PP

     Четвер, 28.03.2024, 13:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Квітень » 30 » З’їзд СОУ звинуватив владу
21:48
З’їзд СОУ звинуватив владу
17 квітня Спілка офіцерів України провела свій ХХ з’їзд. Провела активно, організовано і діяльно, чітко висловивши своє ставлення до цілої низки питань. І, звичайно ж, - обрала керівні органи. Головою СОУ залишився полковник В’ячеслав БІЛОУС, а його суперник генерал-лейтенант Олександр СКИПАЛЬСЬКИЙ, почесний голова обєднання ветеранів розвідки України, перед голосуванням зняв свою кандидатуру, порекомендувавши усім присутнім голосувати за В’ячеслава БІЛОУСА. До складу проводу увійшли 12 чоловік, із них заступниками голови СОУ стали: полковник, доктор історичних наук, професор Сергій ЛИТВИН (1-й заступник голови СОУ), народний депутат України, генерал-лейтенант Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО (заступник голови СОУ), капітан І рангу Євген ЛУПАКОВ (заступник голови СОУ), майор Сергій НЕРЕДЬКО (голова секретаріату СОУ, заступник голови СОУ).
Вустами свого голови у звітній доповіді з’їзд СОУ звинуватив владу у доведенні стану озброєння армії до критичного. Адже «від 50% до 85% основних зразків озброєння (за видами) повністю вичерпали свій ресурс (це значить, що щонайменше половині українського війська немає чим або на чому воювати)». Звинуватив посадових осіб у саботажі (не забезпеченні виконання) рішень Президента України в частині національної безпеки та оборони, інших керівних (директивних) документів. У доповіді В’ячеслав БІЛОУС висловив 10 вимог СОУ щодо оборонних питань у державі. Перші чотири із них такі:
«1) Фінансування Збройних Сил України на рівні 2,5…3% від ВВП, забезпечення – за рахунок введення цивільно-правової та кримінальної відповідальності посадових осіб; повернення до державної власності горілчаної та тютюнової промисловості, щоб усі податки спрямувати на оборону; введення податку на нерухомість (теж на оборону);
2) комплектувати Збройні Сили України за змішаним принципом, коли до 30% військовослужбовців будуть призиватися (внести зміни до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу»);
3) провести міжнародну конференцію у Києві щодо гарантій безпеки України у зв’язку з добровільною відмовою від ядерної зброї;
4) розробити програму відновлення ядерної зброї у випадку подальшого нехтування міжнародним співтовариством взятих на себе гарантій безпеки України або загострення військово-політичної ситуації; розробити державну програму відродження ВПК з метою оновлення і вдосконалення техніки та озброєння на період до 2020р.».
Серед інших документів, з’їзд також прийняв «ЗВЕРНЕННЯ з нагоди святкування 65-ї річниці Перемоги, яке завершується такими словами:
«Вельмишановні ветерани Великої Вітчизняної війни! Ви перемогли найлютішого ворога, завдавши йому розгром у його ж лігві. Але дехто із вас ще не прийняв ідею рівноправ’я народів, їх права самим вирішувати свою долю. Просимо вас перемогти наслідки імперської брехні, якщо вони ще залишилися у ваших серцях. Визнайте справедливість боротьби українських патріотів за незалежність країни, подайте руку ветеранам боротьби за незалежність України. Свято Перемоги є і буде святом всього народу!».
Було приємно спостерігати атмосферу демократичності, відвертості і одночасно діловитості у спілкуванні, щирого занепокоєнням тим, що відбувається останнім часом в Україні. А ще (як журналіста) порадувало те, що офіцери звертають особливу увагу на інформаційний простір України, який перебуває під великим впливом сусідньої держави, котра зовсім недавно продемонструвала свою агресивність по відношенню до Грузії. У доповіді голови СОУ було відзначено активну роботу в цьому напрямку голови Криворізької організації полковника Петра ЛИСЕНКА. І тут я підкреслюю, що це саме він створив сайти Спілки офіцерів України, Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, єдиної україномовної у Кривому Розі газети «Промінь Просвіти» та інші.
Порівнюючи рівень проведення двох з’їздів: СОУ і Всеукраїнського товариства «Просвіта» (останній відбувся у червні минулого року), змушений відзначити кардинально протилежний підхід до преси й до самого процесу висвітлення їх роботи. Так, якщо на просвітянському з’їзді журналістів із Криворізької просвітянської газети намагалися взагалі не допустити до висвітлення й навіть - виставити за допомогою охоронців із зали, то тут було навпаки. – Керівництво СОУ було готове відповісти на будь-які запитання, а занепокоєне - тим, що не виявили своєї уваги до проведення з’їзду українські телеканали.
Сергій ЗІНЧЕНКО
НА світлині: виступає голова Спілки офіцерів україни полковник В’ячеслав БІЛОУС.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1204 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: