PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 19:36



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Серпень » 30 » Світовий конгрес українців закликав ЯНУКОВИЧА звільнити ТИМОШЕНКО
21:28
Світовий конгрес українців закликав ЯНУКОВИЧА звільнити ТИМОШЕНКО
Світовий Конгрес Українців закликає президента Віктора Януковича та владні структури України виконати вимоги ЄС, необхідні для євроінтеграції, зокрема – звільнити Юлію Тимошенко. Про це заявив голова Світового Конгресу Українців Євген Чолій під час відкриття Десятого СКУ у Львові у вівторок, 20 серпня, повідомляється на сайті "Батьквіщіни". "Головною вимогою ЄС є, щоб владні структури України продемонстрували, що повертаються від авторитарного до демократичного способу правління. Якщо ж владні структури України втратять цю нагоду, вони змушені будуть за це відповісти перед українським народом", - наголосив Євген Чолій.
Світовий Конгрес Українців ще раз закликав президента та владу виконати ключові вимоги ЄС, зокрема - звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко. Серед вимог, які повинна виконати українська влада - здійснити реформу правової та судової системи, привести виборче законодавство до європейських стандартів та "припинити рух України до будь-якого членства в домінованому Росією Митному союзі, а відтак – до Євразійського союзу, який я прямою дорогою до відновлення Російської імперії", - наголосів президент СКУ.
За його словами, Світовий Конгрес Українців твердо переконаний, що якнайшвидша інтеграція України до Європи необхідна, адже "вона є найкращою запорукою незалежності України, яка сьогодні є під загрозою". "У цей критичний час вирішується, чи Україна повернеться до Радянських часів, чи буде йти вперед – до інтеграції з демократичною Європою. У цей час ніхто не може стояти осторонь. Світовий Конгрес Українців буде робити все можливе, щоб Україна ніколи не повернулася до авторитарних радянських часів", - підкреслив Євген Чолій.
Зазначимо, у Всеукраїнському об'єднанні "Батьківщина" сподіваються, що її лідера, екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко звільнять до Вільнюського саміту країн Європейського Союзу, який має відбутись у листопаді.

NEWSru.ua, 21 серпня 2013 року
Переглядів: 659 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: