PP

     Четвер, 28.03.2024, 14:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Січень » 26 » Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини – суддя
23:41
Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини – суддя
Україна не виконала 95% рішень, ухвалених щодо неї Європейським судом з прав людини. Про це заявив суддя Євросуду Станіслав ШЕВЧУК в ефірі ТВі, повідомляє сайт каналу.
"Якщо подивитися статистику Комітету міністрів Ради Європи… Це орган, який наглядає та контролює за виконанням рішень Європейського суду, – мова йде про рішення по суті, judgments, прийняті, – Комітет міністрів стежить за їх виконанням Україною. І поки це не буде знято з контролю, рішення вважають невиконаним. Так-от, статистика: 900 рішень по суті продовжують перебувати на контролі. Із них 736 рішень – "посилений контроль". Це означає, що понад 95% рішень, які прийняті щодо України, досі не виконані", – наголосив ШЕВЧУК. На його думку, українська правова система не може впоратися з тим, щоб забезпечити виконання Європейської конвенції з прав людини в Україні.
ШЕВЧУК є так званим суддею ad hoc від України у Європейському суді з прав людини – він призначений на заміну судді Ганни ЮДКОВСЬКОЇ, яка знаходиться у декретній відпустці.

20 січня 2013 року
Переглядів: 627 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: