PP

     Вівторок, 16.04.2024, 23:37



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Червень » 25 » Зустріч зі старшокласниками
19:26
Зустріч зі старшокласниками
12 травня в СЗШ-21 відбулася зустріч нікопольських просвітян зі старшокласниками. Це був звіт «Просвіти» щодо творчої діяльності. Він складався із трьох частин: народна творчість, творчість Тараса ШЕВЧЕНКА і місцевих просвітянських авторів. Сюди прибули молоді талановиті хлопці молодіжного осередку нікопольської «Просвіти» зі своїм наставником, почесним козаком Григорієм МІХНОМ, керівником «Просвіти» Борисом БАБЕНКОМ, головою одного із осередків Володимиром БОНДАРЕНКОМ, а також – місцеві поети Світлана ЗУБКОВА і Степан БОРОЗНИЙ.
Голова просвітянського осередку в цій школі, учитель української мови та літератури Н.Ф.КАЛЬНИШ розповіла учням про діяльність Бориса МОЗОЛЕВСЬКОГО, знаменитого українського археолога і поета, члена Нікопольської просвітянської організації з 1988 року, демонструючи зібрані про нього матеріали.
Борис БАБЕНКО у своєму виступі звернувся до визначних моментів історії України, розповів про важку долю української мови, яку всіляко забороняли, звужували можливості її поширення. Потім, після виступів, лунали народної пісні під супровід бандури, баяну, гітари та козацьких тулумбасів – ці пісні виконував Борис БАБЕНКО разом із козацьким музично-інструментальним гуртом. Борис БАБЕНКО також виконав покладені ним на музику деякі вірші Тараса ШЕВЧЕНКА і місцевого поета Степана БОРОЗНОГО.
Д. БРИЗГІН грав на гітарі свої твори, які викликали піднесення серед слухачів, особливо ж – «Пісенька для всіх» та «Настрій».
Потім із задоволенням слухали Світлану ЗУБКОВУ, яка читала свої вірші про Тараса ШЕВЧЕНКА, про козацтво та про рідне місто.
Читав свої патріотичні і ліричні поезії Степан БОРОЗНИЙ, вояк ОУН-УПА.
Потім виконували пісню «ЖНИЦІ» на слова Бориса МОЗОЛЕВСЬКОГО (музика – ГАНЖІ), а завершилася зустріч піснею «Гімн Січі» у виконанні її автора Бориса БАБЕНКА.
Ця зустріч проходила за підтримки й безпосередньої участі членів осередку нікопольської «Просвіти» середньої школи №21.

В.КУЛИК, м. Нікополь.
Переглядів: 903 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: