PP

     Четвер, 28.03.2024, 18:14



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Серпень » 31 » У Севастополі з’явилася україномовна газета
14:34
У Севастополі з’явилася україномовна газета
Севастополь – «Слово Севастополя» – україномовна газета з такою назвою щойно вийшла друком у Севастополі. Її видавець і головний редактор, місцевий громадський та медійний активіст Микола Владзімірський каже, що це своєрідний подарунок севастопольців до Дня Незалежності України.
Газета «Слово Севастополя» вийшла накладом лише 5 тисяч примірників і більша його частина уже розійшлася. Правда, перше число видання не продається, весь наклад розходиться безкоштовно. Засновник і головний редактор газети Микола Владзімірський каже, що ближчим часом «Слово Севастополя» виходитиме двічі на місяць, але з часом стане комерційним проектом, з передплатою та мережею розповсюдження. Зараз вона має й електронний варіант в інтернеті http://slovo.sebastopol.ua/.
Редактор розповів, що в Севастополі досить активне українське громадське життя, однак, висвітлюється воно вкрай слабко. Особливо це стало відчутно, коли півтора роки тому призупинила вихід сімферопольська газета «Кримська світлиця», а роком раніше – закрився щоквартальник «Дзвін Севастополя».

У місті виходить ще одне майже повністю україномовне видання – «Флот України». Однак цей державний тижневик пише переважно про Військово-морські Сили України, тож «Слово Севастополя» – зараз єдина в регіоні незалежна україномовна газета.
Микола Владзімірський тривалий час співпрацював із «Кримською світлицею», є засновником та автором більш як 20 інтернет-сайтів. Він каже, що «Слово Севастополя» не конкуруватиме зі «Світлицею», а лише її доповнюватиме: «Найважливішим у новій газеті є те, що всі її матеріали підготовлені севастопольськими авторами, жодного передруку з інших видань, чи з інтернету!», – зазначив Микола Владзімірський. Редактор каже, що у майбутнє свого видання дивиться з «обережним» оптимізмом. За його словами, на державне фінансування не розраховує, а от без підтримки севастопольської громади «Слово Севастополя» не проживе. Поки що без якоїсь вигоди для себе проект спонсорують кілька місцевих підприємців.

Володимир ПРИТУЛА, 22 серпня 2011 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 950 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: