PP

     Середа, 24.04.2024, 21:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 19 » Україна не виконує рішень Страсбурзького суду – представник Ради Європи
10:46
Україна не виконує рішень Страсбурзького суду – представник Ради Європи
Україна не виконує рішень Європейського суду з прав людини, посилаючись на особливості національного судочинства. Про це заявив директор із прав людини Генерального департаменту прав людини і верховенства права Ради Європи Хрістос ЯКУМОПУЛОС, пише Радіо Свобода. Він назвав це «українським феноменом».
За словами ЯКУМОПУЛОСА, Україна наразі опрацьовує питання, як використати наявні внутрішні процедури і механізми для виконання рішень міжнародних судів. Водночас ЯКУМОПУЛОС зазначив, що Рада Європи не збирається втручатись у процес виконання Україною рішень суду, як і в реформування судової і правоохоронної систем країни. «У нас немає ані можливостей, ані бажання втручатись у внутрішні українські процедури. Це не моя справа – роз’яснювати українцям, як вони мають провадити реформи і як повинні працювати українські суди. Це справа українських урядовців», – наголосив представник Ради Європи.
ЯКУМОПУЛОС відзначив, що для Ради Європи недостатньо проголосити реформи або ухвалити закон – відповідні державні інституції повинні працювати над їхнім впровадженням, над тим, щоб реформи і закони працювали. «Ухвалити закон або проголосити реформи – цього замало, нам відомі випадки, коли хороші закони не виконувались, натомість виконувались погані законодавчі акти. Це не покращує судочинство», – наголосив Хрістос ЯКУМОПУЛОС. Директор із прав людини Генерального департаменту прав людини і верховенства права Ради Європи взяв участь у роботі науково-практичної конференції «КПК України: практика застосування та перспективи розвитку» у Києві».

Радіо «Свобода», 30 жовтня 2013 року
Переглядів: 542 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: