного значення.
Так повелося і з питанням відкриття кар’єру на території природного заказника поблизу села Недайвода Криворізького району. Використовуючи неповну і недостовірну інформацію, надану замовником (ТОВ «Граніт Груп»), не обстеживши в натурі цю земельну ділянку, без проведення громадських слухань, Державне підприємство «Центр еколого-експертної аналітики», що базується у місті Києві, виготовило «наукову еколого-експертну оцінку» цього об’єкту, яка не відповідає стандартам і нормам, визначеним законодавством.
Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Д. МОРМУЛЬ, незважаючи на те, що вже знав про проблеми, які супроводжують відкриття цього кар’єру (мешканці села Недайвода неодноразово зверталися з проханням вивчити ситуацію і надавали висновки науковців, біологів і зоологів, про унікальну цінність території), одним розчерком пера затверджує висновок державної екологічної експертизи, і цим підписує вирок для заповідника і для безпечного життя мешканців Криворіжжя.
Коли про таке неподобство стало відомо жителям села Недайвода, вони стали вимагати від місцевої влади оприлюднити матеріали державної екологічної експертизи, щоб мати можливість хоча б оскаржити в судовому порядку цей документ, який не відповідає вимогам законодавства.
У відповідь місцева влада безцеремонно відреагувала у такий зверхній спосіб, який може слугувати прикладом суперантидемократичних дій влади проти народу. - Було зібрано оперативну нараду Криворізької районної державної адміністрації за участю заступника голови райдержадміністрації Ю. А. ВОЛОСОВА, начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації І.І. ФАРТУШНОГО, начальника відділу Держкомзему в Криворізькому районі О.А. ДУБЕНКО, голови Недайводської сільської ради Л.В. ТРЮХАН, директора ТОВ «Граніт Груп» О. А.УДОВЕНКА та юристів (!!!) О.В. ВЕРЕЩАГИ, Д.М. ДРОБОТА, Т. Б. ПАК. Цією компанією «контролерів волі народу» було винесено рішення про недоцільність (!!!) проведення громадських слухань та про оприлюднення в засобах масової інформації лише ВИСНОВКІВ (!!!) державної екологічної експертизи.
Верхом цинізму є і те, що ці люди до того ж посилаються на закон «Про екологічну експертизу», а якраз саме цей закон і передбачає доступ громадськості до участі в проведенні екологічної експертизи. Цього разу громадськість взагалі була відсторонена від участі в прийнятті такого рішення, а відповідна документація була сфальшована. Зокрема, директор ТОВ «Граніт Груп» посилається на протокол громадських слухань від 11.09.2009 року, хоча цей «документ» цілковито не відповідає дійсності, бо ні цього, ні іншого дня ніякі громадські слухання НЕ ВІДБУВАЛИСЯ, про що свідчать протоколи Недайводської сільської ради.

Світлана ДЬЯКОВА, депутат Недайводської сільської ради
Переглядів: 1091 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: