PP

     Четвер, 25.04.2024, 13:13



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 30 » Суд зобов'язав ЗАХАРЧЕНКА показати накази про обидва розгони Євромайдану
19:26
Суд зобов'язав ЗАХАРЧЕНКА показати накази про обидва розгони Євромайдану
Адміністративний суд Києва, де в понеділок проходило засідання у справі про розгін Євромайдану 30 листопада, зобов'язав Міністерство внутрішніх справ надати накази, на підставі яких "Беркут" діяв 30 листопада на Майдані Незалежності, 1 грудня біля Адміністрації президента, а також 11 грудня на головній площі столиці. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив позивач у цій справі Юрій ДЕРЕВ'ЯНКО, якого цитують fakty.ictv.ua. "Суд на засіданні задовольнив наше клопотання про витребування документів у МВС: 1. Документи (в т.ч. наказів), на підставі яких спецпідрозділ "Беркут", внутрішні війська та ін. були спрямовані і знаходилися в Києві в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності, 1 грудня біля АП, 11 грудня, на Майдані Незалежності; 2. Рапорти всіх працівників МВС, в т.ч. спецпідрозділу "Беркут", які були учасниками цих подій; 3. Матеріали перевірок, проведених за фактами застосування працівниками МВС заходів фізичного впливу до учасників мирних зібрань та документи про притягнення до відповідальності (дисциплінарної) співробітників МВС в т.ч. "Беркута"; 4. Інформацію про надходження заяв (скарг) від громадян про заподіяння їм тілесних ушкоджень працівниками МВС і документи про результати розгляду і перевірки", - написав ДЕРЕВ'ЯНКО.
Водночас суд не задовольнив аналогічне клопотання до Генпрокуратури, КМДА, Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги Київської міської станції швидкої медичної допомоги про надання відомостей та документів про кількість громадян, які звернулися за отриманням медичної допомоги внаслідок заподіяння їм тілесних ушкоджень 30 листопада, 1 грудня 11 грудня 2013 року. Суд залучив МВС в якості третьої особи до судового процесу без права позовних вимог. Наступне засідання суду призначено на 10:00 23 січня 2013 року.
Нагадаємо, ДЕРЕВ'ЯНКО подав позов проти міністра внутрішніх справ Віталія ЗАХАРЧЕНКА про визнання незаконною бездіяльності суб'єкта владних повноважень у той час, коли силовики розганяли Євромайдан.

Експрес онлайн, 23 грудня 2013 року

Читайте більше тут: http://expres.ua/news....maydanu
Переглядів: 578 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: