PP

     Четвер, 25.04.2024, 10:26



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Березень » 27 » АВТОРИТЕТНА ДУМКА З МАЙДАНУ Степан ХМАРА: «Створилася катастрофічна ситуація»
19:37
АВТОРИТЕТНА ДУМКА З МАЙДАНУ Степан ХМАРА: «Створилася катастрофічна ситуація»

Мені дуже прикро, що більше половини людей, які були до обіду на Майдані, не почують мого виступу. Мені соромно за ту цензуру, яка сьогодні існує. В тому числі – і на цьому Майдані. Бо пробитись сюди на жаль, це дуже і дуже не просто А в мене є завжди що сказати і є бажання сказати..
Я думаю, що якби я виступав раніше, то у нас не було б такої беззубої резолюції від сьогоднішнього зібрання. Так, сьогодні дуже багато лунало гарних і правильних гасел. Але конкретики, на жаль, було дуже і дуже мало. Кажуть, що Майдан має стояти. Але я хочу сказати більше: Майдан має діяти. Майдан має контролювати владу. Майдан має диктувати владі волю народу…
Створилася катастрофічна ситуація. І те, що наша влада здала Крим, то вона його не просто здала, а ганебно здала. І – тих військовослужбовців, які готові були захищати національну безпеку України. Все могло бути по-інакшому. Бо у мене вчора серце краялося, коли я побачив, як полковник ЯКУБЕЦЬ, десантник, вийшов на телебачення в чорній цивільній формі, бо він сказав, що йому соромно за владу і за державу, яка здається: безцеремонно, ганебно. Сьогодні не може бути мови, щоб на тих посадах, які мають забезпечити національну безпеку, сьогоднішні посадовці залишалися на своїх місцях. Бо вони показали свою професійну непридатність. Насамперед – це Верховний головнокомандуючий (який має сьогодні повноваження Президента України) пан ТУРЧИНОВ. Він не справився зі своїм завданням, і це однозначно. Він має зрозуміти, що мусить передати ці повноваження комусь іншому. Бо є у Верховній Раді з кого вибрати. А якщо немає там, то треба зробити по-іншому.
Я хочу вам сказати, що десять днів тому я пізно ввечері зателефонував (у мене тоді був зв'язок по мобільному) Міністру оборони пану ТЕНЮХУ і сказав йому в дуже конкретній і гострій формі: «Ти абсолютно непридатний обіймати цю посаду! Ігорю, пиши рапорт і йди геть, бо ти тільки ганьбиш і Україну, і себе як офіцера, і Міністерство оборони України. Я вимагаю, щоб він ще сьогодні написав рапорт. А якщо він сам не напише, то має бути усунений Верховним головнокомандуючим. Негайно. І не тільки він. Тому що наше міністерство абсолютно непридатне достатньо забезпечувати ті функції, які в цей важливий, критичний для України і небезпечний час повинно виконувати. У нас є дуже багато в резерві прекрасних офіцерів: генералів, полковників, інших звань офіцерів, які готові професійно, чесно виконувати свій обов’язок. Але до них асбсолютно не дослухаються, з ними не радяться, не кажучи вже про те, що вони повинні бути запрошені, щоб обійняти відповідальні посади у відповідальних структурах…»
(Степан ХМАРА, політв’язень совєтських концтаборів, правозахисник, депутат трьох попередніхскликань, з виступу зі сцени Майдану 23 березня 2014 року).

НА СВІТЛИНАХ:


на Майдані 23 березня 2014 року

Переглядів: 619 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: