PP

     Четвер, 25.04.2024, 14:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Червень » 12 » ТИМОШЕНКО гарантує скасування "мовного закону"
13:25
ТИМОШЕНКО гарантує скасування "мовного закону"
Лідер "Батьківщини" Юлія ТИМОШЕНКО гарантує, що закон про засади мовної політики буде скасовано. "Цей "закон" невдовзі буде неодмінно скасовано. І це не моє своєрідне побажання з-за ґрат, це – Гарантія!!!" - написала вона з лікарні "Укрзалізниці" у Харкові. "Сьогоднішній, так би мовити, "закон" абсолютно протирічить Конституції України, вже не кажучи про здоровий глузд та елементарний людський розум", - цитує екс-прем’єра її сайт.
ТИМОШЕНКО порівняла даний закон із Валуєвським циркуляром царських часів. "У 1863 або в 1864 році (за дату перепрошую, бо можливо, помиляюсь на пару років, в мене, як ви знаєте, в останні десять місяців є певні проблеми з Інтернетом) було ухвалено сумновідомий Валуєвський циркуляр – таємне розпорядження міністра внутрішніх справ про заборону та витіснення української мови з літературного вжитку", - написала вона. "Сьогодні, майже 150 років по тому, новоявлені "валуєви" Межигір’я зробили ще один крок до знищення української мови", - додала ТИМОШЕНКО. На її думку, "вони, про всяк випадок, нищать все українське, як чуже, невідоме їм та небезпечне", – і "на черзі Гімн України, Прапор, вишиванки..." "Сьогоднішнє голосування стало останнім цвяхом в домовину нинішньої влади. З сьогоднішнього дня вони просто "зомбі", які вештаються Україною через недогляд історії. Але недовго залишилось", - вважає ТИМОШЕНКО.
"Ще хочу нагадати ЯНУКОВИЧУ, що те слово, яке дуже часто останнім часом вживають в його оточенні і яке є у відомій фразі ("Видимо, скоро надо будет тикать"), походить від українського слова "втікати". А втікати буде треба... Якщо вдасться... В чому я щиро сумніваюсь… Я за цим обов’язково прослідкую..." - обіцяє вона.
Зазначимо, що Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики. За ухвалення такого рішення проголосували 234 народних депутати. Засідання протривало 5 хвилин, після чого на прохання опозиційних фракцій у парламенті було оголошено півгодинну перерву. Фракція "БЮТ-Батьківщина" у повному складі (100 депутатів) не голосувала за ухвалення цього законопроекту.

NEWSru.ua, 5 червня 2012 року року
Переглядів: 719 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: