PP

     Четвер, 28.03.2024, 23:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Травень » 11 » З миром здаватися чи з вірою виборювати?
19:05
З миром здаватися чи з вірою виборювати?
До свята Воскресіння Господнього Україна наближалася під враженням понесення жертв Небесної сотні, гнітючого в моральному відношенні путінського вторгнення до Криму та інспірування протистоянь у східних українських областях.
Понесені жертви зобов’язують всіх громадян України стати на шлях правди і справедливості. Це, в рівній мірі, стосується і діячів церкви.
Як відомо, отці Української православної церкви Київського патріархату ще 20-го лютого поточного року перестали молитися за владу, що остаточно довела свій злочинний хист. Ця ж церква і далі діє у згоді з Богом і народом.
Чи дочекалися українці такого ж чіткого благословення від Української православної церкви, що у єдності з Московським патріархатом? За всіма ознаками, у важливій справі відстоювання незалежності України вона перебуває у стані невизначеного маневрування. У цьогорічних Великодних посланнях ієрархи східноукраїнських єпархій закликали вірян не вдаватися до ненависті і не допустити громадянської війни – і все це як наслідок багатьох проблем, що накопичилися за тривалий час. Є ще згадка про українську владу, що має проявити терпіння і не вживати заходів із застосуванням сили … І жодної згадки про путінську анексію Криму, про захоплення антиукраїнськими угрупованнями державних установ на сході України та про небезпечні ігрища з прапорами держави, яка порушила територіальну цілісність України.
І марно шукати в тих посланнях церковних звернень до єдиновірного «брата» на ім’я ПУТІН, щоб той не порушував Божу заповідь «Не вкради!». Марно шукати згадку про звернення українських ієрархів до свого зверхника КИРИЛА з проханням миротворчо вплинути на кремлівську владу, з якою він регулярно обмінюється високими нагородами та вірнопідданськими поцілунками.
Отже, вважайте, що промосковська церква свою місію виконала: у той час, як порушена державна самостійність України, як у державі має місце громадянське протистояння, згадок про жодні зовнішні впливи немає, а українська влада за цих умов смиренно зобов’язана бути стриманою. Погрози та агресивні дії ПУТІНА згадану церкву не обходять.

Микола КОРОБКО
Переглядів: 533 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: